Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Macro do SKILL'a.

Gargamel #Kappa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam myszkę Natec Genesis GX57 która w programie posiada konfigurowanie dpi,makr itp. i chciałbym wiedzieć czy da się skonfigurować to macro do skilla, a jeżeli się da to chciałbym wiedzieć jak :P

Opublikowano

Normalnie jak w kazdej myszce , a przynajmniej wiekszosci odpalasz oscar editor czy inny program jaki tam masz w oprogramowaniu myszy i rozpoczynasz tworzenie sekwencji.

Powiem ci tylko , ze mozesz zrobic macro do snajperki chyba , ze masz czas mozesz sie pobawic w zrobienie no recoila czyli brak odrzutu , a jest tam chyba 12 suwakow odpowiadajacych za kontrole broni kazdy ma zakres od -100 do +100 o ile kiedys sprawdzalem.

Osobiscie nie uzywam macr , bo recznie idzie o wiele lepiej i mam pewnosc trafienia za kazdym razem nie jak w przypadku macro.

Opublikowano

Normalnie jak w kazdej myszce , a przynajmniej wiekszosci odpalasz oscar editor czy inny program jaki tam masz w oprogramowaniu myszy i rozpoczynasz tworzenie sekwencji.

Powiem ci tylko , ze mozesz zrobic macro do snajperki chyba , ze masz czas mozesz sie pobawic w zrobienie no recoila czyli brak odrzutu , a jest tam chyba 12 suwakow odpowiadajacych za kontrole broni kazdy ma zakres od -100 do +100 o ile kiedys sprawdzalem.

Osobiscie nie uzywam macr , bo recznie idzie o wiele lepiej i mam pewnosc trafienia za kazdym razem nie jak w przypadku macro.

to jeżeli możesz to napisz jak zrobić tego no recoila albo najwyżej podaj link do jakiegoś filmiku 

Opublikowano

@Up

Nie ma poradnika i nie napisze tez jak , bo nie posiadam tego tylko tak bawilem sie kiedys opcjami myszki , ale stwierdzilem , ze to nic nie daje. Sciagalo mi bron , ale tak nisko , ze bym musial wsadzic komus caly magazynek w krocze to tez odpuscilem. Recznie ciagnij mysz w dol i masz no recoila.

Co do macro wystarczy hold to aim w opcjach gry wlaczyc , prawy , lewy przycisk myszy i szybko 2x wciskac q troche praktyki i traisz zawsze.

Opublikowano

Dobra pomogę ci a co mi tam ;p 

1. Otwierasz lokalizację plików myszki genesis i szukasz pliku "record"

2. Otwierasz ten plik i wklejasz tam to:

[skil3]
ItemCount=15
Item0=R-Button   Dn
Item1=100 ms
Item2=L-Button   Dn
Item3=50 ms
Item4=R-Button   Up
Item5=50 ms
Item6=L-Button   Up
Item7=50 ms
Item8=Q   Dn
Item9=50 ms
Item10=Q   Up
Item11=50 ms
Item12=Q   Dn
Item13=50 ms
Item14=Q   Up

3. zapisujesz i przechodzisz do panelu myszki tam wyszykujesz i patrzysz czy dodało macro jeżeli tak przechodzisz do klawiszy myszki i ustawiasz sobie "Macro combo" na jakiś przycisk i się cieszysz perfekcyjnym skillem :) 

4. Uwaga!!! miałem również pewien błąd i na QQ mi nie działało więc czasami trzeba się pobawić i zmienić ustawienia zmiany broni np na E w skillu i tu w macro zmienić również z Q na E. w razie problemów PW 

Opublikowano

[skil3]
ItemCount=15
Item0=R-Button   Dn
Item1=100 ms
Item2=L-Button   Dn
Item3=50 ms
Item4=R-Button   Up
Item5=50 ms
Item6=L-Button   Up
Item7=50 ms
Item8=Q   Dn
Item9=50 ms
Item10=Q   Up
Item11=50 ms
Item12=Q   Dn
Item13=50 ms
Item14=Q   Up

3. zapisujesz i przechodzisz do panelu myszki tam wyszykujesz i patrzysz czy dodało macro jeżeli tak przechodzisz do klawiszy myszki i ustawiasz sobie "Macro combo" na jakiś przycisk i się cieszysz perfekcyjnym skillem :)

4. Uwaga!!! miałem również pewien błąd i na QQ mi nie działało więc czasami trzeba się pobawić i zmienić ustawienia zmiany broni np na E w skillu i tu w macro zmienić również z Q na E. w razie problemów PW 

Działa tylko na myszkach Genessis czy da radę też np. na A4Tech Bloody?

117-AwardImgMaster-1475160600.png

Opublikowano

A4Tech Bloody ?? 

Powiem ci że nie mam bladego pojęcia bo każda myszka ma inne macro i inaczej się je ustawia w przypadku genesis to macro najlepiej działa pod gry MMO pod FPS trzeba już ręcznie ustawiać w kodach i zmieniać linijki jak i numeracje powiedz mi jaki masz dokładnie model a zobaczę i ci powiem bo gdzieś jeszdcze mam myszki A4tech.

Opublikowano

[skil3]
ItemCount=15
Item0=R-Button   Dn
Item1=100 ms
Item2=L-Button   Dn
Item3=50 ms
Item4=R-Button   Up
Item5=50 ms
Item6=L-Button   Up
Item7=50 ms
Item8=Q   Dn
Item9=50 ms
Item10=Q   Up
Item11=50 ms
Item12=Q   Dn
Item13=50 ms
Item14=Q   Up

ja nie mam tego Macro combo jedynie miałem Macro Key i Combo Key

Opublikowano

A4Tech Bloody ?? 

Powiem ci że nie mam bladego pojęcia bo każda myszka ma inne macro i inaczej się je ustawia w przypadku genesis to macro najlepiej działa pod gry MMO pod FPS trzeba już ręcznie ustawiać w kodach i zmieniać linijki jak i numeracje powiedz mi jaki masz dokładnie model a zobaczę i ci powiem bo gdzieś jeszdcze mam myszki A4tech.

A4Tech Bloody AL90

117-AwardImgMaster-1475160600.png

Opublikowano

[skil3]
ItemCount=15
Item0=R-Button   Dn
Item1=100 ms
Item2=L-Button   Dn
Item3=50 ms
Item4=R-Button   Up
Item5=50 ms
Item6=L-Button   Up
Item7=50 ms
Item8=Q   Dn
Item9=50 ms
Item10=Q   Up
Item11=50 ms
Item12=Q   Dn
Item13=50 ms
Item14=Q   Up

ja nie mam tego Macro combo jedynie miałem Macro Key i Combo Key

no tak małą pomyłka z mojej strony chodzi o Macro Key, powiedz mi odrazu czy ci działa macro ;p 

Opublikowano

A4Tech Bloody ?? 

A4Tech Bloody AL90

Niestety nie posiadam takiej myszy ale napisz mi pw a możliwe że będę w stanie ci pomóc 

Opublikowano

nie działa mi

To stworz wlasne w edytorze co za problem.

Dodajesz tylko delay 40/50ms i tyle.

Prawy , lewy przycisk myszki , q , q albo 3/1 i dodajesz delay miedzy tymi komendami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...