Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Modelowanie 3D

Wielki Posejdon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc chciałbym zacząć swoją przygodę z modelowaniem 3D, początkowo typowo do zabawy, później może modele do gier.

Nie mam pojęcia od czego zacząć, tak więc:

- Jaki program wybrać i czy blender to dobry wybór?

- Jakie poradniki polecacie?

I ogólnie chciałem zapytać o jakieś rady dla początkującego :v

Tak, czy inaczej z góry dziękuję za odpowiedzi.

Opublikowano

Blender jest dobrym programem darmowym (płatne czasem mają więcej funkcji).

W tym programie ważne jest opanowanie zasady dwóch rąk, jedna na klawiaturze dla skrótów, druga na myszce.

Co do poradników na stronie blendera jest parę, myślę, że warto je przejrzeć i jakoś wykonać, by postawić w tym jakiekolwiek kroki.

Sam nie jestem grafikiem 3D, więc w tej kwestii musisz zapytać osoby zajmujące się tym aspektem na co dzień.

Opublikowano

Blender jest dobrym programem darmowym (płatne czasem mają więcej funkcji).

W tym programie ważne jest opanowanie zasady dwóch rąk, jedna na klawiaturze dla skrótów, druga na myszce.

Co do poradników na stronie blendera jest parę, myślę, że warto je przejrzeć i jakoś wykonać, by postawić w tym jakiekolwiek kroki.

Sam nie jestem grafikiem 3D, więc w tej kwestii musisz zapytać osoby zajmujące się tym aspektem na co dzień.

Okej, dzięki za odpowiedź, czekam na kogoś, kto jest bardziej związany stricte z modelowaniem.

Opublikowano

Polecam Blendera. Siedzę w nim od 5 lat i póki co nie zdarzyło mi się na niego narzekać. Dosyć łatwo się go obsługuje.

W internecie jest masa tutoriali, więc nie będziesz miał z nim problemów. Jak coś, to pisz do mnie. Na pewno pomogę.

Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L01

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...