Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

xyz

RazorMeister

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lista funkcji

1. Zmiana nazw kanałów co określony czas,
  2. Banowanie osób, które posiadają określone rangi,
  3. Ochrona grup serwerowych.

Instalacja

Wypakować pliki na serwerze

Nadać uprawnienia chmod 777 dla core.php oraz starter.sh

Ustawić wszystko w configu

Odpalić bota komendą ./starter.sh start

Trochę informacji

Z góry uprzedzam, jest to mój pierwszy bot na TS3,

nie posiada zbyt dużo funkcji ale są one dość nietypowe.

Jeżeli coś nie będzie działać odpalić bota komendą php core.php 

i napisać co wypluwa konsola.

Miłego użytkowania!

Download

Skan

BOT

Opublikowano

Mało funkcji, ale poczekamy zobaczymy narazie neutralny, Pierwsza funkcja jest dość znana ale dwie pozostałe hmm ciekawe ciekawe!

Opublikowano

Punkt 2 w tym bocie można fajnie wykorzystać, np. nadając rangę "BAN - 7 DNI" banuje osobnika na tydzień. :D

Opublikowano

Muszę przyznać, że nawet dobry pomysł z funkcjami.

Zmienianie nazwy kanału jak najbardziej można wykorzystać, możnaby np. dać, by zmieniało co 30 sekund, i aby były  tam reklamy typu facebook, ip, strona www i tym podobne.

Rangi "Banowe" też idą na plus, bo tak jak pisze Issei., fajnie można to wykorzystać by uniknąć banowania "ręcznego" :D

+ I czekam na dalsze aktualizacje

Opublikowano

Więc krótko i na temat.

0 zwracania błędów przy logowaniu i łączeniu na serwer - na tym forum to jest jak strzelanie sobie w stope bo połowa pewnie nie bedzie potrafiła sama sobie pomóc.

plik core.php mnie trochę rozmieszył:

co to?

sleep(5);
$k=1;

Funkcje pomocniczne wzięte od darmowego abota - np. sprawdzanie czy event można odpalić, nigdzie akredytacji dla autora nie ma.

W tym samym pliku

global $k;

co to?

Config z aBOT'a.

$k = $k +1

nie mozna po prostu:

$k++;

?

Dlaczego się czepiam? Bo PHP jest słabym językiem jeśli chodzi o memory management i aplikacje które mają działac non stop, więc twój styl pisania kodu chyba w każdym języku powodowałby problem, a co dopiero w języku tak specyficznym jak PHP.

Powiem tak, widać że zaczynasz i życze powodzenia, bo na pewno ten produkt nie jest czymś z czym będziesz mógł cokolwiek zrobić przyszłościowo. Z resztą kopiowanie to na pewno nie najlepsza metoda na start, ale jak widać każdy chce się wybić na swój sposób.

Zazdroszczę chojrakom którzy odpalili to u siebie, nie miałbym tyle odwagi.

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

Funkcje - ciekawe
Wykonanie - dość słabe

Czyli pomysł dobry, ale musisz się jeszcze wiele nauczyć :P

Poza tym, jeżeli wrzucasz coś przeznaczonego na linux'a wstawiaj to np w .tar.gz i hostuj to w miejscu które pozwala np. na wget'owanie go, lub CURL'owanie :P

mpc.jpg

Opublikowano

Z tym $k to na prawdę błąd kardynalny. Bot rzeczywiście był wzorowany na abocie, a o akredytacji zapomniałem ;). Z configiem to jakoś nie widzę problemu, że jest podobny do tego od abota, jak trochę zmienię to powiesz, że podobny do mbota albo avnbota. A co do funkcji pomocniczych to wziąłem to, ponieważ jak juz pisałem jest to mój pierwszy bot i nie miałem zielonego pojęcia jak ogarnąć to. A co do odpalenia bota to jakoś nie widzę problemu żeby go odpalić, serwera normalnego przecież nie wywali. Resztę uwag wezmę do serca i będę chciał je jakoś poprawić :).

Pantoflarzek

A co mogę poprawić w moim stylu pisania kodu?

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...