Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ChronologyMU S2 PVP Betatesty

kurzel131

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kurzel odnosnie tego piku ktory twierdzisz ze nie dziala. Otoz musisz z tym troszke pomajstrowac.

Co do kwestii wylaczenia czegos z dropu to standardowo jest to w: data/lang/kor(lub chs czy eng zaleznie od protokolu)/item.txt tam masz parametr drop do kazdego itemu ale nie jestem pewien cxy zadziala na Twoich plikach.

Pisales o czyms ze jest zakodowane w gs. O czym mowiles?

www.badcompanymu.eu

Projekt s2 pvp

Opublikowano
Ten z folderu mmt files, ale kwestia jogów i gemów już ustalona jedno ze skeletorn king a drugi z wypadajek będzie dropić (log całodniowy ma 3600 kartek a4, a będzie pisac w logu kto ma joga czy gemstone, patrz skąd poleciał, porównaj serial i jeden gemstone w inv u kogoś pojawia się do konca dnia jak ktoś jest online a pogoda jest puki co nie bardzo na stanie afk, zwłaszcza że nie mam piorunochronu).

W gs na pewno jest zakodowany ogólny drop ze zwykłych mobow, padły propozycje bronie 380lvl ze schreków k7, czy kamyki by paczkami dropiły, albo brak buffa w davias. W sumie buff i tak na niskim lv będzie się kończyć, a co do broni jakoś się pomęczycie z kunem, zrobić przed nim cw event i liczyć na drop bb+skill :D. PS kamyki paczkami może i dałoby rade, ale powstrzymam się ze względu na wysokie ceny tajnego sklepiku. Osobiście sam chciałem wprowadzić kilka innowacji, jak pakowanie wszystkich kamyków, podkręconym mobem byłby dik z s5ep4, kilka dep, czy widoczne na plecach 2 bronie albo broń i tarcza gdy jesteś w safezone, ale skoro dodawanie do s2 elementów z wyższych sezonów wyniesie więcej roboty niż wyłączanie z s6 do s2 to sobie odpuściłem.

Wyłączyłem drop kamieni w pliku, wszystkich kamieni poza jogiem efekt masz taki jak w cytowanej wyżej kalibracji (gem i jog nie padł ani w k7 ze szreka, ani k2 room, ani lot stałem 24h, więc dodam je do wypadajek i bossa)

Opublikowano

w wyżej wspomnianym przeze mnie pliku jest możliwość ustawienia lvlu danego itemu co jest adekwatne do lvlów danych mobów z monster.txt a tym samym dropu (tj. z jakich mobków będzie dropił dany item) - potestuj - powinno działać

www.badcompanymu.eu

Projekt s2 pvp

Opublikowano

@kurzel131
Bo tu kolega kolegi się pyta czy robisz gafiki na zlecenie?! lmao

kilka dep, czy widoczne na plecach 2 bronie albo broń i tarcza gdy jesteś w safezone, ale skoro dodawanie do s2 elementów z wyższych sezonów wyniesie więcej roboty niż wyłączanie z s6 do s2 to sobie odpuściłem.

ja to się zastanawiam czego tak kurczowo trzymacie się s2 a potem kombinujecie jak tzw koń pod góre? o.O Ogólnie chciałbym to zobaczyć jak ty to ogarniasz te funkcje i je wyłączasz, to nie source ze se komenta szczelisz i kompileO.o

2vuhg8m.jpg

Opublikowano

w wyżej wspomnianym przeze mnie pliku jest możliwość ustawienia lvlu danego itemu co jest adekwatne do lvlów danych mobów z monster.txt a tym samym dropu (tj. z jakich mobków będzie dropił dany item) - potestuj - powinno działać

Może, ale jaki sens miałby wtedy ubijanie kuna, lepiej od razu dać bb do sklepu w lorencji, polowanie na kuna jest częścią zabawy a ,ze wydropi raz argo a raz volcano to inna sprawa, co godzinę można chodzić, paczki kamyków były by prędzej sprzedawane w sklepie jak używane gdyby się ludzie zorientowali w cenach tajnego sklepiku:D. A sorry jest jeszcze opcja edycji lvl moba w tym samym pliku, jak podkręconemu mobkowi wklepałem 180 to dropił nawet bb, a jest to szrek z k4, ale bb będzie z kuna dropione;p.

@kurzel131

Bo tu kolega kolegi się pyta czy robisz gafiki na zlecenie?! lmao

kilka dep, czy widoczne na plecach 2 bronie albo broń i tarcza gdy jesteś w safezone, ale skoro dodawanie do s2 elementów z wyższych sezonów wyniesie więcej roboty niż wyłączanie z s6 do s2 to sobie odpuściłem.

ja to się zastanawiam czego tak kurczowo trzymacie się s2 a potem kombinujecie jak tzw koń pod góre? o.O Ogólnie chciałbym to zobaczyć jak ty to ogarniasz te funkcje i je wyłączasz, to nie source ze se komenta szczelisz i kompileO.o

Nie zajmuje się tym na dłuższą metę, nagłówki są najbardziej czytelne ze wszystkich gradientów jakie miałem dostępne. rzeczy te wyglądają fajnie i nie komplikowały by rozgrywki, ale z tego co mi wiadomo szybciej postawić s6 i wyłączać wszystko, niż na s2 dodawać (a metodą s6 w dół i tak coś może nie działać albo zostać jak przejście do raklion w devias).

A czemu się każdy trzyma s2? pisałem o tym na wstępie, wielu skończyło grac na s3 nikt nie ogarnia nowości, na testy trzeba czasu a na uzbieranie full socket ambition czas serwera nie pozwala testowałem na angels brakło mi 2x earth chyba. Do tego inne buildy co 2-3 sezony masz. Mowa oczywiście o starych wyjadaczach którzy grali od początku globala.

Opublikowano

Jak zobaczyłem najpierw opcje ustawien z betatestow to ucieszyłem się jak dziecko :D myśle ze masa ludzi czeka właśnie na takiego pvp.

Zastanów się czy nie warto byłoby jeszcze bardziej ułatwić rozgrywki :) w końcu serwer ma być dla graczy.

Moim zdaniem exp 500, easy z jewelami, pralka, exc itemami, bronie 380 ze shrekow w k7 ale niech będą podrasowane żeby chodzić na nie np trzyosobowym pt, ance z lot tylko dla gildi która wygra CS i z jakiś eventow żeby zachęcić graczy do uczestniczenia w nich. Oprócz tego fajnie byłoby wprowadzić jakaś walutę na serwerze (np chaosy albo zen) żeby byl handel który jest kwintesencja tej gry.

Pomysl nad tym bo nie było takiego serwera od lat i na pewno byłoby to coś wyjątkowego nawet gdyby trwało tylko miesiąc :)

A co do wersji to sam gram w mu bodajże od stycznia 2003 wiec przerobiłem dużo wersji i masz racje z tym ze nie wszyscy chętnie dostosowują się do nowości ale nie przesadzajmy - s6 to nie jest jeszcze wersja której nie da się ogarnąć przeskakując nawet z s2. Moim zdaniem to najlepsza wersja która wprowadza lepszy balans pvp, socket itemy dzięki którym gracze zostaliby na serwerze dłużej, podobnie z wingami 3lvl i cała reszta dodatkow.

Opublikowano

Exp 128x jest wystarczająco wysoki, w 3 dni wbijesz max lv, kamyki niech będą coś warte, w ciągu godziny masz 5-10 kamyków+eventy i wypadajki, pralka z luck i tolami na 13 wynosi przecież 65%, exe z moba rzadko będą dropić, ale są jeszcze inwazje i eventy a dla zdobywców lord mix, które nawet 3 opcje generuje, lot będzie na oficialu zamknięty i gm gildi będzie decydował czy otwierać go dla serwera, czy tylko dla sojuszu, chyba nie musiałem tego pisać, za wygranie każdego cc będzie można zdobyć ancienty jest na to 50%, reszta to kamyki, ceny ustala rynek chciałemby chaosy były coś warte, ale plik od dropu kamyków nie działa, jak należy drop zen z moba zależy od expa i razem z nim jest podkręcany. Pliki s6 są płatne, a nawet jakbym znalazł darmowe, to nie mógłbym, zmieniać kalkulacji postaci, a już mam w głowie ten spam na forum o zredukowanie RF, może nie wiesz, ale ten z globala potrafi na diku wygenerować over 50k dmg za jedno combo, jedynym sposobem, by go skasować, jest set socketowy max dd hp max hp albo ref hp max hp i broń obuchowa, każdy sobie będzie craftował secik a rf będzie miał to w dupie i zdejmował każdego na combo, bo zebranie setu zajmie jakiś rok :D. Zresztą pomyśl o tych starych wyjedaczach, moi znajomi już się wyżenili albo zaręczyli i nie mają czasu na takie wybryki jak sockety;D czy ty wiesz ile to się trzeba naprać ?

Opublikowano

Czasy się zmieniły i według mnie robienie aż tak hardcorowego serwera non rr jak na początku chciałeś i to jeszcze na s2 nie ma sensu. Moim zdaniem taka konfiguracja ma szanse tylko na wyższych sezonach. Jeżeli zrobisz coś na wzór devias gate http://www.mpcforum.pl/topic/1509482-devias-gate-exp-500x-drop-69-s6ep3-non-reset-start-2301-2200-gmt1/page-1#entry12771600 to na pewno będziesz mieć dużo graczy, oczywiście jeżeli ogarniesz publikacje na zagranicznych forach.

Opublikowano

Aż tyle hajsu nie mam by płatne pliki kupować :D, zresztą serwer powstał głównie dla starej gwardii.

Znasz inne zagraniczne fora poza ragezone?

Kto mówi o kupowaniu, uważam ze tym ostatnim pliczkom od IGCN nic nie brakuje.xD

2vuhg8m.jpg

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

16. Brak zainteresowania publikacją od dłuższego czasu wiąże się z przeniesieniem jej do archiwum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...