Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tibia MOBA GAME INCEPTION

Boskoboski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Opierając się na ostatnio popularnej rozgrywce w grze Minecraft, a dokładniej BedWars postanowiłem stworzyć serwer opierający się właśnie na tego typu rozgrywce.

Obecnie gra wygląda tak: 4 zespoły po cztery osoby (Czerwoni, Żółci, Zieloni i Niebiescy). Każdy z zespołów ma za zadanie zniszczyć łóżko innej drużyny, które znajduje się w ich bazie (wtedy owa drużyna już się nie zrespi jak padnie). 

Każda drużyna musi zbierać surowce z mapy (złoto, drewno, kamienie) by móc ulepszać swój zepsół oraz tworzyć lepsze eq.

Po grze pierwsze zwycięskie zespoły otrzymują battle chesta. Battle chest bardziej rzadszy im lepsze miejsce się zajęło.

Co mam zrobione:

-1 lobby BedWars

- 1 mapa

- dwa moby dające buffy (jak w lolu, kto zabije otrzymuje buff)

- boss pojawiający się na środku mapy po 15 minucie gry ( jeszcze nie ustaliłem co będzie dawać )

- battle chesty za wygraną (prawdopodobnie rzeczy kosmetyczne mounty itp.) 

- ranking graczy

-ulepszenia drużyny (obecnie mam tylko tworzenie wieżyczki z łucznikiem broniącej bazy

-ulepszenia EQ (każda drużyna ma w bazie kowadło na, którym może tworzyć łuki, strzały, miecze oraz ulepszać eq)

ULEPSZANIA DLA CAŁEJ DRUŻYNY ( obecnie tylko jedno :D)

hsQTVA9.png

Dołączanie do lobby:

hkUyBVi.gif

mDy4LEh.png

LOBBY:

U8FbepN.jpg

MAPA:

mKC9COF.jpg

1 - green base

2 - blue base

3 - yellow base

4 - red base

5 - generatory złota (gold nuggets) - wypada raz na 60 sek.

6 - tu pojawia się boss po 15 minutach

APtvCjN.gif

I tu mam do was pytania:

-Jaką drogą drużyny mają nabywać drewno, kamienie? Mają zbierać siekierą o drzewa, kilofem w kamień czy po prostu samo będzie im się pojawiać w bazie z upływem czasu?

- Czy każdy zaczyna z tą samą klasą i zależnie co stworzy w grze tym walczy? Czy Dodać np. Nekromante przywołujący szkielety, healer itp.

-Co byście widzieli w takiej grze jeszcze?

Na serwerze będzie więcej gier np HIDE AND SEEK ale spokojnie, muszę skończyć pierw jedną :)

Temat będę z czasem uzupełniał pisałem na szybko z powodu braku czasu !

Opublikowano

Wow. Jestem pod wrazeniem. Mysle, ze opcja z siekiera i kilofem by byla najlepsza tylko nie bardzo rozumiem jak gracze maja sobie nawzajem rozwalac bazy. 4 graczy po prostu napiera na baze przeciwnika czy wraz z ulepszeniem bazy respia sie jakies moby, ktore atakuja?

66j32w.jpg

Sprawdź mój tutorial na temat demonbuddy!

Nie odpowiadam na wiadomości prywatne.

Opublikowano

Wow. Jestem pod wrazeniem. Mysle, ze opcja z siekiera i kilofem by byla najlepsza tylko nie bardzo rozumiem jak gracze maja sobie nawzajem rozwalac bazy. 4 graczy po prostu napiera na baze przeciwnika czy wraz z ulepszeniem bazy respia sie jakies moby, ktore atakuja?

Chciałbym żeby wszystko zależało od strategii jaką przyjmie gracz. Gracze mogą atakować inne bazy ale tu są cztery drużyny jak opuszczą baze wszyscy to kto obroni? :D Zmuszeni są do ulepszenia bazy np murów. Inne moby niż buffy i boss raczej nie będą no chyba, że rozgrywka przeciągnie się do ponad godziny wtedy można pomyśleć nad zrespieniem różnych potworów w celu zakończenia rozgrywki.

A i mounty z battle chestów odpadają :p konie to będzie jeden z upgrade bazy.

hsQTVA9.png

Opublikowano

A i 1 kwietnia ruszą testy  będę potrzebował ok 20 osób :)

#edit

Aktualna pomysł jest taki, że z battle chestów będą wypadać zwoje przez które będzie można nauczyć się nowych umiejętności a później używać ich w rozgrywce. Zwoje też będą podzielone na zwykłe oraz rzadkie (by wprowadzić jakąś gospodarke i handel między graczami)

Opublikowano

Ja sie zglaszam, ale 1 kwietnia? :D Prima Aprillis akurat

A jakoś tak wyszło :) Nie wiem do końca czy się wyrobie ale odpalimy chociaż testy z tym co mam już zrobione :)

w SmS shopie będzie VIP ale będzie on posiadał jedynie dodatki kosmetyczne i rzeczy nie wpływające na rozgrywkę np. Jak gracz kupi konie dla drużyny to członek VIP otrzyma ładniejszego wierzchowca ale dalej będzie miał taką samą prędkość jak inni.

Aktualnie z battle chestów wypadają umiejętności normalne, rzadkie oraz epickie.

WSZYSCY TESTERZY PRZY STARCIE SERWERA OTRZYMAJĄ MIESIĘCZNEGO VIPA !

Opublikowano

Lb9BLc5.gif

Obecnie tak to wygląda. Z ostatniego battle chesta (epic) wypadła mi umiejętność FireBall ale zwykła.

Została mi sama drobna ale żmudna robota - czary, ranking itp.

Opublikowano

Golden set dodany można go wytworzyć podchodząc do kowadełka poniżej gif bazy czerwonej (bez ulepszeń) Gif ma 3 mb poczekaj jeśli się nie załadował.

APtvCjN.gif

Opublikowano

Jak potrzebujesz dalej ludzi do testow, to sie chetnie przylacze.

Tak każdy kto się zgłosi w temacie otrzyma 1 kwietnia wiadomość prywatną ode mnie z adresem ip serwera.

PS: AKTUALIZACJA!

Z battle chestów wypada nowa umiejętność:

-THIEF[RARE] - gracz posiadający te umiejętność może otwierać skrzynki w bazach innych graczy.

Nowy upgrade drużynowy - Transport Wagonowy ( w grze ang. nazwa)

Upgrade ten tworzy tory i wagon w kopalni. Gracz może przesłać wszystkie wydobyte surowce wagonem do swojej bazy. Przydatne ponieważ wypadają WSZYSTKIE przedmioty gdy inny gracz Cię zabije.

Opublikowano

Z kopalni i zbieranie drewna z drzew zrezygnowałem zamiast tego będzie w każdej bazie "piec", który gracze mogą odpowiednio ulepszać

Standardowo - 1 drewno, 1 kamień na x sekund

Stone Forge - 2 drewna 2 kamienie na x sekund

Steel Forge - 3 drewna 3  kamienie + 1 iron ore na x sekund

GoldenForge -  3 drewna 3  kamienie , 2 iron ore + 1 gold ingot na x sekund

Obecnie na serwerze niema balansu. Najłatwiej mi będzie odpowiednio zmieniać ilość surowców, ilość armora, atk dmg 1 kwietnia jak wszystko będzie wychodzić "w praniu".

Więc nie zdziwcie się jak po 10 minutach gry będzie każdy biegał z full eq albo na odwrót 30 min i jedno ulepszenie :D

Opublikowano

Jak ida prace?

Do tej pory nic nie dodawałem bo zbytnio przez prace czasu nie miałem :P Jutro odpalimy to co mamy ale część rzeczy wyłączona bo jest do poprawienia.

Jutro wstawie tutaj IP serwera a sam serwer odpale nwm 18:00? Przetestujemy i zobaczymy czy jest sens tworzenie tego dalej :)

Tibia 10.98 jak coś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...