Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

InsaniaMu / Season8 / exp:150x / Start: 25.03.2017

Yuna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szkoda, że za późno na poprawki bo już całkiem się pusto zrobiło. Poczynając od dropu a kończąc na eventach serwer jest niedopracowany. Podkrecony licznik na 100% a łatwo to sprawdzić odpalając kilka kont. Nie ma tam jak na innych serwerach, że licznik płynnie się waha w liczbie online tylko w ciągu kilkunastu minut może być +/- 100 online. Widać, że jest tam jakiś mnożnik. Więcej jak 50 online bym nie dał.

Opublikowano

Bzdury piszesz almighty. Postacie które nie maja ani 1 reska to jakieś alty itp - generalnie nie grające. W sumie na serwerze może online jest z 60-70. Przy tym jak każdy gracz leci przynajmniej na 2 konta to maks 30 osób gra.

Największa wada tego serwera to jednak sezon 8 ze skopanym kompletnie systemem czatu. Nie da się nic napisać normalnie bo od razu otwierają się tysiące małych okienek. Do tego system mocno podkręconych goldów wyłażących co 2h np w tarkan czy losttower i przeszkadzających w grze. Zrozumiałbym gdyby respawn goldów był raz na 6-8h ale nie co 2h. Po co to komu w ogóle skoro nikt ich nie ubije a drop z wypadajek  lepszy od tego z kundun boxów. Wypadajek też leci masa ogromna co psuje tylko zabawę.  System Cherry Boxów też totalnie zbugowany / niedopracowany. Białych i czerwonych nie da się oddać a za 255szt golden cherry dostaje się.. uwaga : Gemstone   haha .. To nie żart!  Nie ma żadnych wingów, ancienta czy fenrira jak na innych serwerach. Przy czym stackują się po 50szt więc trzeba się nieźle nagimnastykować, żeby te ostatnie 5szt włożyć. Ilość musi się zgadzać, nie może być więcej ani o sztukę bo z miksu nici..

Nadmienię jeszcze że, na serwerze nie ma żadnego handlu a na czacie króluje język chyba chiński albo filipijski. Za to jest słaba arena z kilkoma miernymi spotami. (sam nigdy nie byłem zwolennikiem spotów na arenie) To że graczy nie ma widać po początkowych mapkach. Pusty tarkan, lost tower czy aida. W icarus raptem kilku graczy gra na 3-4 spotach. Do tego jakieś ze 3-4 party są w kanturu i kantru i tyle. Na mapkę vulcanus nie da się dostać nawet posiadając wzięty gen.

Noria, Lorencia, devias puste strasznie - jakieś pojedyncze niedobitki graczy.  Generalnie serwer wypada blado. Lepiej zaczekać na coś lepszego. Faktycznie dzisiaj z gry zrezygnowało kilku Polaków. Almighty możesz zaklinać rzeczywistość ale niestety to co napisałem to wszystko fakty. Sam to zrozumiesz za dzień czy dwa i przyznasz nam rację..

Opublikowano

Właśnie zrobiłem test na insania. Było na www 140 online, wszedłem do gry, zrobiło się 144, wyszedłem i znowu 140. Czyli przypuszczenia o mnożnik są trafione, można spokojnie dzielić liczbę online na www przez 4 czyli aktualnie są 34 osoby. Jeszcze podczas sprawdzania ile teraz online, było "dziwnym trafem" 136 na www czyli o 4 mniej co dobitnie potwierdza moją tezę o mnożniku x4 xD

Można się rozejść.

Opublikowano

Pamiętacie taki serwer jak Angels Mu?

1500 online? Też był podkręcony.

Potem ten sam admin wypuścił drugi serwer gdzie nie usunął komendy na sprawdzenie graczy online ale na serwerze i co, MEGA różnica komenda vs strona.

Podkręcanie liczników jest mi znane od X lat co jest w pewnym sensie zachętą, ale i oszukiwaniem.

Nie jest to idealny serwer. Minusów można było by na wypisywać.

To, że ktoś prowadzi serwer X lat nie znaczy, że jego serwer jest idealny.

-------------------------------------------------

xLukasz

Opublikowano

Idealny nie jest ale jest warty uwagi ale wszystkim nie dogodzisz,wszelkie bugi mozna zglaszac na ich forum i na maila tak mi napisal admin i bedzie wszystko na bierzaco poprawial/zmienial poki co tylko kilka rzeczy zostalo zgloszone, co do liczby online napsial ,ze wysle mi screena

Ja polecam bo serwer na pewno bedzie stal dlugo i bedzie usprawniany,niedlugo ma byc wlaczone auto party

Opublikowano

Zawsze oszukują na online ale x4 to przesada, na początku jeszcze czat jakoś żył ale wczoraj już kompletna pustka, serwer widmo.

Opublikowano

niech ktoś sciagnie klienta, zaistaluje i powie mi czy mu odpala ten zjebany klient, bo jakbym go nie zaktualizowal to i tak otwiera się launcher globala  i zaczynać pobierac globala. SYF najgorszy update jaki mogl ktoś zrobić w tej starej jak biblia grze... wyslalem ticket, napisali czy mogę wyslac SS, wyslalem

nawet po tym jak AT dostala  SSyy w mailu, nic nie odpisują. ŻE NA DA ;]

Opublikowano

Ciekawe jest to, że kilka osób pograło i odradza grę na serwerze, a tylko jeden zachęca i opisuje jakie to piękne poprawki nie wprowadzą (ciekawe co za to dostaje może ma GM-a ? ^^) i do tego albo kłamie albo jest strasznie zakochany w tym serwerze, bo przecież na serwerze nie ma tyle osób co pokazuje na www - chyba że się upchali wszyscy w davias kościół ^^. Ps. Grałem, również nie polecam.

Opublikowano

Teraz to mnie naprawdę rozśmieszyłeś. Jak bardzo chcesz sprawdzić ile osób jest na serwerze to proszę bardzo, jest inny sposób. Wejdź do rankingu na poszczególne klasy postaci. Prawda, tam pokazanych jest tylko 20 najlepszych postaci z danych klas (sprytne działanie żeby zatuszować prawdziwą liczbę graczy-zwykle jest pokazanych 50 albo 100 pozycji).

Ale mimo wszystko mnożnik x4 się zgadza. Z top 20 klas: DW: 7 online, Dk: 8, Fe: 6, MG: 5, DL: 5, SU: 4 (w sumie pokazuje 12 pozycji SU czyli to wszystkie na serwie stworzone ale online są tylko 4), RF:3 (wszystkich stworzonych RF 18. Jak pisałem te kilka zdań na serwie według stronki było 168 ppl online. Łatwo policzyć 8+6+5+5+4+3=38 ppl z rankingu.

Czyli 38x4(mnożnik)= 152 +  4x4(mnożnik - osoby spoza rankingu) = 168    Wychodzi z tego, że online postaci jest teraz tylko 42. Tą liczbę jednak musisz jeszcze pomniejszyć bo prawie każdy tam gra na 2-3konta. Np Top1 w rankingu gra na 4 acc Legendary, Groove, EEONLY i Ricky to jego postacie..

Żeby nie być okrutnym podzielmy 42 tylko przez 2 i wychodzi prawdziwa liczba grających na serwie.

Możesz wierzyć almighty w kłamstwa jakie serwuje Ci ten admin ale chyba trochę inteligencji masz i zdajesz sobie sprawę, że robi Cię w konia. Otwórz oczy człowieku!

Opublikowano

Almighty śmieszny to jesteś ty pajacyku bezrozumny. 5 osób ci pisze jak jest a ty dalej swoje. 

Tak już tu nie gram. Tak samo jak kilka innych osób które grały. Nędzny chiński serwer zbugowany na potęgę z kilkoma osobami online.

ZDECYDOWANIE ODRADZAM GRANIE NA TYM SERWERZE!

ZWYKŁA STRATA CZASU

Opublikowano

Szkoda slow, almighty czlowieku... przy 200 online na 1 subie to noria powinna byc zakorkowana caly czas a tutaj to cud jak 2 osoby spotkasz.

Spoty 90% wolna, w tym te tzw hot spoty.

Nie wiem co ty bierzesz ale mocny towar skoro masz urojenia i widzisz tam jakims cudem 200 online

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

16. Brak zainteresowania publikacją od dłuższego czasu wiąże się z przeniesieniem jej do archiwum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...