Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zapamietywanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Nie widziałem podobnego  tematu wiec napisałem.  Mam pewien problem. Mam 22 lata studiuje .. i prawie codziennie mam tzw kolokwia * ( kartkowki ) . Mam problem ponieważ uczę się .. niby naumiany a za 2h wracam do tego samego i nic nie pamietam. Czy znacie jakieś sposoby aby utrwalić pamieć lub skuteczniej sie uczyć ? Dzięki wielkie .

Opublikowano

Ziomek wez ibum konia zwal do husteczki powąchaj i zobacz przez okno księzyc to takie czary jak w wiedzminie heheheheheh pozdro mordeczko i tam nie upij sie siusiaczku

Wysyłam Zaproszenia na lockerz pisac PW Email

Opublikowano

Każdy ma inny sposób uczenia się. Niektórzy wszystko muszą mieć ładnie zapisane, podkreślone. Jeszcze inni powtarzają dotąd aż zapamietają. Rozłóż sobie naukę w czasię i jakoś dasz radę :D 

Opublikowano

ja może na kartkówki sie nie uczę, lecz dla samego siebie, lecz nauczanie się działa tak samo :v Zainteresuj się tematem, którego się uczysz - im większe zainteresowanie, tym łatwiej chłoniesz wiedze. Po 2 gdy uczysz sie nie zamulaj przy tym x godzin, tylko rób to w seriach, powiedzmy 20 min nauki, a potem chwila czegoś innego, przesłuchanie kawałka muzyki, cokolwiek. powiedzmy z 5 minut przerwy.

graphic.png

Opublikowano

Poczytaj o taksonomii Blooma, masz tam opisane wszystkie elementy wiedzy i zastosuj się do tego. 

RAsfepN.png
Opublikowano

Ebać i zrób ściągę ^_^

lel ja nigdy nie używałem sciągi ;x...

a wiele razy miałęm taki pomysł TYM RAZEM... zrobię.. sciągę... i nigdy nie zrobiłem ;-; T_T...

sposób mój jest prosty...

1) otwórz książkę...

2) przeczytaj coś z niej... ( jedną max 2 / 3 rzeczy )

3) zostaw ją...

4) rób sobie co kolwiek tam chcesz ogladaj YT graj w gry itp.

5) od czasu do czasu pomyśl sobie co przeczytałeś...

6) zapomnij że miałeś coś robić

7) kiedy sobie przypomnisz sprawdź czy zapamiętałeś :D

jakoś da radę pociągnąć tak :D albo i inaczej :D pociagnąć xDDD ugh...

przynajmniej mnie takie uczenie się odpowiada :)...

rzadko go używam... 

a jakbyś pytał jak sie uczyć angielskiego to...

1) wlącz sobie jakiś film po polsku

2) oglądnij go po angielsku :D...

coś tam czasem wleci :P

• 5 tygodni później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...