Dunktonn Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Witam, przymierzam się do zakupu pianek akustycznych do mojego pokoju. Jest to mały pokój mniej więcej o rozmiarach 2m x 3m, chciałem je kupić na jedną ściane pianki (dokładnie to te) aby lokatorzy za ścianą nie słyszeli mnie po nocach. ściana ma 9 cm grubości. Tak to sobie wyobrażam (http://screenshot.sh/m3lUDXbffg7zp) ściany za moim plecami nie uwzględniam ponieważ jest tam szafa na całą długość ściany o grubości 1,5m - przypominam - nie chodzi mi o jako taką akustykę ale o to by nie przeszkadzać innym domownikom.Jeśli moglibyście zerknąć czy to będzie działać było by miło EDIT: Strzałka na rysunku oznacza kierunek w którym mówię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzepton Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Wszystko by się zgadzało tylko, jak się rysuje drzwi to używa innego oznaczenia Pozdro dunk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ktosiu Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Źle to sobie wyobrażasz bo piankę nakłada się na CAŁĄ ŚCIANĘ Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxaz Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Jeśli nie chcesz zawalić całej ściany, możesz użyć takich paneli, aczkolwiek ich skuteczność będzie niższa niż pianki na całej ścianie. @Ktosiu Te które zlinkowałem są hybrydowe, podbite pianką, więc w jakimś stopniu też izolują. @Dunktonn Jeżeli nie masz pieniędzy na obklejenie całej ściany, to raczej taka inwestycja nie ma sensu, prawie nic nie da. Non omnis moriar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ktosiu Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Akurat panele akustyczne nie służą do izolacji tylko tłumienia dźwięku w w pomieszczeniu. Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunktonn Opublikowano 27 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Okej, raczej dam radę z tymi piankami na całą ścianę ale jeśli macie jakieś alternatywy to czekam - tam są drzwi i do tego otwierają się do wewnątrz pokoju więc trudno coś tam postawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.