Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki system wybrać pod CS:GO?

NotFrozeN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Chciałbym się spytać jaki wybrać system operacyjny do cs:go, żeby było jak najwięcej FPS. Zastanawiam się między w7 i w10 ale nie wiem który wybrać

Opublikowano

Windows 7 polecam. Ja posiadam i bez problemów brak spadków itp. Mój kolega ma Windows'a 10 i narzeka nie tylko na CS:GO ale też inne gierki strasznie chodzą.

Opublikowano

Jak Twój PC to nie jakieś drewno to nie ma co wybierać systemu.

Ja mam W10 Pro i gram bez spadków żadnych.

Zależy co Ci bardziej się podoba, ja już się przyzwyczaiłem do W10.

Opublikowano

ja polecam windows vista bardzo dobry system fps tyle ze nie da sie policzyć

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Core i3 2120 | 4 GB RAM DDR3 1333 | Gigabyte GTX 460 SOC | WD Blue 640 GB | ASUS P8H61-M LE Rev 3.0 | be quiet! System Power 8 600 W | obudowa iBox (bodajże)

Opublikowano

ja polecam windows vista bardzo dobry system fps tyle ze nie da sie policzyć

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Idź być śmiesznym gdzie indziej.

Jak Twój PC to nie jakieś drewno to nie ma co wybierać systemu.

Ja mam W10 Pro i gram bez spadków żadnych.

Zależy co Ci bardziej się podoba, ja już się przyzwyczaiłem do W10.

Zainstalowałem win7 i teraz mam problem z dźwiękiem, bo co jakiś czas przycina mi dźwięk i tym samym mam dropy FPS, przedtem na windows10 tego nie było ;/

@EDIT: A boje się wracać do win10, bo na win10 dużo pierdzielenia ze sterownikami było, nie dało się żadnych sterów zainstalować bo win10 swoje stery wpychał i był problem wielki

Opublikowano

@NotFrozeN w ustawieniach audio w CS:GO wyłącz HRTF, a dokładniej ustaw na zwykłe słuchawki i to powinno pomóc :)

Niestety ale dalej to samo ;/  Takie dziwne przycięcia gdy np. zaczne strzelać z ak47 to na pół sekundy zwiesza się dźwiek i spadają bardzo fpsy. Albo gdy np. zobaczę przeciwnika to wtedy jest to samo.

Opublikowano

Zrób format żeby mieć czystego windowsa 7 home premium (mogę ci podesłać stronkę ze wszystkimk windowsami). Mam laptopa z 8.1 i nie mam żadnych spadków. Fps zawsze około 100-140

Opublikowano

Zrób format żeby mieć czystego windowsa 7 home premium (mogę ci podesłać stronkę ze wszystkimk windowsami). Mam laptopa z 8.1 i nie mam żadnych spadków. Fps zawsze około 100-140

No przecież napisałem że zainstalowałem teraz win7, i mam ten problem

Opublikowano

wina tutaj jest po stronie ustawien raczej a nie systemu.. wlacz renderowanie wielordzeniowe + jesli instalowales stery do karty z plyty to zainstaluj najnowsze. a najlepiej to daj parametry pc bo moze masz syf i szukasz rozwiazania po stronie zmiany winda.

Opublikowano

wina tutaj jest po stronie ustawien raczej a nie systemu.. wlacz renderowanie wielordzeniowe + jesli instalowales stery do karty z plyty to zainstaluj najnowsze. a najlepiej to daj parametry pc bo moze masz syf i szukasz rozwiazania po stronie zmiany winda.

Renderowanie wielordzeniowe miałem od zawsze na tym samym komputerze, stery najnowsze, kiedyś tego problemu nie było i miałem zawsze 150-200 fps stabilne. Teraz te problemy z dźwiękiem i spadki fpsów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...