Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BOT] iBot - Miltifunkcyjny bot z panelem webowym

SHEPARD211

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

iBot Webpanel

Opis:
Witajcie, jest to pierwsze wydanie bota iBot wraz z interfejsem webowym oraz systemem instalacji pluginów. Bot aktualnie umożliwia kilka funkcji ale będzie na bieżąco aktualizowany i wzbogacany o nowości. Jest on nadal w wersji beta więc mogą wystąpić w nim błędy, więc proszę o zgłaszanie wszelkich problemów jak i sugestii.

Interfejs:
Interfejs został zaprojektowany na podstawie dodatku bootstrap. Posiada on doskonałą wersję mobilną, jak i desktopową. Poniżej kilka zdjęć pokazujących jego wygląd.

post-695740-0-02442800-1490448447.pngpost-695740-0-67002400-1490448447_thumb.pngpost-695740-0-63201800-1490448448_thumb.pngpost-695740-0-51829100-1490448449_thumb.pngpost-695740-0-54605300-1490448450_thumb.png

Tłumaczenie:
Bot pliki językowe ładuje z folderu include/language/. Aby dodać nowy język wystarczy skopiować plik językowy (np. pl.lang.php), zmienić jego nazwę na skrót języka, przetłumaczyć i zmienić w pliku include/config.php.

Pluginy:
Bot korzysta z systemu dodatków. By dodać nowy wystarczy jakiś pobrać i wrzucić do folderu include/plugins. Instrukcje do pisania pluginów znajdziecie w dziale poradników na moim forum (w trakcie tworzenia).

Aktualnie dodane pluginy:

1. Tworzenie i dozór kanałów prywatnych.
  2. Lista administracji wraz z informacją kto jest online.
  3. Sprawdzanie statusów AFK.
  4. Automatyczna rejestracja.
  5. Informacje w nazwach kanałów.
  6. Reklama co X minut.

Aktualizacje:
Aktualizacje były i zawsze będą darmowe, a do tego mam zamiar rozwijać go jak najdłużej wzorując się na waszych raportach i propozycjach. Do tego jego funkcje będą stale rozwijane.

Instalacja:

1.     Pobierz paczkę (linka na dole).
  2.     Uploaduj zawartość na serwer WWW.
  3.     Importuj tabele bazy danych z pliku database.sql.
  4.     Podaj dane łączenia z bazą danych w pliku include/config.php.
  5.     Zaloguj się do panelu (admin:admin)
  6.     Zmień hasło do panelu.
  7.     Wejdź w ustawienia i podaj dane łączenia z serwerem TS3.
  8.     Nadaj uprawnienia na plik bot.sh oraz na wykonywanie funkcji exec w php.

Jeżeli nie umiesz nadać uprawnień do funkcji exec, możesz bota uruchamiać komendą ./bot.sh {start|stop|status}.

DOWNLOAD
SOURCE

AUTOR

Opublikowano

Panel całkiem całkiem, ale brakuje podglądu na żywo.

Co masz na myśli?

Chodzi o to, żebyś wgrał go na jakiś darmowy hosting www.

Większość osób chciałaby zobaczyć panel przed pobraniem plików na swój komputer.

Opublikowano

Fajnie, że ktoś zrobił coś takiego.

Nie testowalem, nie sprawdzałem ale życzę powodzenia ;)

Mam nadzieje, że zobaczę aktualizację za jakiś czas ;)

Łap plusika.

lubie-to-png.png

Opublikowano

O mój boże.

Nie mogę na to patrzeć.

• Gdzie katalog public
  • Ktoś jescze korzysta z bootstrapa bez żadnego themingu?
  • Żadnych migracji, tylko pliki sql, jak w średniowieczu? :)
  • Wszystko najebane jak leci, żadnych klas, flat funkcje
  • Caching w plikach :O
  • Brak jakiegokolwiek routingu
  • Powielanie głupiego warunku IN_IBOT
  • Co to jest "global $lang"? Lepiej już jakiegoś jsona parsować albo innego yamla
  • Za nie odzielanie frontendu od backendu powinni kastrować
  • Coo? Użyj jakiegoś workera albo innego crona
  • Raz spacje, raz taby
  • Raz polski, raz angielski
  • Hashowanie haseł w MD5?
To jest tragedia i to tylko po pierwszym spojrzeniu.
Opublikowano

Co masz na myśli?

Większość osób chciałaby zobaczyć panel przed pobraniem plików na swój komputer.

Po to dodałem screeny

O mój boże.

Nie mogę na to patrzeć.

• Gdzie katalog public
  • Co to jest "global $lang"? Lepiej już jakiegoś jsona parsować albo innego yamla
  • Raz spacje, raz taby

Zamiast hejtować polecam grzeczną opinię i informacje co poprawić. Próba udowodnienia nad kimś wyższości (zwłaszcza nad kimś uczącym się) nie jest dobrym rozwiązaniem.

Opublikowano

Co masz na myśli?

Po to dodałem screeny

O mój boże.

Nie mogę na to patrzeć.

• Gdzie katalog public
  • Raz spacje, raz taby

Zamiast hejtować polecam grzeczną opinię i informacje co poprawić. Próba udowodnienia nad kimś wyższości (zwłaszcza nad kimś uczącym się) nie jest dobrym rozwiązaniem.

Dałem ci ładną, konstruktywną opinię. Wystarczy puścić google w ruch :)
Opublikowano

Co to jest???

for($i=0; $i<count($plugins); $i++)

Straszny bałagan w tych plikach, tak samo jak w kodzie, nie idzie rozpoznać co gdzie jest.

Tak jak napisał kolega Tony - weź jakiś theme do boostrapa wgraj bo wygląda tak 2/10.

Dużo pracy jeszcze przed Tobą.

Pozdrawiam, ArrMeeR

Opublikowano

Więc tak:

• bądź jak człowiek, miej sumienie i do jasnej cholery przenieś projekt na Symfony czy Composer'a. Krew mnie zalewa, jak widzę układ plików sprzeczny z konwencją;
  • weź użyj do stworzenia designu jakiegoś Materiala (błagam, nie Bootstrap) i tego, serio. Oszczędzisz sobie życia;
  • ​protip: ​użyj czegoś innego niż PHP, przepisz backend do Pythona, frontend napisz przy pomocy powyższej libki, i najlepiej to w Angularze. Polecam, + 100 do wydajności;
  • zacznij nazywać jakoś normalnie commity i nie aktualizuj co wersje​, tylko co zmianę. Dajesz nam, programistom szansę do pomocy Tobie na bieżąco;

Tak to całkiem znośnie.

Symfony to framework a composer to dependency manager .-.

Używanie jquery to dawno przeżytek.

Ja wolę Vue ale akurat to tylko personalne zdanie nie poparte jakimikolwiek technicznymi aspektami.

Co do gita, owszem.

Opublikowano

Więc tak:

• bądź jak człowiek, miej sumienie i do jasnej cholery przenieś projekt na Symfony czy Composer'a. Krew mnie zalewa, jak widzę układ plików sprzeczny z konwencją;
  • weź użyj do stworzenia designu jakiegoś Materiala (błagam, nie Bootstrap) i tego, serio. Oszczędzisz sobie życia;
  • ​protip: ​użyj czegoś innego niż PHP, przepisz backend do Pythona, frontend napisz przy pomocy powyższej libki, i najlepiej to w Angularze. Polecam, + 100 do wydajności;
  • zacznij nazywać jakoś normalnie commity i nie aktualizuj co wersje​, tylko co zmianę. Dajesz nam, programistom szansę do pomocy Tobie na bieżąco;

Tak to całkiem znośnie.

Symfony to framework a composer to dependency manager .-.

Używanie jquery to dawno przeżytek.

Ja wolę Vue ale akurat to tylko personalne zdanie nie poparte jakimikolwiek technicznymi aspektami.

Co do gita, owszem.

1.

Symfony is a PHP web application framework and a set of reusable PHP components/libraries

2. Może, jednak ta biblioteczka jest serio fajna, ja z nią pracowałem i ułatwia stworzenie wielu, wielu rzeczy.

3. Angulara warto użyć do frontendu. Najlepszy jak dla mnie podział:

• backend: Java, Python. Zwracanie zapytań poprzez HTTP (albo sockety) we formacie JSON;
  • frontend: Angular, dzięki fajnemu zarządzaniu MVC;

• No tak, ale jak pobierasz komponenty symfony?  :D 
    composer require symfony/finder
  • Vue robi to samo, ale akurat mówię, nie znam się dokładnie na angularze (bardzo powierzchownie go poznałem), wolę Vue 
Opublikowano

O kogo ja widzę :D. Cześć Inferno ;) Jak na początki to bardzo dobrze, trochę błędów i niedoróbek, ale ogólnie jest całkiem jest okey. Pracuj nad swoim dziełem a będzie dobrze. Fajnie, że ktoś udostępnił coś za darmo. Dla osób z mniejszym funduszem będzie w sam raz ;).

To jest dar dla nich.

Będą mogli skorzystać z czegoś darmowego, które będzie funkcjonowało.

Opublikowano

Z bota korzystałem już dłuższy czas i jestem zadowolony do dziś, w końcu ktoś zrobił stronę dla tego bota, gratuluję i życzę dalszych sukcesów ;).

Opublikowano

Używam go od lat i jestem na tak ;) popraw błędy i będzie cacko ;) dodaj pare możliwości typu:

> Administracja Online  [Właściciel] [Cloud] [Online] chodzi na kanałach admina

> Online na kanałach gildi

> Napraw Top Online

Polecam Bota ;) Dużych Sukcesów w twoim kierunku :)

aBBJCq0.png

Opublikowano

Witam bo pomimo tego że podłączyłem baze ten bot nie działa i strona nie wchodzi a w pollu linku pisze: /error.php?error=Błąd%20łączenia%20z%20bazą%20danych!

Witam bo pomimo tego że podłączyłem baze ten bot nie działa i strona nie wchodzi a w pollu linku pisze: /error.php?error=Błąd%20łączenia%20z%20bazą%20danych!

Opublikowano

Fajny pomysł z bocikiem. Jak dla mnie to daj jakieś informacje o błędach przy połączeniu z serwerem ts3 czy przy np. logowaniu do querki. Jak robisz nazwy funkcji/zmiennych to rób albo po angielsku albo po polsku, bo na przykład jest plik od pluginu godzina.php i jest adminlist.php. To tak ode mnie takie pierdółki :)

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Fajnie się zapowiada projekt :) Mam nadzieję że będzie dalej rozwijany.

Moje życie. Moje wybory. Moje błędy. Moje lekcje. NIE TWÓJ biznes!
Nie wystarczy chcieć. Trzeba wszystko wprowadzić w życie

BATTLE-TS.PL

Opublikowano

Tak jak mój przedmówca linki niestety nie działają :( 

Moje życie. Moje wybory. Moje błędy. Moje lekcje. NIE TWÓJ biznes!
Nie wystarczy chcieć. Trzeba wszystko wprowadzić w życie

BATTLE-TS.PL

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...