Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki procesor wybrać spośród trzech?

KiTTeNfLy<3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzieńdobry, problem śmieszny, lecz dawno nie bawiłem się w komputery i mam z tym mały problem :)

Mam w tej chwili do dyspozycji 3 procesory:

- Intel Xeon E5620

- Intel Xeon X5650

- AMD Phenom X4 960T.

Który Waszym zdaniem będzie najlepszym wyborem jeżeli chodzi o wydajność komputera podczas codziennego użytkowania jak i graniu (tylko i wyłącznie CS). Nie mam już do tego głowy, więc zwracam się z prośbą do Was :)!

Niedoceniony mentor Counter Stike'a 1.6

:lenny:

Aktualnie realizowany projekt:

CS:GO - od nowicjusza do oporowego gracza ----->

KLIK!

Opublikowano

Te procesory mam już fizycznie, mogę je nawet w ręce potrzymać :D. Po prostu chcę wybrać najlepszy, a resztę sprzedać. To samo w sumie z kartą graficzną - Radeon R9 270X 2G czy Geforce 650TI 1G?

KLIK!

Opublikowano

Najlepszy z tych trzech oczywiście będzie lepszy Xeon X5650, dasz radę zagrać w najnowsze gry. Z GPU brałbym R9 270x 2G. Na tej karcie także spokojne pograsz w najnowsze gry.

Opublikowano

@aresorek nie zależy mi na graniu w najnowsze gry, lecz na jak największej stabilności sprzętu i braku śmiesznych spadków FPSów podczas gry. Uważasz, że Xeonek poradzi sobie lepiej niż mój dotychczasowy AMD?

KLIK!

Opublikowano

Najlepszy będzie xeon x5650, ale wież te płyty pod te procki nawet 500 zł kosztują (najtańsze).

@aresorek nie zależy mi na graniu w najnowsze gry, lecz na jak największej stabilności sprzętu i braku śmiesznych spadków FPSów podczas gry. Uważasz, że Xeonek poradzi sobie lepiej niż mój dotychczasowy AMD?

http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Xeon-X5650-vs-AMD-Phenom-II-X4-960T/m355vsm1813 tutaj jest, że xeon najlepszy :)

Mój komputer:

CPU: i5-750 3.2 GHz OC GPU: GB GTX 1060 3 GB RAM: 4 x GR1333D364L9/2G
MOBO: GA-P55A-UD3 HDD: STM3500630AS SSD : SiliconPower A55 256GB PSUSupremo FM2 Gold 750W

CASE: SPC RG1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...