Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oduszumianie w czasie rzeczywistym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcialbym sie dowiedziec czy istnieje takie cos jak odszumienie mikrofonu w czasie rzeczywistym? Mam nowy mikrofon kupiony, prezentuje sie ok, ogolnie kazdy u mnie mikrofon tak dzialal. A mianowicie zawsze jak nagrywalem to slychac szum. W ustawieniach musze podglosic wydajnosc mikrofonu na 30dB bo jak mam 0 to praktycznie mnie nie slychac, a fakt wtedy szumu nie ma... Ale da sie to jakos inaczej zmienic?

lGxCbNd.png

Opublikowano

Popraw dynamikę używając zewnętrznego wysoko oporowego  wzmacniacza mikrofonowego albo programu. Większość programów ma pluginy czy dodatki do usuwania szumu. 

Zwykle jest to problem z przesterowaniem mikrofonu w ustawieniach miksera i nagrywania. Jak widać to próbujesz go zlikwidować to tracisz na głośności. 

p.s. Znajomy używa zestaw programów : VB-CABLE + Reaper i naprawdę potem ma  czysty dźwięk bez deka szumu w końcowym nagraniu na MP3 320 kb/s  przy mikrofonie danym na full 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Żeby to robić Real-Time Reaper będzie całkiem dobry ze swoim pluginem ReaFir i włączonym monitorowaniem.

Non omnis moriar.

Opublikowano

@hajzynberg

Większość dobrych mikrofonów ma oprogramowanie DAB dość dobre w zestawach. Nie masz czasem w swoim jakiegoś softu ? 

W sumie zastosowanie Reapera, Logica czy  Live powinno wystarczyć, szkoda tylko że to płatne programy ale do amatorskiego nagrywania dobry jest i trial. . 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Popraw dynamikę używając zewnętrznego wysoko oporowego  wzmacniacza mikrofonowego albo programu. Większość programów ma pluginy czy dodatki do usuwania szumu. 

Zwykle jest to problem z przesterowaniem mikrofonu w ustawieniach miksera i nagrywania. Jak widać to próbujesz go zlikwidować to tracisz na głośności. 

p.s. Znajomy używa zestaw programów : VB-CABLE + Reaper i naprawdę potem ma  czysty dźwięk bez deka szumu w końcowym nagraniu na MP3 320 kb/s  przy mikrofonie danym na full 

pobrałem to vb i reapera, a ten reaper to jak? mam ustawiac jakos specjalnie? i czy jak nagrywam to on dziala? czy na nim mam dzwiek nagrywac?

ustawilem w reaperze odszumianie, znalazlem poradnik na yt i ciagle jest ten taki dziwny szum tak mi sie zdaje, glosno cos slychac, podeslac moze Wam tu probke?

poszperalem troche w necie i te mikrofonu ktore sa na mini jacka to dlateg oszumia bo sa zintegrowane karty dzwiekowe i gdybym kupil takie cos:

http://www.ceneo.pl/31621144#crid=86531&pid=12145

to szumy by zniknely?

lGxCbNd.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...