Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Mam problem z postawieniem cuboidów na serwerze ... mianowicie niby piszę że jest ten cuboid, ustawiłem że moby nie mogą bić graczy i faktycznie nie mogą. Ale gdy ustawiłem 

/region flag spawn passthrough deny

/region flag spawn build deny 

Można tam dalej stawiać klocki oraz niszczyć..

Link do Pastebina z rangami EssentialsEx gdyby to coś mogło pomóc : http://pastebin.com/b4vG6yM5

Moje pluginy : iControlU, Troll, WorldEdit, ColoredSigns, Essentials, LogBlock, MCPacks, EssentialsChat, PermissionsEx, AntiCheat, Vault, EssentialsSpawn, Multiverse-Core, WorldGuard, AZRank, AuthMe, Sortal

Silnik : Spigot - #1339 (1.7.2)

Z góry dzięki za pomoc !
Opublikowano

Przecież domyślnie nie można budować na cuboidach. Na pewno nic nie pokręciłeś? Po co w ogóle zmieniałeś passtrough i build?

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Opublikowano

Robiłem wszystko co było pokazane w tym poradniku oraz kilku innych, w większości informacje się pokrywały. Dlatego także zmieniałem Passtrough i build...

Opublikowano

Po pierwsze: na podanym przez Ciebie regionie nie istnieją inne cuboidy? Jeśli tak ustaw regionowi spawn większy priorytet. Możliwe że coustomowe pluginy na drop niszczonych bloków do eq kolidują z worldguardem. Pamiętaj też o zaktualizowaniu pluginów do najnowszych wersji.

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...