Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] AutoPremium - Autologowanie premium! No depency

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Serwer MUSI być w trybie: online-mode: false

Zrób tak by było difultowo na true, co jak plugin nie zdąży sie włączyć (np. po reloadzie), a ktoś będzie próbował wejść na nick premium z non premki?

Opublikowano

@mikigal Życze powodzenia a mozesz napisac jakiego hashowania haseł beziesz uzywał? Tylko prosze nie MD5 i SHA1

Czemu nie SHA1? MD5 no można się upierać, bo można proste frazy odszyfrować (poczytajcie na googlu), ale SHA1 jest już wystarczająco potężnym hasherem. Można przejechać kilkoma szyframi, i wtedy już ciężko się nawet połapać (bez source-codu) co jak zostało hashowane i czym. 

@GotoFinal a dobra sory nie zauważyłem tej zmiany na dole, no ale właśnie, pozostaje ten problem który wyjaśniłeś. 

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

@Mine1998a jest SHA1

Zaraz wrzucę nowe kody na gita bo trochę się zmieniło.

@AdamGrzegorz

Nie wpuści gracza non-premium z nickiem premium. Zobacz PacketsEvent

Ten Config to nie moja klasa, tylko gotowa i wiem nie jest najlepsza

3 i 4 w sumie można, ale tak jakoś wyszło :P

@GotoFinal

get nie jest asynchroniczne, ponieważ jak pobieranie leci w innym wątku mam nulle chyba wiadomo czemu.

co do online-moda jutro będę testował to na botach (bo inaczej nie mam jak) i wtedy będę poprawiał

Ten obiekt User i tak jest za każdym wbiciu na serwer tworzony od nowa, więc nick nie przeszkadza akurat tu (w przeciwieństwie do modułu logowania)

Zaraz nowy kod wleci na GITa

Generalnie kod jeszcze chu*owy, jest to ALPHA wiec nie ma za wiele czego oczekiwać. Wszystko poprawie z czasem, ale nie dam rady w 1 dzień poprawić 1000 rzeczy. Na początek to miało działać, teraz pora na refactoring.

sygnatura_mpc.png

Opublikowano

@mikigal Życze powodzenia a mozesz napisac jakiego hashowania haseł beziesz uzywał? Tylko prosze nie MD5 i SHA1

Czemu nie SHA1? MD5 no można się upierać, bo można proste frazy odszyfrować (poczytajcie na googlu), ale SHA1 jest już wystarczająco potężnym hasherem. Można przejechać kilkoma szyframi, i wtedy już ciężko się nawet połapać (bez source-codu) co jak zostało hashowane i czym.

Hallooo, jest 2017 rok, SHA1 jak i MD5 jest już dawno wycofane.

Google ostatnio też "złamało" SHA1 pokazując wygenerowane kolizje dla 2 poprawnych plików.

Raczej coś jak bcrypt się powinno teraz używać.

@Mine1998a jest SHA1

Zaraz wrzucę nowe kody na gita bo trochę się zmieniło.

@AdamGrzegorz

Nie wpuści gracza non-premium z nickiem premium. Zobacz PacketsEvent

Ten Config to nie moja klasa, tylko gotowa i wiem nie jest najlepsza

3 i 4 w sumie można, ale tak jakoś wyszło :P

@GotoFinal

get nie jest asynchroniczne, ponieważ jak pobieranie leci w innym wątku mam nulle chyba wiadomo czemu.

co do online-moda jutro będę testował to na botach (bo inaczej nie mam jak) i wtedy będę poprawiał

Ten obiekt User i tak jest za każdym wbiciu na serwer tworzony od nowa, więc nick nie przeszkadza akurat tu (w przeciwieństwie do modułu logowania)

Zaraz nowy kod wleci na GITa

Generalnie kod jeszcze chu*owy, jest to ALPHA wiec nie ma za wiele czego oczekiwać. Wszystko poprawie z czasem, ale nie dam rady w 1 dzień poprawić 1000 rzeczy. Na początek to miało działać, teraz pora na refactoring.

No to wtedy robisz task async dopiero jak używasz MySQL w kodzie, a nie już w utilsach, lub zrób też w get, ale dodaj do metody callback.

Niech to zachowa jakąś wspólność, ale ogólnie nie powinno być tam od razu async, bo jak robisz kilka update zaraz po sobie to tylko będzie problem, bo się niepotrzebnie będą wątki generować.

1438614356923701010629.png

Opublikowano

@GotoFinal

Zamieniłem Thready na bukkitowe asynchroniczne taski (a w czym są lepsze?).

Gettery poprawię już jutro i tak samo wrzucę logowanie.

A co do Configu, masz jakiś lepszy? A może zwykły Bukkitowy?

Klasa Reflections wróci razem z TinyProtocol, ale nie teraz

A co do Mavena, nie mogę się przekonać :v

wlecial commit

sygnatura_mpc.png

Opublikowano

@GotoFinal

Zamieniłem Thready na bukkitowe asynchroniczne taski (a w czym są lepsze?).

Gettery poprawię już jutro i tak samo wrzucę logowanie.

A co do Configu, masz jakiś lepszy? A może zwykły Bukkitowy?

Klasa Reflections wróci razem z TinyProtocol, ale nie teraz

A co do Mavena, nie mogę się przekonać :v

wlecial commit

To jest jeszcze gradle, ale bez tego to się nie da... równie dobrze możesz usunąć repo bo nikt nie będzie tego rozwijał skoro nie może ot-tak zaczac pisać tylko musi się pierniczyć z ustawieniami.

Więc nie ma co marudzić tylko używać.

McStats już od dawna niezbyt działa, pomyśl może o bstats.

no i dalej robisz pętle po UUID, no i dalej masz MySQL niby w async ale tylko w polowie.

A taski są lepsze bo mogą cachować wątki przez jakiś czas.

Dobra, spadam, czas coś popracować :<

1438614356923701010629.png

Opublikowano

@GotoFinal

Jak pisałem MySQLa zrobię do końca jutro, bo dzisiaj nie mam już czasu :)

UUID to samo. No i pora Mavena ogarnąć :D

@Edit

Maven i .gitignore dodany! Mam nadzieję, że nic nie zepsułem :3

sygnatura_mpc.png

• 4 miesiące temu...
  • Biter. zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...