Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wyjść z bronzu - Porady

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Pierwszą poradą ode mnie jest nauczenie się farmienia. Pewnie wielu z was pomyśli sobie "nauczenie się farmienia ?", lecz jestem pewny, że 90% osób czytających ten poradnik w 10 minucie nie ma nawet 80 farmy. Dlaczego to jest ważne ? Otóż 15 farmy daje tyle złota ile za 1 killa. Takie farmienie można wyćwiczyć w nowym narzędziu treningowym, które po to powstało. Możecie sobie ćwiczyć moim sposobem:

1. Wybieram sobie jakąkolwiek postać, która ma ataki na odległość (np. Xerath) i do 10 minuty farmię bez powrotu do bazy i bez zabicia bota, który gra z nami na lini. Możemy używać skilli ale tylko do obicia przeciwnika zmuszając go do powrotu nie zabijając go. Po 10 minutach gry sprawdźcie swój wynik i zmieńcie postać no postać mele (np. tryndamere) i zróbcie to samo.

2. Moja druga porada polega na oddawaniu jak najwięcej killi naszemu adc. Dlaczego ? otóż dlatego, że wy czytając ten poradnik uważacie, że nadajecie się do srebra co za tym idzie jesteście lepsi od waszych przeciwników i macie więcej farmy co daje więcej golda. Jeżeli dobrze zagraliście linię to macie dużą przewagę nad przeciwnikiem i nie potrzebujecie golda a wasz adc prawdopodobnie potrzebuje dodatkowego "kopniaka" z goldem. Jak możecie to robić ? Otóż wybierzcie linie midlane lub junggle, a na nią postać typu hypper carry (jg. np. Jax/Master YI/Middlane np. Katarina).

3. Graj prostymi postaciami, którymi nie musisz grać jak Faker aby zabijać. Prawdopodobnmie większość z was nie umie grać np. Zedem w team fightach dlatego grajcie taką annie, której mechaniką jest trafić ultem z nastackowaną passywą.

4. Nie flamuj. Jeżeli ktoś z waszego teamu ma 0/5 to nie flamuj go tylko albo staraj mu doradzić coś dobrego albo nie zaczynaj go wyzywać od "noobów" bo to mu nie pomaga.

5. Nigdy nie poddawaj meczów. Około 80% gier jesteś w stanie odwrócić po wydeffowaniu do full buildów całego twojego teamu i wtedy tylko od was zależy czy wygracie.

6. Kupuj wardy, 150 golda to nie tak dużo a daje ci bardzo dużo informacji na temat miejsca twoich przeciwników.

7. Zawsze dawaj znak drużynie kiedy twój przeciwnik z linii zchodzi z niej, ponieważ bez tego znaku ten przeciwnik może zrobić np, double killa na bocie kiedy roamuje on i jungler.

W razie jakichś błędów lub propozycji zmiany czy dodania czegoś proszę pisać w komentarzach

Inspirowałem się tą stroną : http://how2win.pl/kilka-porad-jak-wyjsc-z-brazu/

Opublikowano

Inspirowałeś się ta stroną=kopiuj,wklej,ale mniejsza z tym moim zdaniem takie poradniki nie mają sensu są to tylko drobne wskazówki,jedyne co nam może pomóc wyjść z brązu to gra i jeszcze raz gra.Każdy z biegiem czasu nauczy się grać.To jak jazda na rowerze,będąc w bronzie/silverze jeździsz z bocznymi kółkami, od golda w górę zaczynasz jeździć bez ich pomocy

Opublikowano

Moim zdaniem takie rady nić nie dają. Jeśli ktoś nie ma w sobie czegoś takiego to się tego nie nauczy na pamięć jakich blędów nie popełniać. Ale + za chęci ;).

Opublikowano

nieprzydatny, z brazu sie wychodzi nie myśląc, tam wystarczy wygrać linie, a skoro ktoś zasługuje na wyszą dywizje to chyba wygra nie?

Opublikowano

Z brązu da się wyjść tylko jeżeli nauczysz się grać i masz farta co do doboru enemy jak i teamu.

Niestety ciężko jest samemu ugrać, dlatego warto podpiąć do siebie kogoś do duo i spróbować wygrać grę.

To co wymieniłeś w "poradniku" to zwykłe podstawy, które należy opanować aby nie znaleźć się w tejże dywizji.

Opublikowano

To są porady, które pomogą wyjść z bronzu. Tak, to są podstawy ale carrując kolegę na smurfie zobaczyłem, że wiele ludzi w brobzie nie ma tego opanowanego. A to nie jest "kopiuj wklej", ponieważ pisałem to sam po analizie tej strony i moich doświadczeń.

Ps. Z bronzu musi wyjść każdy, tylko trzeba się nastawić na wygraną i potrenować.

Opublikowano

jedyne co z tego jest prawdą to 3 i 5 punkt reszta to jakieś juz porady na silvera/golda

w brązie sie napierdala, a nie jakieś wardy kupuje i oddaje jakiemuś randomowi z soloq na adc kille xDDDDDDDDDDDDDDDDD 

gdyby sie dało to jeszcze minusa bym ci jebnął za to, że ctrl+c/v

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Opublikowano

Nie można nazwać tego poradnikiem. To są zwykłe "porady", które i tak nie mają zastosowania w praktyce. Z ligi jaką jest brąz nie jest wyjść trudno. Na drugi raz jak coś dodajesz to popracuj nad tym, a nie takie nic.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Co do porady "2" - to raczej nie koniecznie, szczególnie w brązie. Ja raczej oddawałbym kille osobie, która potrafi grać bez względu na rolę. (Chyba, że to peeler).

6 - wardy kosztują teraz 150.

Z resztą mogę się zgodzić, przymrużając oko na niektóre rzeczy, mogłeś napisać trochę więcej :P

giphy.gif

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeżeli komentujecie słowami typu "żeby opusścić bronza trza używać mózgu" to polecam zajrzeć do słownika, ponieważ mówi się "opuścić bronz" i "trzeba"

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 5.03.2017 o 20:06, MisQuZii napisał:

2. Moja druga porada polega na oddawaniu jak najwięcej killi naszemu adc. Dlaczego ? otóż dlatego, że wy czytając ten poradnik uważacie, że nadajecie się do srebra co za tym idzie jesteście lepsi od waszych przeciwników i macie więcej farmy co daje więcej golda. Jeżeli dobrze zagraliście linię to macie dużą przewagę nad przeciwnikiem i nie potrzebujecie golda a wasz adc prawdopodobnie potrzebuje dodatkowego "kopniaka" z goldem. Jak możecie to robić ? Otóż wybierzcie linie midlane lub junggle, a na nią postać typu hypper carry (jg. np. Jax/Master YI/Middlane np. Katarina).

po co kille komuś, kto może nie mieć mózgu

poradnik taki średnio przydatny, no ale pewnie ktoś skorzysta

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jedyną rzeczą która prowadzi do wyjścia z jakiejkolwiek ligi i nie ważne czy to brąz czy diament to upór i samozaparcie. Nie ma czegoś takiego jak 'poradnik jak wyjść z brązu', co prawda dałeś tu parę porad, ale nijak się mają do życia realnego, jak ktoś to przeczyta, wejdzie na summoners rift i odrazu o tym zapomni. To są rzeczy których człowiek musi się nauczyć sam z doświadczenia. Jednym to przychodzi szybko, drugim wolniej. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...