Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft nie widzi karty graficznej

KStannat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od nie dawna mam problemy z minecraft. Dokładnie: nie widzi karty graficznej (nVidia GTX850m). Gdy jeszcze ją wykrywał było stałe 100 fps. Teraz... 30. Bardzo proszę o pomoc. Jak ktoś coś chce jeszcze się dowiedzieć, niech napisze ;)

Opublikowano

zaktualizuj stery

mozliwe ze zle stery wgrałeś

zdefragmenduj dysk tawrdy

oczyść z niepotrzebych aplikacji kompuer

Jezeli to win 7 przeskanuj ComboFixem kompa abys prawdzic czy nie masz virusów i nie uzywaj dopoki nie skonczy działania

wgraj optifine

zmien z by zyczu na shiginime lancher

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Gość Marichcje
Opublikowano

zaktualizuj stery

mozliwe ze zle stery wgrałeś

zdefragmenduj dysk tawrdy

oczyść z niepotrzebych aplikacji kompuer

Jezeli to win 7 przeskanuj ComboFixem kompa abys prawdzic czy nie masz virusów i nie uzywaj dopoki nie skonczy działania

wgraj optifine

zmien z by zyczu na shiginime lancher

dokladnie

super odpowiedz  

Opublikowano

Dobra, zrobię tak. Tylko... Jest jeden problem. Sterów do karty graficznej nie mogę zaktualizować. Nie wiem dlaczego. Jak chcesz screena to daj znać.

A gram na SKlauncherze z optifine na 1.8 i było ok. Do teraz.

Opublikowano

Witam. Od nie dawna mam problemy z minecraft. Dokładnie: nie widzi karty graficznej (nVidia GTX850m). Gdy jeszcze ją wykrywał było stałe 100 fps. Teraz... 30. Bardzo proszę o pomoc. Jak ktoś coś chce jeszcze się dowiedzieć, niech napisze ;)

Ale ogólnie masz sterowniki? Z tego co widzę to lapek z mobilną kartą i integrą? kliknij prawym na launcher i poszukaj takiej opcji i sobie ustaw na czym chcesz odpalać. (u mnie jest integra bo do tworzenia pluginów nie potrzebuje uj wie ile FPS, a 30 spokojnie utrzymuje)

3bf6tWF.png

możesz też poszukać w start

xkigqG2.png

S2niGEv.png

i poustawiać do wszystkiego co chcesz.

1438614356923701010629.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...