ReFaza Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Chcę kupić Adapter Wi-Fi na USB i mam kilka pytań. Mój router: 300M Wireless N Gigabit Router Model No. TL-WR1043N / TL-WR1043ND SpeedTest wykonany na kablu: Skoro moja szybkość internetu to 37Mbps to nie będzie żadnej różnicy między adapterami 802.11n 150Mbps a 300Mbps? Router mam ok. 10m od komputera i pomiędzy 30cm ścianę, na telefonie mam 3/4 kreski zasięgu, potrzebny będzie adapter z anteną, czy starczy bez? Poleci mi ktoś coś? Będzie wykorzystywany m.in. do gry w CS:GO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ktosiu Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 A co ten adapter ma zamienić tak miernym internecie ? Co nie kupisz będzie zawsze taki sam transfer, chyba że masz sieć komputerów w domo i na co dzień kopiujesz pliki czy oglądasz na niej filmy. Poszukaj coś TpLinka najlepiej w śród sprzętu zalecanego do tego routera jak chcesz używać 150 albo 300 Mbps w sieci LAN Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzpinakToMarka Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Najczęściej spotykany i używany adapter wifi. http://www.euro.com.pl/karty-sieciowe-usb/tp-link-tl-wn722n_.bhtml?gclid=CMCpvNbSrtICFQmJsgodBO8DWQ&gclsrc=aw.ds&dclid=CI3xzNbSrtICFd6MsgodSHwODw Ale nie licz na to, że 1 kreska poprawi Ci działanie neta, zasięg możesz gubić przy dalekich odległościach, słabym routerze, ewentualnie przez budownictwo ( grube, zbrojne ściany). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ktosiu Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Router nie jest taki słaby, jednak by właściwie współpracował z kartą najlepiej użyć kart producenta. Szkoda tylko że brak w routerze obsługi w paśmie 5 GHz. Najpewniejsze to podłączyć zawsze kablem jeśli chodzi o małe pingi, karta wifi praktycznie zawsze wprowadza kilkanaście procent od siebie dodatkowo. Karta wyżej będzie w sam raz jak chcesz lepszą kup TP-LINK TL-WN822N. Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.