Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skoki FPS w CS:GO

NotFrozeN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z CS:GO na windows 10.

Na świeżym systemie od razu po instalacji w cs:go mam stałe 200 fps. Kolejnego dnia nagle mam 80-100 fps. Później znowu zainstaluje na świeżo windows 10 i znowu stałe 200fps, kolejnego dnia znowu 80-100 fps. Głupieje po prostu xDDD

Opublikowano

Tak wyłączyłem dvra, co do tej aktualizacji to watpie bo to trwa już z 6-7 godzin

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka

Na czystym systemie jest okej przez jeden dzień później ten spadek do 80-100 fps

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Byłem zadowolony przez chwilę bo problem ustał i wróciły mi te 200 fps (miałem je przez godzine) a teraz znowu powróciły te 80-100 fps. GŁUPIEJE :D

Opublikowano

Wyłącz zbędny programy przy starcie systemu, Uruchom --> msconfig

Wyłącz synchronizacje pionową

Ziomuś co ma do tego synchronizacja pionowa? 

System mam świeży więc nie mam żadnych zbędnych programów lol. Polecam czytać zanim się coś napisze, bo pisać bez sensu każdy potrafi a przeczytać ze zrozumieniem to już widzę, że jest problem.

Opublikowano

Polecam wyrzucić wszystkie preinstalowane appki, które się instalują wraz z systemem oraz wyłączyć telemetrię. Dodatkowo wyłączyć parkowanie rdzeni, ustawić system na maksymalną wydajność i zrobić odpowiednie zmiany w rejestrze. Linkami nie będzie rzucał, bo wystarczy w google wpisać "Windows 10 gaming optimization" i możesz sobie wybrać jakiś poradnik. Metody są sprawdzone i dopóki będziesz robił wszystko tak jak jest napisane w poradnikach to nic w systemie nie zepsujesz. Polecam Ci również wyłączyć aktualizację sterowników poprzez Windows Update, ściągnąć Snappy Driver Installer i tym malutkim cudeńkiem zrobić aktualizację sterowników, wykluczając sterowniki karty graficznej, bo program sobie z tym zbytnio nie radzi.

Opublikowano

Polecam wyrzucić wszystkie preinstalowane appki, które się instalują wraz z systemem oraz wyłączyć telemetrię. Dodatkowo wyłączyć parkowanie rdzeni, ustawić system na maksymalną wydajność i zrobić odpowiednie zmiany w rejestrze. Linkami nie będzie rzucał, bo wystarczy w google wpisać "Windows 10 gaming optimization" i możesz sobie wybrać jakiś poradnik. Metody są sprawdzone i dopóki będziesz robił wszystko tak jak jest napisane w poradnikach to nic w systemie nie zepsujesz. Polecam Ci również wyłączyć aktualizację sterowników poprzez Windows Update, ściągnąć Snappy Driver Installer i tym malutkim cudeńkiem zrobić aktualizację sterowników, wykluczając sterowniki karty graficznej, bo program sobie z tym zbytnio nie radzi.

Pomogło, ale na jaki czas to nie wiem, zobaczymy :) Dzięki wielkie, właśnie takich ludzi na MPC szanuję, którzy czytają ze zrozumieniem problem, a nie piszą na pałe we wszystkich tematach jedno i to samo.

Opublikowano

Temperatur nie sprawdza się po 30 minutach grania w cs'a. Jak już ma sprawdzić to niech odpali na 15min Prime95, bardziej mu się to opłaci.

Co do problemu: Mógłbyś podać specyfikację komputera? Używasz jakiegoś antyvirusa, pakietu, czy korzystasz z Windows Defendera? Korzystasz z własnego configu CS:GO, czy używasz czyjegoś (Jak tak, to podaj kogo), jak korzystasz z launch options, to podaj także jakie to są komendy. Być może to paradoksalnie nie wina Windowsa, a po prostu jakiejś komendy.

Opublikowano

Temperatur nie sprawdza się po 30 minutach grania w cs'a. Jak już ma sprawdzić to niech odpali na 15min Prime95, bardziej mu się to opłaci.

Co do problemu: Mógłbyś podać specyfikację komputera? Używasz jakiegoś antyvirusa, pakietu, czy korzystasz z Windows Defendera? Korzystasz z własnego configu CS:GO, czy używasz czyjegoś (Jak tak, to podaj kogo), jak korzystasz z launch options, to podaj także jakie to są komendy. Być może to paradoksalnie nie wina Windowsa, a po prostu jakiejś komendy.

-nojoy -threads 4 -novid -nod3d9ex +cl_forcepreload 1

No defender, no antivirus, config standardowy.

GT 630 2gb

i5-3450

8gb

Opublikowano

Wymień grafikę na coś co nie jest kartą biurową i nie będzie problemu, co byś nie robił fpsy będą spadać. Karta jest bottle neckiem, przez co procesor nie wykorzystuje w całości swojego potencjału. Tyle w temacie.

Opublikowano

Wymień grafikę na coś co nie jest kartą biurową i nie będzie problemu, co byś nie robił fpsy będą spadać. Karta jest bottle neckiem, przez co procesor nie wykorzystuje w całości swojego potencjału. Tyle w temacie.

Ziomuś to się stało nagle, w csa gram od 3 lat na tej karcie i zawsze 200 fps stabilne ;) To się stało po zmianie systemu lol.

Opublikowano

CS przez 3 lata nie stał w miejscu. Wymagania, które aktualnie są na Steamie są przestarzałe, gra wymaga lepszego sprzętu, choćby ze względu na nowy system Shaderów czy Audio HRTF. Prócz tego gdzie Ty osiągałeś te 200 fps? Ta karta na uproszczonym z botami na Dust2 przy i7-3770, 8GB RAM, na rozdziałce 720p osiąga średnio 100 fpsów ze spadkami do 40... Prócz tego jeśli Twoja grafika działa na pamięciach GDDR3 a nie GDDR5 to różnice w wydajności są ok. 20%

Jeśli nadal uważasz, że to nie wina grafiki to pokaż screeny z gry (turniejowy, albo DM społeczności 128 tick) przy włączonym Afterburnerze - Mają się znajdować na nim: FPSy, obciążenie i temperatury CPU i GPU oraz wykorzystanie pamięci RAM i VRAM. Screeny mają być zrobione w trzech różnych miejscach na mapie, a mapy mają być z Active Duty.

Tutaj link do poradnika Afterburnera:

https://techlipton.pl/jak-wlaczyc-monitoring-podzespolow-komputera-poradnik-msi-afterburner/

Opublikowano

Ustaw sobie blokadę fpsów na 120 komendą: fps_max 120(lub inna dowolna liczba fpsów), to powinno zadziałać, przynajmniej u mnie to działa. 

Opublikowano

CS przez 3 lata nie stał w miejscu. Wymagania, które aktualnie są na Steamie są przestarzałe, gra wymaga lepszego sprzętu, choćby ze względu na nowy system Shaderów czy Audio HRTF. Prócz tego gdzie Ty osiągałeś te 200 fps? Ta karta na uproszczonym z botami na Dust2 przy i7-3770, 8GB RAM, na rozdziałce 720p osiąga średnio 100 fpsów ze spadkami do 40... Prócz tego jeśli Twoja grafika działa na pamięciach GDDR3 a nie GDDR5 to różnice w wydajności są ok. 20%

Jeśli nadal uważasz, że to nie wina grafiki to pokaż screeny z gry (turniejowy, albo DM społeczności 128 tick) przy włączonym Afterburnerze - Mają się znajdować na nim: FPSy, obciążenie i temperatury CPU i GPU oraz wykorzystanie pamięci RAM i VRAM. Screeny mają być zrobione w trzech różnych miejscach na mapie, a mapy mają być z Active Duty.

Tutaj link do poradnika Afterburnera:

https://techlipton.pl/jak-wlaczyc-monitoring-podzespolow-komputera-poradnik-msi-afterburner/

Człowieku przecież ci pisze że to sie stało po zmianie systemu obudź się, zawsze miałem stałe 200fps na windows 7

Ustaw sobie blokadę fpsów na 120 komendą: fps_max 120(lub inna dowolna liczba fpsów), to powinno zadziałać, przynajmniej u mnie to działa. 

Na 120 fps jest ciężko dla mnie grać

Opublikowano

No to zrozum, że Windows 10 to nie Windows 7. Windows 10 to nowy kod i nowe jądro, a Windows 7 to zmodyfikowany kod i jądro XP.  Wrzuć screen menedżera zadań (zakładki procesy oraz uruchamianie), może chodzi Ci jakiś kombajn w tle.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ze strony GeForca pobierz najnowsze sterowniki na twój komputer (Graficzne rzecz jasna) następnie jeżeli to nie pomoże (Bądz masz najnowsze) polecam ściągnąć GeForce Experience. Program optymalizuje pod wydajność gry dostosowując się do twojej karty graficznej. Mi pomogło, bo również miałem taki problem. I ze stałych 120 FPS mam teraz stałe 330 FPS. Z mojej strony narazie to wszystko. Pozdrawiam :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...