Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najlepszy HARD w Polsce!

Bakany

Tak dla jasności :)  

31 użytkowników zagłosowało

1. 1. Najlepszy serwer HARD w Polsce to?

• Terabithia.pl
      15
    • Nebris.pl
      8
    • ClassicMT2.pl
      8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zakładam temat z czystej ciekawości. Dodałem do ankiety tylko te 3 serwery, ponieważ cieszą się one największą popularnością oraz są to pewniaki pod względem stabilność.

Moje Zdanie:

#Terabithia - bardzo innowacyjny serwer, który ma swój własny klimat, dużo autorskich rzeczy, zadbano nawet o detale, dopracowany do perfekcji.

#Nebris - nie ma zbyt wielu nowości, ale jest bardzo dobrze przemyślany, Musk to weteran metina, chłop zna się na rzeczy.

#ClassicMT2 - typowy oldschool z małymi poprawkami, przez co można powiedzieć, że został zachowany stary klimat (ale to już nie to samo) myślę że gdyby nie fakt, że to serwer PompaTeam nie byłoby takiego sukcesu, ale fajnie że taki serwer istnieje.

Zapraszam do ankiety oraz wyraźania swoich opini :)

Opublikowano

Żaden z powyższych. Dla czego już piszę.

1:Terebithia W sumie wszystko ok gdyby na trailerze nie napisali "sam niczego nie osiagnesz" dla mnie to wygląda jak nawiązanie do starego pl gdzie expiło się w pt bo praktycznie nikt nie mial dobrego eq. Dodatkowo ja nie widze sensu robienia harda z elementami easy poktoju almadimt2 itp. Nie rozumie tylko krasnoludzkiego kowalstwa i tej szpetnej zbroi. Mogli dać tą co jest na pl a nie wydziwiać. Ogólnie gdyby nie to nawiązanie to byłoby ok a tak to jest profanacja.

2: Nebris Nie wiem czy właściciele mają coś z głową czy nie wiedzą co to znaczy klasyczny serwer. Wpisze nebris w google i zauważysz "https://s24.postimg.org/kxlhkbzs5/Przechwytywanie.jpg"Klasyczny...

czy to wygląda klasycznie? https://s10.postimg.org/gswl50xmx/Przechwytywanie.jpg porównaj https://gf1.geo.gfsrv.net/cdnf5/f7a8559667c7b983b9266bdb45b03f.jpg wdać? Czy mam to zaznaczyć bo większość właścicieli ma chyba po 12 lat i nie znają definicji wyrazu klasyczny.

3: Kolejni nie znają znaczenia słowa. Kostiumy dodatkowa mapa https://s11.postimg.org/mi1heedab/Przechwytywanie.jpg wydziwiają.

Zapomniałem o jednym, że pl to teraz to samo szambo. Tak to jest jak się zapamiętuje pl za jego czasów świetności. Dlatego porównałem do niego powyższe serwery. Trudno  jak napisałem to niech już będzie.

Opublikowano

To tak, Therabithia jak dla mnie jest w tym momencie TOP1 serwerem hard, administracja dba o serwer, wprowadza nowe poprawki itp.

Nebris jak dla mnie jest bardziej medium niż hardem, ale serwer również godny uwagi, widać, że uszaty się stara :) - Jak dla mnie najlepszy z tych 3

Co do Classica... jeden wielki skok na $$$, nie polecam.

59495175307068268899.jpg

Opublikowano

Odp 4 "Żaden" .  Nie ma czegoś takiego w tym wypadku jak alternatywa, każde z tych 3 priv sa prowadzone przez prywatne osoby, nie wiadomo co im może odwalić z dnia na dzień, zamkną serwer i tyle widziałeś swoja postać

Co do Terabithi to serwer ustawiony pod is perfekcyjnie, bez tego to szkoda nerwow. Drop to jakieś 20% w porownaniu do pl a o expie nie wspominając

2vuhg8m.jpg

Opublikowano

@qeualxxx, z jednej strony sie zgodze, ale z drugiej strony lepiej pograc na dobrym privie jakim jest np. Terrabithia/ Nebris jezeli o hardach mowa. Ja jako - smialo moge to napisac... weteran tej jeb.anej gry pamietajacy czasy POLAND  i grajacy na wiekszosci hardow jakie wychodzily przez ten czas polecam Terrabithia/ Nebris niz PL, bo ten sie nie cieszy grywalnoscia, po dzis dzien mam konto z high lvlem i gowno sie dzieje, nie te czasy. Lepiej pograc na alternatywie i poczuc ten klimat ale miec jednak latwiej ze zmiankami i ogolnie czasowo lepiej ze wszystkim, a tez wlozyc trud w budowanie ACC i miec zaje,bista frajde z ekipa, bo bez niej ta gra sensu nie ma - taka prawda. Metin to swietna gra i mega sentymentalna, czasy 2k7 nie wroca, bo cala magia polegala na poznawaniu swiata gry i ladowaniu 1pkt a aure, 3 w wir miecza, a 15 w szarze, a majac to w baniaku nawet od nowa grajac nie poczujesz tego, bo to znasz, wiesz z czym to zjesz, nie ma tez typie tak duzo czasu, bo minelo w chuy czasu i szczerze? Nie mam czasu na priva zeby porzadnie o topke powalczyc, a co dopiero na PLu, ktory nic nie znaczy. Polecam privy, je.bac PLa - mowie jako staly gracz jednego i drugiego.

Opublikowano

Odp 4 "Żaden" . Nie ma czegoś takiego w tym wypadku jak alternatywa, każde z tych 3 priv sa prowadzone przez prywatne osoby, nie wiadomo co im może odwalić z dnia na dzień, zamkną serwer i tyle widziałeś swoja postać

Co do Terabithi to serwer ustawiony pod is perfekcyjnie, bez tego to szkoda nerwow. Drop to jakieś 20% w porownaniu do pl a o expie nie wspominając

Nie ma takiej odpowiedzi jak "żaden" :) któryś serwer musi być najlepszy. Źle zrobiłem że napisałem "alternatywa dla Metin2.pl" jeżeli jakiś mod to czyta to proszę usunąć to z nazwy tematu
Opublikowano

Porównywanie PL'a do privów jest trochę... głupie, bo "tryb" gry jest zupełnie inny.

PL-Potrzeba masę czasu na grę, jak i masę pieniędzy jeśli chcesz coś więcej osiągnąć, niż (zmianki, koła losu etc.) i przede wszystkim, ma się pewność, że twoja postać nie "wyparuje" wraz z administracją(co na privach, jest dość częste).

Privy-Stosunkowo mniejszy czas na osiągnięcie "czegoś"(chociażby, zmianki w dropie), serwer może zostać zamknięty "bo tak" (co jest niestety standardem), brak jakich kolwiek przejawów profesjonalizmu u administracji(oczywiście w większości, nie ma co generalizować), masa bugów( i to poważnych ), przekręty.

Serwery nawiązujące to "klasyki" ze sloganami "poczujesz się jak 2007" (parafrazując) toż to jedynie chwytliwe słowa, a jak się to kończy? jak zawsze, czyli ktoś sobie wbije, pogra i wyjdzie, bo każdy już zna to na pamięć, i ta nostalgia związana z "złotymi czasami" PL'a powinna być tylko w formie wspomnień,bo nie oszukujmy się, każdy, już zna "postawkę" na pamięć, wie jak rozdawać skille, co jest dobre,a co nie, co warto zostawić i tak dalej, Tak samo jest z tymi sławnymi "reworkami" Privów, jechanie na nostalgii jest typowym skokiem na hajs, bo takie projekty padają szybciej, niż powstały.

Osobiście z tych 3 najbardziej polecam, Terabithie, nie ujmując oczywiście Nebrisowi, bo musk naprawdę się stara, i widać, że nie odwala maniany pod tytułem "a zrobie priva na miesiąc niech hajs zleci i zamykamy, rework, inny serwer, pod innym nickiem "soon").

DR5ChPt.png

Opublikowano

Z tych wymienionych to co najwyżej Classic jest dobrym hardem.

Terabithia przehajpowana mocno, serwer bez szału, o Nebrisie sie nie wypowiem bo nie grałem. 

• 1 miesiąc temu...
  • 1 rok później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak dla mnie to najlepsza jest teraz Someya administracja dba o serwer, ma kontakt z graczami, wprowadza regularne patche i aktualizacje a sam serwer jest wykonany bardzo fajnie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...