Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z odpaleniem gry

Gluu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy w dobrym dziale piszę, ale... Po kilku latach postanowiłem ponownie zagrać w Minecraft'a ( w tym czasie mój laptop miał kilka formatów ). Niestety po jego odpalaniu ( Minecraft by Zyczu ) nic się nie dzieje - jest tylko biały ekran. Wpadłem na pomysł, aby zaktualizować sterowniki karty graficznej oraz komputer, lecz nic.. Wciąż to samo. Kompletnie nie mam pojęcia o co może chodzić; pomysły mi się skończyły, więc... Zwracam się do was o pomoc. Jesteście w stanie mi pomóc? Miał ktoś już z was podobny problem i jest w stanie mi pomóc? Poniżej przedstawiam SS z włączenia gry ; z góry dziękuję za wszelką pomoc. 

ZtpwnKM.jpg

Opublikowano

Wpadłem na pomysł, aby zaktualizować sterowniki karty graficznej oraz komputer, lecz nic..

W jaki sposób zaktualizowałeś komputer? xD

1. Pobierz inny launcher (np. shiginima)

2. Sprawdź czy masz jave aktualną i czy w ogóle działa

Opublikowano

1. Na to umiem sam wpaść.. Próbowałem również z SP - coś się aktualizowało, a potem dla odmiany czarny ekran, Shiginima - nie chce się w ogóle włączyć.

2. Java najnowsza, działa.

Co do aktualizowania.. Aktualizowałem sterowniki głównie karty graficznej, itd... Co do aktualizowania "komputeru" chodziło mi głównie o NET framework i inne pierdołki.

Opublikowano

Spróbuj włączyć mc na troche starsza wersje np 1.5.2 i powiec czy sie włącza chce to wiedziec.

Reinstall javy I jak masz system 64 bitowy zainstaluj jave 64

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...