Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Buty z chin? #UC

rokoboko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, piszę do Was z małym pytaniem.

Chcę zamówić buty z chin (wiadomo, że podróby), żeby zobaczyć, jak się mają do oryginałów i w ogóle, ale tutaj pojawia się pierwszy problem. Zamawiał ktoś z Was coś w ten sposób? Chodzi o to, że jeśli zamówię podróbę np.: Nike i paczka normalnie przyjdzie do mnie do domu to spoko, ale jeśli po drodze trafi na Urząd Celny to... no właśnie, to co? Spotkał się ktoś kiedyś z podobną sytuacją? Wiem, że mogą otworzyć paczkę i zobaczyć, że buty nie są oryginalne i co wtedy? Dostanę jakąś mega wysoką karę, czy po prostu zniszczą paczkę/odeślą do nadawcy, a mi pieniądze przepadną
Czekam na ciekawe odpowiedzi ;).

Opublikowano

Zamawiałem to zależy jakie buty zamawiasz jaki model, w niektórych przypadkach nie różniły się niczym i funkcjonowały tak samo ale to też zależy na jakiego chińczyka trafisz najlepiej prosić o oryginalne zdjęcia.

Normalnie paczki przychodzą do domu, a jeżeli trafi do urzędu celnego to po prostu sprawdzają i albo wszystko jest okej i przechodzi dalej albo wtedy każą Ci uiścić zapłatę ( i w tym wypadku jeżeli kwota nie przekracza 45 euro VAT a często jest tak, ze nie przekracza + jeżeli nie przekracza 150 euro to CŁO - to wystarczy załączyć dowód zakupu screena itp i wysłać meila ) często pojedyncze/lżejsze paczki nie są sprawdzane ponieważ nie maja na tyle czasu, więc nie ma się co martwić na zapas.

Jeżeli zamawiasz 1 parą i nie są to oryginały nic im do tego, nie dostajesz żadnej kary :) Co innego jakbyś zamawiał i rozprowadzał u nas to w kraju to wtedy tak. 

Jeśli masz jeszcze jakieś pytana to pisz... ;)

Opublikowano

Paczka zawsze trafia do UC przeciez. A pozatym , nie kupuj fejurow, beda sie z cb smiali pozniej bo latwo mozna wykryc takie cos

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

@SyberianHusky   Nie paczka nie zawsze trafia do urzędu celnego, pomyśl sobie ile przychodzi paczek a ilu jest celników takie przedsięwzięcie nie jest po porostu możliwe jakby ich zalewały paczki codziennie z całego świata ;) 

Opublikowano

Buty chciałem zamówić przez ukrytą aukcję, czyli, że zamawiam 42 skarpetki po 1$, bo kwota butów wynosi 42$. Nie chodzi mi tutaj w ogóle o sposób, w jakim są zamawiane, ani nic z tych rzeczy. Chodzi mi tylko o to, że, gdy podjebka butów np.: Nike trafi do UC i oni otworzą tą paczkę, to (czytałem gdzieś w necie) mogą nałożyć na mnie karę za kupowanie podróbek - i tylko o to mi chodzi. Czy dadzą mi jakąś karę, albo sprawę w sądzie (tak pisali ludzie w necie), czy po prostu odeślą paczkę do nadawcy lub ją zniszczą?
Ktoś coś wie, miał podobną sytuację? ;)

Opublikowano

Jeżeli jest to jedna para to wyjaśniasz im, że to do użytku tylko i wyłącznie własnego nie powinni się przyczepić co innego jakbyś zamawiał cały kontener :)

Wielu moich znajomych zamawiało różne rzeczy w ten sposób i jeżeli coś trafiało do UC to dowód zakupu, krótkie wyjaśnienie załatwiało sprawę..

Opublikowano

Ci którzy piszą że za jedną sztukę nic ci nie mogą zrobić nie wiedzą co mówią. W prawdzie nie było przypadku (chyba) związanego z butami ale za podróbki rolexów poleciały się kary po kilkanaście K euro. 
Ogólnie to nie jest ścigane z urzędu, urząd zawiadamia tylko właściciela praw do marki a on już ewentualnie dochodzi swoich odszkodowań itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...