Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co zrobić ?

tm_WIII

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem byłem na badaniach lekarskich (na prawo jazdy)  no i zapomniałem powiedzieć jednej rzeczy czy grozi mi coś za to ? I czy mogę to jakoś naprawić ?

nmexyu-2.png

oznacz mnie jeśli chcesz żebym odpowiedział @tm_WIII

Opublikowano

A co zapomniałeś powiedzieć? Raczej nic nie grozi ale w razie czego musisz powiedzieć jak co to to Ci powiemy czy możesz to olac czy nie

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

@PaTrOL *DG* więc tak pisałem tam że nie mam padaczki bo myślałem że pytania są z teraźniejszości później on w takiej samej formie to spytał i to samo ze szpitalem a padaczkę miałem bez napadów tylko 2 lata chyba i w szpitalu byłem miesiąc ale oby dwie rzeczy były tak koło podstawówki 

nmexyu-2.png

Opublikowano

Czasem grozi w razie wypadku odpowiedzialność, nawet jeśli wypadek nie był z twojej winy a nie zgłosiłeś.  Problem rozwiąż sobie z lekarzem który dokładnie powie o konieczności wykazania padaczki w badaniach. Jeśli objawy wystąpiły w okresie ostatnich 5 lat koniecznie trzeba to zgłosić. 

28 stycznia 2013 zmieniły się przepisy i teraz każdy przypadek wystąpienia padaczki musi być zgłaszany przez lekarzy do organu wydającego prawo jazdy. Obowiązek jest nałożony na wszystkich lekarzy i na osoby w każdym wieku – również dzieci. Zgłoszenia do wydziałów komunikacji płyną z różnych źródeł: szpitale neurologiczne, lekarze rodzinni, a nawet lekarze z komisji wojskowych. 

Nie musisz być wcale chory ale fakt wystąpienia kiedykolwiek powinieneś zgłosić.  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

@Ktosiu @PaTrOL *DG* kurde chciałem wszystko za szybko załatwić a to muszę u tego samego lekarza to powiedzieć czy to może być u innych medycyny pracy bo chciałem wszystko do jutra załatwić pojechałbym i założyłbym sobie profil kierowcy ale jak się nie da to cóż ... I czy w ogóle będę miał szansę zdawać prawo jazdy ?

nmexyu-2.png

Opublikowano

@Ktosiu Ale jednak powinienem pójść do tego kolesia co mnie dziś badał czy mogę do innego medycyny pracy ?

nmexyu-2.png

Opublikowano

Chyba tego co cię badał, jak powiesz że nie wiedziałeś to nic nie będzie. Możesz też jakieś dokument mieć ze sobą o tym pobycie w szpitalu, ataku  itp.  

To nie jest takie ważne ale w razie kontroli wyjdzie że nie zgłosiłeś przypadku który wystąpił w okresie 5 lat od tego badania. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Dobrze jeśli zgłosisz to. Lekarz u którego robiłem badania mówił, takie osoby jak ty też przepuszcza tylko muszą mieć co najmniej 2 lata bez napadu. Znaczy możesz nakłamać że ostatni raz miałeś 2.5 roku temu ale już na własną odpowiedzialność.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...