Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 1700 zł

Piotrekjxd1234

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno? 1700
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat) 2 ms
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? 1920x1050, laptop dupny
Do czego ma służyć komputer? do Cs'a i Minecraft'a
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? nie
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? nie 
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? zalezy jak bedzie sie gralo, jezeli bedzie dobrze sie gralo to raczej nie
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? raczej nie.

Czy części mogą być używane? tak

Mam czasami wrażenie, że ludzie mają tylko marzenie, - Być Bogatym.

Opublikowano

Przyjdz tydzien przed zakupem

Mój komputer:

CPU: i5-750 3.2 GHz OC GPU: GB GTX 1060 3 GB RAM: 4 x GR1333D364L9/2G
MOBO: GA-P55A-UD3 HDD: STM3500630AS SSD : SiliconPower A55 256GB PSUSupremo FM2 Gold 750W

CASE: SPC RG1

Opublikowano

Tak, jak @up napisał, przyjdź tydzień przed zakupem, gdyż w tym czasie ceny i sprzęt mogą się zmienić.

Na dzisiaj proponowałbym ten zestaw (ten jest złożony tylko z nowych części): https://www.morele.net/inventory/info/8wk9en/

W sumie to można całkowicie pozmieniać powyższy zestaw, wedle uznania, ale podstawa to ten Pentium G4560 i GTX1050. Do zmiany może być producent karty graficznej (MSI, ASUS, Gigabyte, tutaj akurat dałem Palita), zasilacz (niech będzie powyżej 350W i niech nie będzie to zasilacz-bomba, tylko jakiś markowy z zabezpieczeniami, który nie walnie po tygodniu), dysk (Seagate, Toshiba, Western Digital, ew. jakieś budżetowe SSD ale to tylko 128GB więc lepiej będzie 1TB HDD), obudowa (spośród piekarników w tej cenie ta jest dosyć dobra), RAM (1 moduł, 2 moduły, producent, opóźnienia - do wyboru, do koloru. Dałem te ponieważ uważam że mają najlepszy stosunek jakość/cena). 

Jeśli chodzi o części używane to nie jestem w nich tak dobrze obeznany, więc nie chcę źle doradzać. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...