poluszynpl Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Witam, słowem wstępu: Mamy z kolegą poważny problem dot. sampa. Kolega zakupił GameMod od właściciela "captiva-rp.net", w sumie odkupił od niego całość, co miał, to wziął, o. Pliki gry są "bardzo" zintegrowane z forum IPB, które też od niego odkupiliśmy (tak jak pisałem wcześniej, zassaliśmy co mogliśmy). Wszystko jest wrzucone, strona niby działa, pojawiają się tematy, można sobie skakać tu i tam, ale problem pojawia się przy samej rejestracji. Otóż dziwne jest to, że połączenie niby jest (nie niby, sprawdzanie dostępności nicku - czy taki nie jest już zarejestrowany - działa, screen niżej) Żeby nie było, że "sprawdza ten nick na ślepo i byle jak", to niżej wrzucam screena, który to wyklucza Sam problem pojawia się po kliknięciu buttona "Zarejestruj", mianowicie wywala ten błąd: Czy jest ktoś w stanie pomóc? Powiem, że VPS stoi w minthost.pl, ale nie wiem czy to coś zmienia.... Proszę o pomoc w miarę możliwości, za skuteczne udzielenie pomocy jestem w stanie komuś wysłać sms'a za 30zł. http://www.mpcforum.pl/topic/1605088-problem-z-rejestracj%C4%85-na-forum-zintergrowanym-ze-samp-em/#entry13516186 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rayzer. Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Zmienialiście hosting, bazę danych? Jeśli tak: w config_global.php wszystkie dane do połączenia z bazą są zgodne z nowym hostem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poluszynpl Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 tak, zmienialiśmy hosting, i tak, wszystkie dane są zgodne. http://www.mpcforum.pl/topic/1605088-problem-z-rejestracj%C4%85-na-forum-zintergrowanym-ze-samp-em/#entry13516186 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rayzer. Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 FTP --> folder o nazwie cache -- > plik nazwą zbliżony do 'sql_error_log_02_19_17.cgi', gdzie: 02 - oznacza miesiąc wystąpienia błędu 19 - oznacza dzień wystąpienia błędu 17 - oznacza rok wystąpienia błędu Podaj mi zawartość tego pliku w dniu, w którym owy błąd się ujawnił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poluszynpl Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 wybierzesz któryś? http://www.mpcforum.pl/topic/1605088-problem-z-rejestracj%C4%85-na-forum-zintergrowanym-ze-samp-em/#entry13516186 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rayzer. Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Tak, ten przez ciebie zaznaczony. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poluszynpl Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Date: Thu, 15 Sep 2016 14:22:54 +0000 Error: 1146 - Table 'captiva.gamecp_admin_log' doesn't exist IP Address: 162.158.101.60 - /index.php?app=gamecp&module=admin§ion=dash ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- mySQL query error: SELECT * FROM `gamecp_admin_log` l, `ipb_characters` c, `ipb_members` m WHERE m.`member_id` = c.`char_gid` AND l.`log_admin` = c.`char_uid` AND m.`member_group_id` IN ( 4,7,8,10) ORDER BY `log_datetime` DESC LIMIT 10 .--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------. | File | Function | Line No. | |----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------| | 2vcFaY74CYvcAoS/applications_addon/other/gamecp/modules_public/admin/dash.php| [public_gamecp_admin_dash].fetchLastMembers | 28 | '----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------' | 2vcFaY74CYvcAoS/applications_addon/other/gamecp/modules_public/admin/dash.php| [public_gamecp_admin_dash].showDashboard | 21 | '----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------' | 2vcFaY74CYvcAoS/sources/base/ipsController.php | [public_gamecp_admin_dash].doExecute | 306 | '----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------' tak to wygląda, kolego ;p http://www.mpcforum.pl/topic/1605088-problem-z-rejestracj%C4%85-na-forum-zintergrowanym-ze-samp-em/#entry13516186 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poluszynpl Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 brak pomysłu, czy poszedłeś spać :P? http://www.mpcforum.pl/topic/1605088-problem-z-rejestracj%C4%85-na-forum-zintergrowanym-ze-samp-em/#entry13516186 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rayzer. Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 brak pomysłu, czy poszedłeś spać :P? W zasadzie to jedno i drugie. Date: Thu, 15 Sep 2016 14:22:54 +0000 Error: 1146 - Table 'captiva.gamecp_admin_log' doesn't exist IP Address: 162.158.101.60 - /index.php?app=gamecp&module=admin§ion=dash Log z 15 września ubiegłego roku nic w tej sprawie nie pomoże, prawdopodobnie jest już dawno nieaktualny. Masz możliwość zalogowania się do ACP? Jeśli tak, zaloguj się do panelu administratora, wejdź w logi i wybierz z listy 'błędy forum' oraz błędy SQL. Może tam będą świeższe wpisy, chociaż jest to wątpliwe, jeśli chodzi o błędy SQL, skoro nie masz ich na FTP. ;d I podaj mi treść pliku config_global.php, wymaż hasło do bazy danych. Sprawdź też poprawne działanie plików w: ACP --> Zaawansowane --> Diagnostyka --> Baza danych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poluszynpl Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Można wejść na konto, które było utworzone tam w zeszłym roku przez byłego admina, ale ogólnie jest jakiś problem z przesyłem danych. Mianowicie po wpisaniu poprawnych passów do istniejącego już konta, wyświetla identycznie ten sam problem, wrzucam screena Po odświeżeniu strony, niby działa, bo jest aktywna sesja, jestem zalogowany, także wrzucam screena "after-refresh": Za to przy próbie dostania się do ACP wyskakuje to: Odświeżanie, klikanie w linki na obrazku - nic nie skutkuje, cały czas pokazuje ten błąd z database. I tak dzięki za chęci //Edit: aha, pytałeś o conf_global; <?php $INFO['sql_driver'] = 'mysql'; $INFO['sql_host'] = 'localhost'; $INFO['sql_database'] = 'captiva'; $INFO['sql_user'] = '---------'; $INFO['sql_pass'] = '---------'; $INFO['sql_tbl_prefix'] = 'ipb_';$INFO['sql_debug'] = '0'; $INFO['sql_charset'] = ''; $INFO['board_start'] = '1466449939'; $INFO['installed'] = '1'; $INFO['php_ext'] = 'php'; $INFO['safe_mode'] = '0'; $INFO['board_url'] = '-------'; $INFO['banned_group'] = '5'; $INFO['admin_group'] = '4'; $INFO['guest_group'] = '2'; $INFO['member_group'] = '3'; $INFO['auth_group'] = '1'; $INFO['use_friendly_urls'] = '1'; $INFO['_jsDebug'] = '0'; $INFO['mysql_tbl_type'] = 'MyISAM'; define('IN_DEV', 0); /* Remote archive DB - complete these details if you\'re using a remote DB for the post archive. If content has already been archived in the local DB, this will need transferring and will not be done automatically. */ $INFO['archive_remote_sql_host'] = ''; $INFO['archive_remote_sql_database'] = ''; $INFO['archive_remote_sql_user'] = ''; $INFO['archive_remote_sql_pass'] = ''; $INFO['archive_remote_sql_charset'] = ''; ?> http://www.mpcforum.pl/topic/1605088-problem-z-rejestracj%C4%85-na-forum-zintergrowanym-ze-samp-em/#entry13516186 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rayzer. Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Ja w tej sytuacji bym obstawiał źle wpisane dane w config_global.php, chociaż co ja tam wiem. Tutaj raczej nie znajdziesz rozwiązania swojego problemu, napisz w odpowiednim dziale na tym forum lub na polskim forum IPB, gdzie z pewnością pomogą ci bardziej doświadczone osoby ode mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poluszynpl Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Rozumiem. Podeślij mi na pw jakiś kod premium za 15-taka, doładuję Tobie za pomoc, dziękuję http://www.mpcforum.pl/topic/1605088-problem-z-rejestracj%C4%85-na-forum-zintergrowanym-ze-samp-em/#entry13516186 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rayzer. Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Nie chcę nic, nie pomogłem. Powodzenia w rozwiązaniu błędu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poluszynpl Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Zatem dziękuję i pozdrawiam ! http://www.mpcforum.pl/topic/1605088-problem-z-rejestracj%C4%85-na-forum-zintergrowanym-ze-samp-em/#entry13516186 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poluszynpl Opublikowano 27 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Temat do zamknięcia, problem rozwiązany. http://www.mpcforum.pl/topic/1605088-problem-z-rejestracj%C4%85-na-forum-zintergrowanym-ze-samp-em/#entry13516186 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.