Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skrypt - system poleceń

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukam skriptu polegający na systemie poleceń tak aby po wejści np. przez specjalny link wygenerowany przez naszego bota dostawaliśmy PKT. jakie administracja może zobaczyć na stronę jaki jest ogólna dostępna dla Administracji jak i dla graczy.

z3s3Zfd.png

Opublikowano

Raczej czegoś takiego nie znajdziesz w internecie, mogę Ci to napisać, zgłoś się na PW to dogadamy szczegóły ;)

Pozdrawiam, ArrMeeR

Opublikowano

Jak mi to ładnie opiszesz to mogę Ci takie coś stworzyć i udostępnić na tym forum. :)

Ok, już opisuje.

Podzielę to na dwie części.  -> Jeżeli coś jest nie jasne proszę pisać!

1.  - Na serwerze mamy kanał nazwany np. Promuj nasz serwer! Zostanie wygenerowany link który będzie mieć losową formę lub NICK(Zapraszającego).zaproszenie.ts.mpcforum.pl

Jeżeli znajomy kliknie w ten link to zostanie połączony z serwerem a bot doda PUNKTY aby administracja wiedziała który z użytkowników zaprasza najwięcej osób. Można to włożyć w opis kanału lub topka na strone.

Oczywiście jakieś zabezpieczenie tutaj musi być, bo co jeżeli wejdziemy kilka razy poprzez tan sam.. 

2.  - Wchodzimy na kanał nazwany "Poleć serwer" dostajemy indywidualny adres do połączenia się z nim np. MTGmati.ts.mpcforum.pl

Osoby jakie zaprosiły ją dostaną punkty jakie będziemy mogli zobaczyć na stronie lub opis kanału.

Wydaje mi się że ten pierwszy będzie lepszy, ale nie jestem specem.

z3s3Zfd.png

Opublikowano

Jak mi to ładnie opiszesz to mogę Ci takie coś stworzyć i udostępnić na tym forum. :)

Ok, już opisuje.

1.  - Na serwerze mamy kanał nazwany np. Promuj nasz serwer! Zostanie wygenerowany link który będzie mieć losową formę lub NICK(Zapraszającego).zaproszenie.ts.mpcforum.pl

Jeżeli znajomy kliknie w ten link to zostanie połączony z serwerem a bot doda PUNKTY aby administracja wiedziała który z użytkowników zaprasza najwięcej osób. Można to włożyć w opis kanału lub topka na strone.

Oczywiście jakieś zabezpieczenie tutaj musi być, bo co jeżeli wejdziemy kilka razy poprzez tan sam.. 

2.  - Wchodzimy na kanał nazwany "Poleć serwer" dostajemy indywidualny adres do połączenia się z nim np. MTGmati.ts.mpcforum.pl

Osoby jakie zaprosiły ją dostaną punkty jakie będziemy mogli zobaczyć na stronie lub opis kanału.

Drogi MTGmati,

Możesz to wykonać jako implementację w stronę serwera np. w panel użytkownika K-Scripts.

Jeżeli się dobrze orientuję to panel działa tylko wtedy, kiedy użytkownik jest na serwerze głosowym.

Jeżeli użytkownik o nicku "mateusz" jest zalogowany na serwerze i posiada rangę zarejestrowany to wtedy generowałby mu się link "stronkats3.pl/ref.php?id", który odpowiadałby za link "mati.ts.mpc.pl". System zaproszenia działałby wtedy na takiej zasadzie, że nowy użytkownik musiałby wejść na link wygenerowany i zarejestrować się na serwerze głosowym, by ten mógł otrzymać punkty.

Do tego trzeba dodać zabezpieczenia przeciwko VPN, multikonta etc.

Co do twojego pomysłu jest trochę problematyczny, gdyż programista musiałby napisać pierw skrypt pod edycję strefy DNS, a potem kombinować jak może sprawdzić przez jakie ip wszedł użytkownik.

Z poważaniem,

h04x

Opublikowano

Ok, już opisuje.

Jeżeli temat aktywny to chętnie mógłbym to napisać ale wszystko musisz mi opisać na pw :)

1.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ok, już opisuje.

Oczywiście jakieś zabezpieczenie tutaj musi być, bo co jeżeli wejdziemy kilka razy poprzez tan sam.. 2.  - Wchodzimy na kanał nazwany "Poleć serwer" dostajemy indywidualny adres do połączenia się z nim np. MTGmati.ts.mpcforum.pl

Jeżeli temat aktywny to chętnie mógłbym to napisać ale wszystko musisz mi opisać na pw :)

Ok, czekam na wiadomosc

z3s3Zfd.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...