tm_WIII Opublikowano 22 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Mam problem byłem na badaniach lekarskich (na prawo jazdy) no i zapomniałem powiedzieć jednej rzeczy czy grozi mi coś za to ? I czy mogę to jakoś naprawić ? oznacz mnie jeśli chcesz żebym odpowiedział @tm_WIII Odnośnik do komentarza
PaTrOL *DG* Opublikowano 22 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 A co zapomniałeś powiedzieć? Raczej nic nie grozi ale w razie czego musisz powiedzieć jak co to to Ci powiemy czy możesz to olac czy nie https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0 xD TOP1 FIGHTER MPC https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png Odnośnik do komentarza
tm_WIII Opublikowano 22 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 @PaTrOL *DG* więc tak pisałem tam że nie mam padaczki bo myślałem że pytania są z teraźniejszości później on w takiej samej formie to spytał i to samo ze szpitalem a padaczkę miałem bez napadów tylko 2 lata chyba i w szpitalu byłem miesiąc ale oby dwie rzeczy były tak koło podstawówki oznacz mnie jeśli chcesz żebym odpowiedział @tm_WIII Odnośnik do komentarza
Ktosiu Opublikowano 22 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Czasem grozi w razie wypadku odpowiedzialność, nawet jeśli wypadek nie był z twojej winy a nie zgłosiłeś. Problem rozwiąż sobie z lekarzem który dokładnie powie o konieczności wykazania padaczki w badaniach. Jeśli objawy wystąpiły w okresie ostatnich 5 lat koniecznie trzeba to zgłosić. 28 stycznia 2013 zmieniły się przepisy i teraz każdy przypadek wystąpienia padaczki musi być zgłaszany przez lekarzy do organu wydającego prawo jazdy. Obowiązek jest nałożony na wszystkich lekarzy i na osoby w każdym wieku – również dzieci. Zgłoszenia do wydziałów komunikacji płyną z różnych źródeł: szpitale neurologiczne, lekarze rodzinni, a nawet lekarze z komisji wojskowych. Nie musisz być wcale chory ale fakt wystąpienia kiedykolwiek powinieneś zgłosić. Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz. Odnośnik do komentarza
tm_WIII Opublikowano 22 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 @Ktosiu @PaTrOL *DG* kurde chciałem wszystko za szybko załatwić a to muszę u tego samego lekarza to powiedzieć czy to może być u innych medycyny pracy bo chciałem wszystko do jutra załatwić pojechałbym i założyłbym sobie profil kierowcy ale jak się nie da to cóż ... I czy w ogóle będę miał szansę zdawać prawo jazdy ? oznacz mnie jeśli chcesz żebym odpowiedział @tm_WIII Odnośnik do komentarza
Ktosiu Opublikowano 22 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Zdać tak fakt nie zgłoszenia czy zgłoszenia na to nie wpływa. Po prostu są inne badania i zalecenia. http://dziennikustaw.gov.pl/du/2013/133/1 tu jest odpowiedni dokument . Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz. Odnośnik do komentarza
tm_WIII Opublikowano 22 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 @Ktosiu Ale jednak powinienem pójść do tego kolesia co mnie dziś badał czy mogę do innego medycyny pracy ? oznacz mnie jeśli chcesz żebym odpowiedział @tm_WIII Odnośnik do komentarza
Ktosiu Opublikowano 22 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Chyba tego co cię badał, jak powiesz że nie wiedziałeś to nic nie będzie. Możesz też jakieś dokument mieć ze sobą o tym pobycie w szpitalu, ataku itp. To nie jest takie ważne ale w razie kontroli wyjdzie że nie zgłosiłeś przypadku który wystąpił w okresie 5 lat od tego badania. Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz. Odnośnik do komentarza
tm_WIII Opublikowano 22 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 @Ktosiu Tak jeszcze na wszelki wypadek to się dopytam czy nie mogę tego później zgłosić ? oznacz mnie jeśli chcesz żebym odpowiedział @tm_WIII Odnośnik do komentarza
ZeeNooN Opublikowano 22 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Dobrze jeśli zgłosisz to. Lekarz u którego robiłem badania mówił, takie osoby jak ty też przepuszcza tylko muszą mieć co najmniej 2 lata bez napadu. Znaczy możesz nakłamać że ostatni raz miałeś 2.5 roku temu ale już na własną odpowiedzialność. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.