Szkieletor12345 Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Witam, posiadam serwer 500 graczy aktualnie i mam na nim wgrany plugin Core (gildie,toolsy,drop itp) niestety wczoraj powstały 3 gildie a jak sprawdzalem phpmyadmin gildi 0 i wiem ze jak zrobie restart bądź reload to usunie mi wszystkie gildie (Odziwo graczy zapisuje normalnie?). Znajdzie sie tutaj osoba która mi pomoże rozwikłać mój problem? Sproboje jeszcze przy zakladaniu gildi dac update true; ale nie wiem czy to cos da, moje pomysły już się wyczerpały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gorgi123 Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 a może gildie są zapisywane właśnie przy wyłączaniu serwera najlepiej podaj kod z zapisem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Venom! Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Rozumiem, że to autorski plugin na gildie? Prawdopodobnie gildie są zapisywane jedynie w pamięci podręcznej, i nie są zapisywane do bazy przez jakiś błąd w kodzie lub jak osoba wyżej, zapis ich jest dopiero przy wyłączaniu serwera. Bez kodu raczej nie pomożemy, podaj twój kod do zapisu tutaj albo na pw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMajster Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Ciekawe jaki to core... Myhardy w 1? Tu nie chodzi o update, jak w mysqlu nie ma nic, to widoczenie przy zakładaniu gildii nie wstawiasz tego do mysql'a . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zodiakc0 Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Plugin "Core" nic nam nie daje. Musisz dać nam więcej informacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macjoker007 Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Chyba bez interwencji programistycznej się tutaj nie obejdzie. Co możesz zrobić? - Ogranicz ilość połączeń z bazą mysql w pliku konfiguracyjnym pluginu z który masz problemy - Ponownie sprawdź całą konfguracje pluginu z którym masz problemy - Zwiększ maksymalną ilość połączeń z bazą mysql w pliku konfiguracyjnym bazy mysql - Zmień silnik mysql na mariadb ( ma otwarty kod ) - Wgraj paperspigot'a, nwm. ale może coś pomoże Podaj nam więcej danych: wycinki kod'u, timingi, logi, pliki konfiguracyjne i ss'y z stanem serwera mysql opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szkieletor12345 Opublikowano 8 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Ciekawe jaki to core... Myhardy w 1? Tu nie chodzi o update, jak w mysqlu nie ma nic, to widoczenie przy zakładaniu gildii nie wstawiasz tego do mysql'a . Właśnie mysql mam tylko problem polega na tym że np na serwerze mam 105 gildi to w mysql jest 70, jakby zapis dokonywał sie co jakiś czas (używam kguildow przyznaje sie.) I chodzi o to że chce sie dowiedziec w ktorej klasie moge to zmienic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gorgi123 Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Ciekawe jaki to core... Myhardy w 1? Tu nie chodzi o update, jak w mysqlu nie ma nic, to widoczenie przy zakładaniu gildii nie wstawiasz tego do mysql'a . Właśnie mysql mam tylko problem polega na tym że np na serwerze mam 105 gildi to w mysql jest 70, jakby zapis dokonywał sie co jakiś czas (używam kguildow przyznaje sie.) I chodzi o to że chce sie dowiedziec w ktorej klasie moge to zmienic daj kod zapisu i tyle wystarczy skoro nie wiesz jak to naprawić to pewnie plugin nie jest twój więc może być nazwa znajdę i ci powiem o co chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekros123 Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Ciekawe jaki to core... Myhardy w 1? Tu nie chodzi o update, jak w mysqlu nie ma nic, to widoczenie przy zakładaniu gildii nie wstawiasz tego do mysql'a . Właśnie mysql mam tylko problem polega na tym że np na serwerze mam 105 gildi to w mysql jest 70, jakby zapis dokonywał sie co jakiś czas (używam kguildow przyznaje sie.) I chodzi o to że chce sie dowiedziec w ktorej klasie moge to zmienic to zacznij używać np NovaGuilds @MarcinWieczorek napewno ci pomoże jak będziesz miał problem z jego plluginem Co ja tutaj robie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinWieczorek Opublikowano 9 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Potwierdzam, NG nie ma problemu ze 100k userów w MySQL Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.