Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Powrót do gry i problemy z tym związane

GreenDay

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko.

Po raz kolejny postanowiłem powrócić do metka na PLu. Moja przerwa trwała około 1,5 roku, ale wczoraj otrzymałem od kumpla dwa fajne konta i postanowiłem znów się pobawić. Server Etolin.
Moją główną postacią przed przerwą była ninja dagger, level 36, 2x skille m8.
Eq jako takie: czerwona mrówka +9 2k pż, 15% na strzały, 5% do pż, KD witala i uchyłki +4

kolcza +9, srebrna branza +9, ebonitki +9 10% na orków, 4% na strzały, skórzane kozaki +9, 5kątna +7
brak jakichkolwiek kozików, ale jelonek +9 kupiony pod poli (by trzeba było zmienić średnie, bo są tylko 10%)
Z ciekawszych rzeczy to wbite poli na P i cały magazyn marmurków.

Na tym samym koncie mam również surę wp 38 lvl do bicia metków, skille ostrze m8, zbrojka m6
Eq: fms +9, śr 38, KD śmierci i potwora +4, eq przekładam z ninjy, do tego zbrojka na 26 +7, 1500 pż i 2 kd +3, naszyjnik 15% na strzały

Dostępny również buffek: buffy ponad 28%

2 nowe postacie, które otrzymałem to woj body 80 lvl skille P, berek G1, skończony biolog i woj mental 38 lvl silne G2 i duchowe P.
Problem jest taki, że postacie są kompletnie wyczyszczone z EQ. Na kontach tylko jakieś blue i red perły, dużo rękawic złodzieja i pd'ków. O ile mógłbym przełożyć fmsa, i jakąś tam biżuterię, to nie posiadam żadnej zbrojki, lepszej tarczy i hełmu. Brak też naszyjnika z pż.

Moje pytanka są takie:
1. Którą postacią najlepiej będzie zarabiać, aby zdobyć eq dla tego woja 80 lvl, żeby potem nim ewentualnie coś działać?

2. Jak zarabiać? Po przerwie kompletnie nie odnajduje się w cenach - wszystko wydaje się mega tanie i nieopłacalne do dropienia.
3. Moglibyście napisać mi ceny najważniejszych rzeczy, po ile mniej więcej stoją?

Dzięki za wszelką pomoc i pozdrawiam :)

Win, lose or tie, Arsenal till I die

Opublikowano

Ja tam dużo Ci nie pomogę, aczkolwiek na pewno pomogę Ci w taki sposób, że nie polecę Ci grać na PLu. xD

Pozdrawiam

Na pewno jest to najlepsza opcja, aczkolwiek mam chęć zagrać na servie, który wiem, że nie zniknie mi po miesiącu marnowania czasu :D 

Opublikowano

Tym WP'kiem zarabiaj, alchemia + drop ulepszaczy, także i metki m2/BO/pustynia/sohan

<p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><span style='font-family: lucida sans unicode'><strong class='bbc'>Hejtować będę</strong></span></span></p>

Opublikowano

Tym WP'kiem zarabiaj, alchemia + drop ulepszaczy, także i metki m2/BO/pustynia/sohan

Alchemia - chodzi Ci o drop odłamków? Schodzą one w ogóle? Na sklepach po 150k widzę i nikt nie kupuje :(

Opublikowano

Alchemia - chodzi Ci o drop odłamków? Schodzą one w ogóle? Na sklepach po 150k widzę i nikt nie kupuje :(

Jeśli chcesz sprzedawać odłamki, to musisz sobie znaleść dziennego kupca (ja tak kiedyś robiłem) i ustalić z nim stałą cenę. Osobiście to polecam na jednym koncie wyexpić postacie do 30 lvl i wlasnie na nich samemu oddawać alchemie ( niejednokrotnie liczylem, i o wiele lepiej wychodzi się sprzedając antyki), ale wiadomo tym sposobem trzeba więcej dni odczekać aż jakiś konkretny antyk wpadnie, ale wiadomo ceny są niezłe (rubinow, jadeitow, diamentów). Plus sprzedawania odlamkow, to taki ze hajs masz od razu. Jak robisz sam to hajs (ale konkretny) ci wpadnie po okolo tygodniu, zakładając, że byś po 120/150 farmił dziennie.

<p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><span style='font-family: lucida sans unicode'><strong class='bbc'>Hejtować będę</strong></span></span></p>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...