Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Dwa Channele

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc przejdę do sedna sprawy, wszystko wgrane poprawnie, porty w plikach config zmienione, game99 w ch2 skasowany plik serverinfo w kliencie wygląda tak:

To jest ukryta treść, proszę

Ja jestem połączony z komputerem przez router (drugi komputer czyste freebsd przeznaczony tylko i wyłącznie na serwer) wszystko śmiga mogę grać obydwa ch działają.

A dalej pojawia się problem ponieważ każdy inny nie może się zalogować, porty na serwerze zostały przekierowane na komputer serwerowy. Pliki config wyglądają następująco:

CHANNEL 1:

KLIK

dorzucam game1_3 którego nie dodałem na screenie:

To jest ukryta treść, proszę

CHANNEL 2:

KLIK

W takiej konfiguracji sam połączony przez router mogę grać lecz nikt z zewnątrz nie może wejść do świata gry, widzi stan ch (NORM,BUSY itp) lecz po wyborze postaci (machnięcia ręką) wywala do wyboru serwera.

Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś wytłumaczył mi na czym polega błąd. Z góry dzięki.

Pzdr TraDeus.

Opublikowano

Nie, to nic nie zmienia ponieważ i tak nie działa ani 1 ani drugie ch, a porty udp w serverinfo tak czy siak odpowiadają tylko za wyświetlanie statusu serwera (NORM, BUSY etc.). tak jak mówię ustawiłem opcję dmz > wszystkie połączenia są ustawione na serwer...

Dodam jeszcze że jest ok, mapa się ładuje i po tym wywala... :/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...