Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

E-Papierosy - Szkodliwość

Hayasho

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czy ktoś doinformowany w tej kwestii mógłby się wypowiedzieć na temat szkodliwości e-papierosów?

Jak duży wpływ mają na organizm i czy jest on większy niż w przypadku zwykłych papierosów?

Opublikowano

Zależy jeszcze jakie olejki. 0 są mało szkodliwe. Idąc w góre ta szkodliwość wzrasta. Jak nie palisz to lepiej nie zaczynaj nawet tymi e-papierosami. Jedno i drugie to syf.

Wysłane z mojego LG-K350 przy użyciu Tapatalka

IDcncno.png

Opublikowano

Zależy jeszcze jakie olejki. 0 są mało szkodliwe. Idąc w góre ta szkodliwość wzrasta. Jak nie palisz to lepiej nie zaczynaj nawet tymi e-papierosami. Jedno i drugie to syf.

Nie koniecznie że wzrasta. Bo w e-papierosach nie szkodliwa jest nikotyna tylko. Ale też chemikalia które tam są.

Więc tak na prawdę ciężko stwierdzić teraz, za krótki czas na rynku. Dopiero za kilka do kilkunastu lat będziemy wiedzieć jakie dolegliwości powoduja.

Wysłane z mojego S60 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Nie koniecznie że wzrasta. Bo w e-papierosach nie szkodliwa jest nikotyna tylko. Ale też chemikalia które tam są.

Więc tak na prawdę ciężko stwierdzić teraz, za krótki czas na rynku. Dopiero za kilka do kilkunastu lat będziemy wiedzieć jakie dolegliwości powoduja.

No tak, ale im mocniejszy liquid tym więcej ma w sobie chemikali. Dolegliwości zapewne podobne do papierosów, albo i gorsze.

IDcncno.png

Opublikowano

Mój wujek zachorował na trzustkę przez palenie tych e- papierosów przez to nie mógł dużo jeść jest to jak najbardziej niezdrowe i nie polecam  lepiej nie zaczynać

Opublikowano

No tak, ale im mocniejszy liquid tym więcej ma w sobie chemikali. Dolegliwości zapewne podobne do papierosów, albo i gorsze.

Im mocniejszy liquid tym większe stężenie nikotyny, nic poza tym się nie zmienia.

Opublikowano

i to i to truje tak samo

A świstak siedzi i zawija w sreberka

Papierosy:

papieros.jpg

E-Papierosy:

- Gliceryna

- Glikol propylenowy

- Aromat

(w olejkach od słabych, tanich firm dodaje się jeszcze jakieś chemikalia)

343731479829004887779.png

Opublikowano

Co nie zmienia faktu, że jedno i drugie to dziadostwo więc jeżeli chcesz zaoszczędzić trochę pieniędzy i w jakiś stopniu zadbać o swoje zdrowie to lepiej w ogóle nie palić 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...