revi1 Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Witam. Na wstępie chciałbym powiedzieć, że dopiero zaczynam bawić się z Unity, także ten Więc tak.Zrobiłem sobie jakąś podstawową mapkę: I w jaki sposób zmienić ten szary kolor poza terrain ? I 2 pytanie, jak zabezpieczyć teren, żeby gracz nie mógł spaść poza mapę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmyblack Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Zmiana tła była gdzieś w ustawieniach horyzontu. Co do wypadnięcia. Możesz skonstruować mapę tak, aby nie dało się wyjść - mury, który, ocean itp. Możesz też dodać tranzition MPCforum, która będzie wymuszać na graczu cofnięcie się. Możesz też zabić gracza o ile ma to sens w Twojej grze. Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.