CraftLandToJa12 Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Witam! Dwa dni temu wszedł na mój serwer gracz o nicku "siema" zauważyłem u niego cheaty wzialem go na sprawdzanie, a on mnie mi powiedział: "Zakład, że zgriffuje Ci serwa?" Ja powiedziałem mu "No dawaj" a on na to: "Mam maszynke odpalam ja..." I tu nagle na konsoli zobaczylem ze dostal op'a i wpisal komende /removeabove 30 . Zrobil mi tak dwa razy. Pytam się jak to możliwe? Skąd wziął exploita. Moj silnik: PaperSpigot 1.7 - 1.8.9 PS: Wspominam, nikt u mnie nie ma konsoli i OP'a. I nie ma nikogo u mnie w domu kto mógł by mi zobaczyć hasło. Bardzo chciałbym się dowiedzieć jak on to zrobił. I sam chcę się tego nauczyc. Szukasz taniego, szybkiego, stabilnego i przede wszystkim wytrzymałego serwera gier / VPS? Discord: AidisProPlayer#4324 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PenelopaKrinwat Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Nie sądzę że ktoś cie tutaj nauczy grifować serwery. Nie masz czasem żadnego backdoora? Sprawdź na jakiej zasadzie działa ten plugin: https://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/anti-forceop/ Regulamin sygnatur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CraftLandToJa12 Opublikowano 8 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Wgrywałem ten plugin i dostawalem z automatu bana. A tak w ogóle jestem zielony. Co to ten "backdoor" ? Szukasz taniego, szybkiego, stabilnego i przede wszystkim wytrzymałego serwera gier / VPS? Discord: AidisProPlayer#4324 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macjoker007 Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 to wina wersji 1.7, wgraj najnowszą wersje silnika paperspigot ( 1.11.2 ) https://yivesmirror.com/downloads/paperspigot zmień plugin od uprawnień na luckperms ( ma opcje importu bazy z pex'a ) https://www.spigotmc.org/resources/luckperms-an-advanced-permissions-plugin.28140/ zaktualizuj plugin authme do najnowszej wersji ( najlepiej legacy ) https://dev.bukkit.org/projects/authme-reloaded skasuj wszystkie pluginy które pobrałeś z niezaufanych źródeł zmień hasło do hostingu/panelu i nie używaj opcji smart password w przeglądarce opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TakinTu Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Witam! Dwa dni temu wszedł na mój serwer gracz o nicku "siema" zauważyłem u niego cheaty wzialem go na sprawdzanie, a on mnie mi powiedział: "Zakład, że zgriffuje Ci serwa?" Ja powiedziałem mu "No dawaj" a on na to: "Mam maszynke odpalam ja..." I tu nagle na konsoli zobaczylem ze dostal op'a i wpisal komende /removeabove 30 . Zrobil mi tak dwa razy. Pytam się jak to możliwe? Skąd wziął exploita. Moj silnik: PaperSpigot 1.7 - 1.8.9 PS: Wspominam, nikt u mnie nie ma konsoli i OP'a. I nie ma nikogo u mnie w domu kto mógł by mi zobaczyć hasło. Bardzo chciałbym się dowiedzieć jak on to zrobił. I sam chcę się tego nauczyc. Ja wiem jak to zrobić. Więcej info priv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoriiSuperPies Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Czasami zastanawiam się czy ktoś nie pisze tutaj o mnie, ale na razie nie @macjoker007 dobrze radzi, nie bądź zacofanym człowiekiem, nowe wersje MC górą ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CraftLandToJa12 Opublikowano 9 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Najwięcej osób w Polsce gra na 1.7.X (O_O) Szukasz taniego, szybkiego, stabilnego i przede wszystkim wytrzymałego serwera gier / VPS? Discord: AidisProPlayer#4324 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mine1998a Opublikowano 9 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Najwięcej osób w Polsce gra na 1.7.X (O_O) bo lubia byc zacofanii i grac na exploitach CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAM | GPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC | SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ScoreBoard Opublikowano 9 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Zmień silnik na paperspigot 1.8 Podaj pluginy . Przeinstaluj je z oficjalnej strony dev.bukkit.com Sprawdź plik permissions.yml jesli masz pex'a I główny plik permissions tam gdzie silnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CraftLandToJa12 Opublikowano 9 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Pluginy pobieram tylko z zaufanych źródeł. Przed tym jak dostaje OP'a wyskakuje jakies info z prefixem ,, AsyncChat" Szukasz taniego, szybkiego, stabilnego i przede wszystkim wytrzymałego serwera gier / VPS? Discord: AidisProPlayer#4324 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RikoDEV. Opublikowano 9 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Przeinstaluj WSZYSTKIE pluginy z oficialnych stron, jeśli używasz gotowych paczek nie dziwię się że ktoś greefuje Ci serwer. Pamiętaj że backdoory mogą być ukryte w kodzie pluginu lub w skrypcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CraftLandToJa12 Opublikowano 9 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Ludzie! Przecież piszę, że pobieram pluginy z zaufanych źródeł! I nie nie używam gotowych paczek pluginów. EDIT: Przeinstalowałem pluginy. Szukasz taniego, szybkiego, stabilnego i przede wszystkim wytrzymałego serwera gier / VPS? Discord: AidisProPlayer#4324 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zimmex Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Zapewne backdoor, podaj liste pluginów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Venom! Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Na 100% to backdoor - "luka w zabezpieczeniach systemu utworzona umyślnie w celu późniejszego wykorzystania.", prawdopodobnie umieszczony w evencie od chatu. Exploit silnika to nie jest, ponieważ działa to inaczej. Podaj nam dokładną listę pluginów, to podamy Ci ewentualne pluginy w których może się ten backdoor znajdować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.