Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakim sposobem LCSy jeszcze istnieją?

Sith Inqusitor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Teraz LSCy polegają na farmieniu do 30 minuty i kto wygra teamfight ten wygrał grę. Dlaczego ludzie to oglądają? Te LCSy są tak nudne... Na wczorajszym meczu w LCSach była chyba 35 minuta i 5 do 5 zabójstw. To jest śmieszne, że te LCSy jeszcze żyją..

Opublikowano

Oglądają dla świetnych zagrań taktycznych, ogromnych umiejętności zawodników i combosów, które dla diaxa na EUNE są abstrakcją.

SNq6Ku7.png

Opublikowano

Oglądają dla świetnych zagrań taktycznych, ogromnych umiejętności zawodników i combosów, które dla diaxa na EUNE są abstrakcją.

Propsuje kolege LOL to nie tylko kille ;]

Opublikowano

Czasem fakt, przyznam, że ogląda się to na poziomie niszowym, kiedy nic się nie dzieje poza uciekaniem od przeciwnika, byleby nie dać się zabić. Rok/dwa lata temu było ciekawiej - naparzanka szła aż miło, ciągłe walki, etc. Teraz też nie jest źle, aczkolwiek lepiej było w ubiegłych latach.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Gracze na przestrzeni sezonów rozwinęli się, gry są nudniejsze bo sami prosi popełniają mniej błędów w rozgrywce, teraz rzadko zobaczysz solokilla.

Opublikowano

A jak chcesz zobaczyc bezsensowne napierdalanie sie to wbijaj na stream Norbiego xDDD

a tak na serio nawet na EUNE diax+ wiekszosc gry to farmienie bo kazdy chce zdobyc choc minimalna przewage nad przeciwnikiem

57192e39824c93eb888999c2fd81258e.gif

Opublikowano

Bo dobrze się przy tym zasypia.

Serio.

A tak bardziej poważnie to niektórych poza dużą ilością zabójstw lubią oglądać nieco gry drużynowej, makro, a także świetnych zagrywek najlepszych graczy z danego regionu.

Wolisz oglądać grę w piłkę w orliku gdzie gimnazjaliści mają  po 10 goli z każdej strony, czy może ligę mistrzów, gdzie liczba tych goli jest najczęściej nieco niższa?

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

istnieją ale jeśli nie jesteś ślepy, to widzisz że EU ogląda garstka osób. NA jest oglądane, bo tam drużyny mają więcej fanów (C9, TSM, nawet CLG, które ssie ostatnio).

Ja osobiście nie oglądam żadnej serii, jedynie skróty meczów na kanale lolesports. Co jak co ale oglądanie godzinnej przepychanki i fiesty to nie dla mnie

fb.com/myrodj

Opublikowano

LCS uczą bawią i ubierają ziomek. Uczą - Jak się nie wypierdalać Bawią - :) to już wiadome Ubierają  - jak się nauczysz grać to będziesz zarabiał ;).

Opublikowano

Teraz LSCy polegają na farmieniu do 30 minuty i kto wygra teamfight ten wygrał grę. Dlaczego ludzie to oglądają? Te LCSy są tak nudne... Na wczorajszym meczu w LCSach była chyba 35 minuta i 5 do 5 zabójstw. To jest śmieszne, że te LCSy jeszcze żyją..

Mnie też gry na LCS nudzą, ale mimo wszystko prezentują wysoki poziom, poza tym całkiem sporo graczy próbuje kopiować playstyle proplayerów (dlatego oglądają) no i jest jeszcze spora część community, którą po prostu bardziej interesuje rywalizacja niż gra 4fun, co za tym idzie lcsy i worldsy są dla nich całkiem interesujące.

giphy.gif

Opublikowano

Teraz wyglada to lepiej niz rok temu, przez to, ze nie ma lane swapow to akcja toczy sie na bocie, akcji jest sporo i wiekszosc meczy na EU I NA LCS to clown fiesta, nie wiem jak wyglada to w LCK bo nie ogladam niestety ale malo jest meczy serio zeby bylo mniej niz 20 killi.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Z ciekawości oglądałem ostatnio jakiś mecz i zastanawiało mnie co się tam dzieje, że mimo wielkiej napierdzielanki w TFach one trwają po 30 sec albo dłużej... Nie wiem czemu na tych LCSach te postacie są takie tankowate, tam idzie focus na ADC a on i tak stoi 30 sec...

Gdzie na takim soloq TF dłużej niż 10 sek to już cud :D 

Opublikowano

Z ciekawości oglądałem ostatnio jakiś mecz i zastanawiało mnie co się tam dzieje, że mimo wielkiej napierdzielanki w TFach one trwają po 30 sec albo dłużej... Nie wiem czemu na tych LCSach te postacie są takie tankowate, tam idzie focus na ADC a on i tak stoi 30 sec...

Po prostu gracze potrafią grać w tą grę, osłaniają swoich carry, przeciągają tf'y, czekają na cooldowny albo jak enemy spali ważne spelle i wtedy wbijają. Na soloQ wygląda to tak, że każdy gra dla siebie a nie dla drużyny, więc nie ma czegoś takiego jak osłanianie swojego adc więc wystarczy, że enemy sie wjebie w carry poleci 1shot i siema :v

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Po prostu gracze potrafią grać w tą grę, osłaniają swoich carry, przeciągają tf'y, czekają na cooldowny albo jak enemy spali ważne spelle i wtedy wbijają. Na soloQ wygląda to tak, że każdy gra dla siebie a nie dla drużyny, więc nie ma czegoś takiego jak osłanianie swojego adc więc wystarczy, że enemy sie wjebie w carry poleci 1shot i siema :v

Z tym czekaniem na CD to nie zgodziłbym się, bo oni ciągle rzucają tam skille :D  ja nie wiem czy to faktycznie ten peel tak robi czy co :P 

Opublikowano

Widać, że twoja ranga nie przekracza silvera... :D Im wyższy poziom tym mniej killi, bo ludzię myślą, grają bardzo dobrze i nie dają się zabić. LCS polega na używaniu mózgu a nie na bronzologii 100 do 100 killi w 30 minucie.

Opublikowano

Widać, że twoja ranga nie przekracza silvera... :D Im wyższy poziom tym mniej killi, bo ludzię myślą, grają bardzo dobrze i nie dają się zabić. LCS polega na używaniu mózgu a nie na bronzologii 100 do 100 killi w 30 minucie.

Mam nadzieję, że to do autora. Akurat autor ma rację, aktualne turnieje są nudne... Kojarzysz kolego turnieje z 1 czy 2 sezonu? Tam były emocje! tam były zagrania! a ludzie też myśleli. Teraz zrobiło to się strasznie nudne... 

Opublikowano

LCS'y raczej nie przestaną istnieć. Jest to źródło zarobku Profesjonalnych graczy, oprócz tego mogą jeszcze streamować. Ale jak mówie, jest to główne źródło. 

Opublikowano

LCS'y raczej nie przestaną istnieć. Jest to źródło zarobku Profesjonalnych graczy, oprócz tego mogą jeszcze streamować. Ale jak mówie, jest to główne źródło. 

LCS'y nie istnieją po to by profesjonalni gracze mogli zarabiać ale żeby coś sie działo.

Nawet nie wiesz jak duży wpływ mają LCS'y na popularność lola i stosunek ludzi do tej gry.

Opublikowano

Co jak co, ale gdyby zawodnicy graliby jak brązy to oglądalność byłaby większa.

Opublikowano

Ludzie nauczyli się grać, wszędzie praca teamu i tylko teamu. Trudno jest teraz na wyższym poziomie (bo nie mówiąc tu o silverach i brązach) zobaczyć SoloKilla. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...