Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do gier do 600-700 zł

MrLoL4421

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, jakiś czas temu postanowiłem wziąć się za modernizacje PCTa żeby pograć w nowsze tytuły i tak kupiłem:

Nową płytę główną - MSI H110M PRO-VD

Nowy procesor - Pentium G4560 3.5 GHZ

Pomyślałem że nie opłaca się kupować nowej obudowy więc zostawiłem tę starą. Zasilacz też postanowiłem zostawić jest to Corsair 450W, posiadam go już od roku.

No i tutaj potrzebuję pomocy przy zakupie kolejnych części (Karty graficznej, Ramu, Dysku) oczywiście w grę wchodzą też używki, oprócz dysku.

Budżet jakim dysponuję to coś ok 600-700 zł.

Dzięki za wszelką pomoc!

Opublikowano

Proponuję taki sprzęt:

http://www.ceneo.pl/14612864 Seagate 1TB - sprawdzony dysk HDD, który w pełni spełnia swoją funkcję.

http://www.ceneo.pl/37840147 - 8 GB RAMu DDR4 o taktowaniu 2133 MHz.

http://allegro.pl/msi-radeon-r9-270-2gb-955-5600mhz-256bit-box-i6753876923.html - R9 270, dość dobra propozycja od AMD, wciąż daje radę w grach.

To moim zdaniem minimalny zestaw pod ten procesor, raczej bym unikał kart typu HD 7770.

Opublikowano

@up

Hmm, a co do tego ramu, to gdzieś wyczytałem że wydajniej jest kupić 2x4 GB niż jedną kość. Czy jednak nie ma to tak dużego znaczenia? Co do dysku to nie znalazł by się o jakiejś mniejszej pojemności? Chodzi mi też o cenę. Chciałbym jak najmniej wydać. I ta karta graficzna jakoś do mnie nie przemawia, wolałbym jakąś inną propozycję, pozdrawiam.

Opublikowano

@up

Hmm, a co do tego ramu, to gdzieś wyczytałem że wydajniej jest kupić 2x4 GB niż jedną kość. Czy jednak nie ma to tak dużego znaczenia? Co do dysku to nie znalazł by się o jakiejś mniejszej pojemności? Chodzi mi też o cenę. Chciałbym jak najmniej wydać. I ta karta graficzna jakoś do mnie nie przemawia, wolałbym jakąś inną propozycję, pozdrawiam.

2x4gb da ci jakies 1-2 fpsy wiecej, nie warto. Nie patrzy sie na to czy karta jest od amd czy nv, bierze sie ta najwydajniejsza. R9 270 to spoko karta jak za 350zl.

Opublikowano

@up

Nie łapię się na "Firmę". Chodzi mi tylko o to że mało o tej karcie słyszałem. 

@Edit

Dobra trochę poczytałem/pooglądałem, i faktycznie karta jest wydajna, chyba się skuszę. Możecie mi jeszcze powiedzieć o co chodzi z tym "x" w R9? To znaczy R9 270x czym się różni od zwykłej R9 270?

Opublikowano

@up

Rozumiem, a mógłbyś mi powiedzieć ile fpsów bym wyciągnął na tej karcie graficznej (R9 270) w CS:GO na FullHD na Niskich? I jeszcze dodatkowo w Battlefieldzie 1 na FullHD i wysokich-średnich ? Z tego względu że mało filmików z testami na tym procku i tej karcie albo słabo szukam, pozdrawiam.

Opublikowano

Nie mamy jak ci powiedzieć ile wyciągniesz.

R9 270X to tak naprawdę 270 ze zwiększonymi taktowaniami. W sumie to można wziąć R9 270 i podkręcić - będziesz miał R9 270X.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

@up

Logiczne że nie powiesz mi dokładnie ile wyciągne, chodzi mi w przybliżeniu... Nic nie będę podkręcał.

Opublikowano

Powiem ci tak. Mam r9 270 Gaming 2G i w CSGO na low w 1024x768 wyciągam te 150-200 (i wyżej) FPS. Na 1680x1050 mam od 100 do 150, ale ja mam dość słabe CPU, więc powinieneś mieć trochę więcej. Co do Battlefield`a ci dokładnie nie powiem, ale R9 270 radzi sobie z nowymi grami. Jeżeli masz ogarnięty procesor to możesz sobie pozwolić na średnie/wysokie. Czyli jeżeli masz te G4560 to 60fps na pewno będzie, przynajmniej na low xD

Opublikowano

@up

Rozumiem, a mógłbyś mi powiedzieć ile fpsów bym wyciągnął na tej karcie graficznej (R9 270) w CS:GO na FullHD na Niskich? I jeszcze dodatkowo w Battlefieldzie 1 na FullHD i wysokich-średnich ? Z tego względu że mało filmików z testami na tym procku i tej karcie albo słabo szukam, pozdrawiam.

BF1 nie potrzebuje duzo vramu wiec na wysokich (moze kilka opcji na srednich) pograsz w 50/60fps. Co do csa to z tym g4560 to 200 bedzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...