Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Bot] TwitchBot - Dane z Twitcha na TS3!

Eros_PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<

Witam, przygotowałem dzisiaj mojego

pierwszego jednofunkcyjnego bota pod

TeamSpeaka który wpisuje dane ze streamów (Aktualnie tylko twitch)

w opis kanału i nazwę.

Bot napisany jest w php, używa klasy ts3admin.class.

W pisaniu pomógł mi @artur8889 za co mu bardzo dziękuje :)

1. Do instalacji bota wymagane jest zainstalowane php5 i screen!

2. Folder TwitchBot trzeba wrzucić na dowolne miejsce na swoim serverze

osobiście polecam folder /home

3. Nadajemy permisje.

chmod 777 twitch.php

4. Konfigurujemy plik config.php który znajduje się w folderze config.

5. Odpalamy bota. Przechodzimy do katalogu z botem i

wpisujemy screen php twitch.php

Jeżeli bot nie wchodzi na server a wszystko jest poprawnie skonfigurowane odpal bota komendą php twitch.php i napisz mi na pw co wyskoczyło.

Tak wiem prezentacja jest okropna ale to się naprawi :D

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/84e14d14ca522168d800afce5b27f2945b8e1c1b2215de8897a391ed9e43401e/analysis/1489523040/

Bot:

http://www.mediafire.com/file/3u4a18tj82fs98g/TwitchBot.rar

Opublikowano
  1. Po kiego pana wy używacie tego "getElement"
  2. Co to jest za tabowanie
  3. Nie udostępnia się swojego client_id
  4. Nie przewidzałeś przypadku kiedy api będzie down
  5. Po co używasz funkcji array zamiast "[]"?
  6. Skoro nie załączasz żadnych headerów, mogłeś się ograniczyć do głupiego file_get_contents
  7. Nie includuj plików tylko requiruj, ty ich wymagasz a nie opcjonalnie dołączasz
  8. Po co za każdym razem się od nowa logujesz na serwer?
  9. Dlaczego zmuszasz użytkownika do pisania z małych, nie możesz sam zmienić litery na małe?
  10. Define > $config

Amen.

Opublikowano

@I'm ToNy Więc tak napisałem że to jest mój pierwszy bot i wiedziałem że będzie wiele błędów. Dzięki za opinie następnym razem wszystko to wezmę do siebie i spróbuje napisać tak żeby było dobrze. 

Opublikowano

Stwierdzam że nie będę ponawiał wniosków od użytkownika wyżej, bo wiem też że niektórzy mają ból dupy o to że napiszę cokolwiek co się nie równa "zajeb*sta robota oby tak dalej" :D

Generalnie, fajnie że sie uczysz i udostępniasz, dużo pracy widać jeszcze przed Tobą ale to można napisać o każdym więc to jest w sumie zbędne. Powodzenia i oby tak dalej :)

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

Fajnie jest widzieć, że dział się rozwija i pojawia się coraz więcej aplikacji.

Widzę w Tobie potencjał, tylko musisz zacząć przewidywać wszystko.

Co w przypadku kiedy api padnie?

Niektóre dane mógłbyś cachować i wyświetlać gdy stream jest offline.

Życzę powodzenia :)

Opublikowano

@Pantoflarzek Szczerze powiem ci że twoja opinia jest dla mnie bardzo, tak samo opinia @K-Scripts i @artur8889 ponieważ jesteście najlepszymi programistami na tym forum więc bardzo dziękuje za rady. Na pewno zastosuje się do nich w następnym projekcie.

@Szyszy3k mam zamiar wspierać statystyki filmów z YouTube (łącznie ze streamami), Streamy z hitboxa, i też czego jeszcze nie było live'y z facebooka :D

@K-Scripts Bardzo dziękuje za twoją opinie naprawdę szanuje. Co do cachowania zrobię to w 100% ponieważ faktycznie gdy padnie API bot jest do niczego.

Opublikowano

Czemu w końcu tą pętle while zrobiłeś przed łączeniem się z serwerem? Przenieś ją po ustawianiu nazwy bota ;)

Jak na pierwszego bota to jest na prawdę dobrze :D

Pozdrawiam, ArrMeeR

Opublikowano

@artur8889 Ciekawe dzięki komu :D

@Canecorso

Gdy streamer jest offline:

008fc0bf8cef2bcd3d4a3b4bb1a415dc.jpg

Gdy streamer jest online (Nie zmieścił się cały opis dużo jest tam informacji)

166b14cad42de0a387a7733a596c4009.jpg

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Przydałaby sie taki bot ale dla YouTube. Prowadzę serwer jutuberów, którzy streamują właśnie na YouTube. Jest jakaś szansa?

Desktop: ASRock Z77 Pro 3 | [email protected] (4.2Ghz OC) | ASUS GeForce GTX 970 Strix OC 4GB | Corsair Vengeance 4x4GB 1600Mhz

Notebook: Lenovo | Intel Lynx Point | [email protected] | GeForce 840M 2GB | 6GB RAM 1600Mhz

Mobile: Xiaomi Redmi Note 4X

Opublikowano

Przydałaby sie taki bot ale dla YouTube. Prowadzę serwer jutuberów, którzy streamują właśnie na YouTube. Jest jakaś szansa?

Postaram się coś machnąć.

Opublikowano

To będzie jednak w wersji darmowej funkcja YT?

Desktop: ASRock Z77 Pro 3 | [email protected] (4.2Ghz OC) | ASUS GeForce GTX 970 Strix OC 4GB | Corsair Vengeance 4x4GB 1600Mhz

Notebook: Lenovo | Intel Lynx Point | [email protected] | GeForce 840M 2GB | 6GB RAM 1600Mhz

Mobile: Xiaomi Redmi Note 4X

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Bardzo dobra aplikacja, korzystam jestem zadowolony.

Polecam.

Bardzo dziękuje za opinie ^^ Jeżeli byś miał jakieś propozycję co do tego bota lub całkiem nowej aplikacji pisz chętnie coś porobię nawet prywatnie dla Ciebie :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...