Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dźwięk powoduje crash gry

faraon200

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W!tam, od dość dawna borykam się już z problem w cs 1.6 który polega na crashowaniu się gry.
Wchodzę normalnie na serwer - jakikolwiek, i mając ustawione voice_eneble 1 oraz volume na +, słyszę jak gracze używają mikrofonu itp...
Jednak co jakiś czas podczas ich mówienia, randomowo, gra się wiesza i wywala całkowicie proces. Jest to wina w 100% używania mikrofonu,
ponieważ wyrzuca po około 4/5 rundach z mikrofonem, kiedy mam voice_eneble 0 wszystko działa normalnie i mogę grać i z 10h bez ANI JEDNEGO crashu czy nawet laga.
Tutaj pojawia się moje pytanie - ma ktoś pomysł, co może być winą? Wolę grać z głosem mikrofonu ponieważ na TP ciężko o inny typ rozgrywki, to samo inne pierdoły.
Nawet wbić i pogadać.

Co robiłem:
- 2x usuwałem CS i pobierałem od nowa -> raz przez folder, raz za pomocą steama, efekty te same.
- Sprawdzałem sterowniki do karty dźwiękowej, głownej, procka, grafiki - wszystko, każda jest aktualna.
- Przepinałem słuchawki (mam 3x douszne i 1x nauszne na których gram) - niestety nie robiło to większej różnicy.
- Kupiłem kartę dźwiękową zewnętrzną, jednak nic nie dała, chociaż kupowałem ją innym celu niż wyeliminowanie tego błędu.

- Przekopałem system antyvirusami, anty malvare i odkurzaczami - coś tam wywaliło, jednak gra nadal martwa.

♠ Sprzęt ♠
» Płyta Główna: MSI z97 gaming5 
» Procesor: Intel Core i7-4790k 4.00GHz (oc) 
» Karta Graficzna: GTX 970 GAMING 4G (oc) 
» Karta dźwiękowa: Creative Omni Surround 5.1 
» Ram: 8 GB 
» Mysz: Zowie FK2 | +logitech m185 bezprzewodowy
» Podkładka: STEELSERIES QCK XXL 
» Klawiatura: Klawiatura HyperX Alloy FPS Cherry MX Blue
» Słuchawki: Sennheiser HD 201 | Creative Fatality HS-800 
» Monitory: BenQ GL2460 24' oraz DELL ST2220 21'
» Dyski: 1TB[HDD] + 120GB[sSD] 

♠ Ustawienia ♠

» Platforma steam, z opcjami uruchamiania: -noforcemaccel -noforcemparms -noforcemspd

» mouse DPI - 800 | sensitivity "2.4
» resolution "1024x768

KTOŚ/COŚ jakikolwiek pomysł?
Wystestuję wszystko co tam macie, poza ponownym formatowaniem bo już z tym przechodziłem swoje zabawy i nic. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Steam czy nonsteam?

Spróbuj wpisać te komendy

voiceenable 1
sv_voiceenable
voice_enable "1"
voice_forcemicrecord "1"
voice_modenable "1"
voice_scale "1"

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...