Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ShenBotRon - DBL OTS

ShenBotRon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

DDGxeiw.png

ShenBotRon - DBL OTS BOT

Witam. Niedawno zacząłem zabawę na serwerze Dragon Ball Legend. Jestem z osób, które lubią i często ułatwiają sobie rozgrywkę, by nie męczyć za bardzo klawiatury, a także palców. Napisałem, a raczej ciągle piszę i ulepszam swój mały program. Nie będę się rozwodził za bardzo, poniżej przedstawiam funkcję bota, trochę zdjęć, a także kilka dodatkowych informacji.

Funkcje:

- AutoHeal - program aktualnie posiada przypisane wszystkie przedmioty leczące na serwerze, a także niezbędne czary do tego celu.

- Targeting - program sam biega za potworkami (following), obiera sobie sam potwora, gracza, w którego jest możliwe uderzenie z czaru. Wszystko działa bardzo płynnie, postać nigdy nie traci targetu, oczywiście, aż do śmierci oponenta.

- Training - program sam trenuje. Nie ma tutaj mowy o kickach. Anty-kick działa idealnie, postać stoi twardo na nogach. Zapis serwera? Nie ma problemu, reconnect sam połączy Cie z serwerem, gdy ten wstanie z kolan! Możliwość spalania KI za pomocą komendy "power down".

- Cavebot - aktualnie istnieje jedynie możliwość przypisania 50 waypointów, jestem w trakcie zmieniania tego. Bez problemu obsługuje drabiny, wszelkiego rodzaju drzwi, dziury.

- Alarms - pojawi się gracz na ekranie? Usłyszysz charakterystyczny dźwięk, który Cie o tym poinformuje. Napisze ktoś do Ciebie na PW? Również sygnał dźwiękowy. Nikt Cie nie zaskoczy!

Tyle, jeśli chodzi o funkcję. Ze strony bardziej technicznej pragnę dodać, iż program świetnie omija antybot'a, który jest dokładany razem z klientem DBL. Testuję program od 3 dni na 2 postaciach, każda z nich posiada uptime na poziomie 65-70 godzin. Nie ma możliwości wykrycia programu. Program działa jedynie na OTC kliencie. Władza serwera, gdy próbuje sprawdzić na jakim kliencie dany gracz gra, uzyskuje odpowiedź iż jest to zwykły, LEGALNY OTC klient. Stawiam na bezpieczeństwo.

Zrzuty ekranu:

W7zbXFt.png

expQGvS.png

Za kilka dni ruszy strona z zapisami do testowania programu. Program będzie płatny. Możliwe sposoby płatności: BTC/PRZELEW/PŁATNOŚĆ W GRZE. W dniu premiery, który przewiduję na 2 tydzień kwietnia będzie możliwość zakupu jedynie 20-30 sztuk programu. Każdy będzie oczywiście działał jedynie na jednym komputerze.

Zainteresowany? Po więcej informacji zapraszam na PW. Chętnie odpowiem na wszelkie pytania. 

Opublikowano

Za kilka dni ruszy strona z zapisami do testowania programu. Program będzie płatny. Możliwe sposoby płatności: BTC/PRZELEW/PŁATNOŚĆ W GRZE. W dniu premiery, który przewiduję na 2 tydzień kwietnia będzie możliwość zakupu jedynie 20-30 sztuk programu. Każdy będzie oczywiście działał jedynie na jednym komputerze.

Okej, ja jeszcze dodam, że w momencie, gdy bot będzie płatny zaczniesz łamać regulamin forum, więc jak coś idź na giełdę MPC.

Opublikowano

Jestem zainteresowany juz testowaniem ^^ Ciekaw jestem jak pobierasz te adresy hp i ki z otc (sam próbowałem nie pyklo to afktool'a pod cipsoft clienta napisalem).

Możesz w późniejszej fazie zaimplementować lua i dodać możliwość pisania własnych skryptów ^^

Co z naprawa itemkow? Co z uzywaniem sztangi? Pokazałeś tylko UI a nie to jak bot działa w grze - najlepiej nagraj filmik :p I co z omijaniem tego sprawdzania przez administrację? Otwiera się nowy kanał i co wtedy? Bot odpisuje? Czekam na odp i na te pierwsze testy / jak będzie kappa to blackd się przerobi albo będę dalej rozwijać swojego afk tool'a ^^

Mógł byś tez podać jakąś orientacyjna cenę tego bota + wersja testowa ile będzie kosztowała lub czy będzie darmowa?

Opublikowano

Jestem zainteresowany juz testowaniem ^^ Ciekaw jestem jak pobierasz te adresy hp i ki z otc (sam próbowałem nie pyklo to afktool'a pod cipsoft clienta napisalem).

Możesz w późniejszej fazie zaimplementować lua i dodać możliwość pisania własnych skryptów ^^

Co z naprawa itemkow? Co z uzywaniem sztangi? Pokazałeś tylko UI a nie to jak bot działa w grze - najlepiej nagraj filmik :p I co z omijaniem tego sprawdzania przez administrację? Otwiera się nowy kanał i co wtedy? Bot odpisuje? Czekam na odp i na te pierwsze testy / jak będzie kappa to blackd się przerobi albo będę dalej rozwijać swojego afk tool'a ^^

Mógł byś tez podać jakąś orientacyjna cenę tego bota + wersja testowa ile będzie kosztowała lub czy będzie darmowa?

Dziękuję za odpowiedź. Co do healera i pobierania adresów, trochę mi to zajęło, ale w końcu udało się wyciągnąć wartości, które nie są afektowane ASLR.  Naprawa itemków działa bez problemu, zrobione najprostszym sposobem, co określony czas naprawia wszystkie przedmioty w EQ. Zero kombinowania. Proste rozwiązanie, to rozwiązanie najlepsze. Jeśli chodzi o sztangę, nie dodałem tego. Dla mnie zbędne. Postać biega bez problemu na bieżni + gravity room. Sprawdzałem gravity room, postać nie umarła, była bezpieczna, TP leciało, aż miło.

Teraz najważniejsza część, skrypty LUA. Nie ukrywam, iż myślałem o tym już na samym początku, gdy dotarło do mnie, że botem pewnie podzielę się z paroma osobami. Z pewnością zmieniłoby to program w prawdziwy kombajn do skryptowania. Niestety pracuję jako freelancer, mam aktualnie kilka projektów, termin goni termin, tym zajmuję się hobbystycznie, w wolnym czasie. Najlepszym rozwiązaniem wydaje się wprowadzenie skryptów LUA dla wszystkich, aczkolwiek możliwość tworzenia nowych skryptów tylko dla nielicznych, którzy się na tym znają i chcą podzielić się swoją pracą z innymi. Będzie lista, z której każdy będzie mógł sobie pobrać dany skrypt, nie będzie mógł dodać własnego. 

Testowanie. Na pewno również będzie płatne, aczkolwiek testerzy, którzy się spiszą, będą mieli wpływ na changeloga, otrzymają pełną wersję za darmo, bez ograniczenia czasowego. Cena nie będzie wysoka. Otwartość na przedmioty, pieniądze w grze. Zajmuję się tym z własnej woli, w wolnych chwilach, więc nie wymagam od potencjalnych kupców nie wiadomo czego. O tym jednak będzie mowa w temacie w dziale Rynek, który stworzę w kwietniu.

Video. Aktualnie program, to ciągle masa chaotycznego kodu (całe szczęście bez bugów :D), program wraz z GUI w pełni obsługuje stronę logowania, leczenie, trenowanie. Reszta jest również sprawna, jednak ciągle myślę jak w najprostszy sposób przedstawić to graficznie. Jak już wszystko będzie dopięte na ostatni guzik, to oczywiście zaprezentuję możliwości programu. Wszystko powinno ruszyć wraz ze stroną bota, której start przewiduję na 7-10 kwietnia.

Po więcej informacji zapraszam na PW.

EDIT 21.03.2017 // 13:30

DBL OTS wprowadził nowego klienta sygnowanego cyfrą 1946. Dodał kilka drobiazgów. Ten, który okazuje się zbawienny dla bota, to edytowana wersja battle list. Dzięki temu jestem w stanie bez zbędnego kombinowania wprowadzić "auto-target-spell", który zawsze będzie obierał za cel najbliższego potworka. Kolejną zmianą są paski HP, MP, KP.  Wprowadzę do programu alert, który będzie dawał sygnał dźwiękowy, gdy karma będzie na złym poziomie. Aktualnie pracuję nad dodaniem alertów, które będą sygnalizować niecodzienne sytuacje. Najazd bossów, raidy, spadające dragon balle, odsunięcie postaci od training machine (z tym trochę problemów mam, ale wierzę, że się z tym uporam).

Tak prezentują się umiejętności postaci, która stoi FULL-AFK już 3 dzień. Poziom bohatera 30-50. 

nelAn3d.png

• 2 miesiące temu...
  • 2 lata później...
  • 3 miesiące temu...
  • 9 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...