Skocz do zawartości

Problem z c++


Rekomendowane odpowiedzi

witam mam problem z c++ otóż gdy użyje np takiego kodu:

ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, LC_TEXT("Własnie kupiłeś %s"), item->GetName());

 

 

to nie wyświetla mi w informacji na czacie poprawnie polskich znaków które są w cudzysłowie i wartości item->GetName np zamiast hełm +4  daje He(chinski znaczek)m +4

 

 

....czym jest to spowodowane?
Raczej nie ustawieniami Visual Studio lub NotePad ++

Odnośnik do komentarza

 

locale_string.txt ziomek po stronie serwera 

 

locale_string.txt ziomek po stronie serwera 

czyli do locale string powinienem coś takiego dopisac:

 

"Własnie kupiłeś %s";

"Własnie kupiłeś %s";

 

 

?

 

 

 

w czasie pisania tego posta mogłeś to 2x sprawdzić czy zadziała w taki sposób :P 

Odnośnik do komentarza

 

locale_string.txt ziomek po stronie serwera 

 

locale_string.txt ziomek po stronie serwera 

czyli do locale string powinienem coś takiego dopisac:

 

"Własnie kupiłeś %s";

"Własnie kupiłeś %s";

 

 

?

 

 

Nie, w locale_string.txt musisz zmienić "(chiński znak)" na "Ł" w nazwie itemu.

 

DvTwT7Q.png 
USŁGI IPS
Odnośnik do komentarza
ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, LC_TEXT("wlasnie kupiles %s"), item->GetName());
"wlasnie kupiles %s";
"Własnie kupiłeś %s"; 

Tak ma być, bez polskich znaków. Zamiast pytać tutaj o każdą rzecz za ten czas byś to sprawdził 20 razy.

 

wlasnie nie do konca mój vps, zanim go zastopuje zresetuje ( bo nie wyłącza wszystkich procesów ) zanim go odpalę to mija 10 minut a żeby wczytało mi locale string musze zresetować serwer...

pewnie wina mojego source czyli moja no ale staram się jakoś temu zaradzać, cały czas się i c++ i pythona uczę a największy problem sprawia mi zrozumienie w jaki sposób serwer komunikuje się z systemem i klientem...

Odnośnik do komentarza

 

ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, LC_TEXT("wlasnie kupiles %s"), item->GetName());
"wlasnie kupiles %s";
"Własnie kupiłeś %s"; 

Tak ma być, bez polskich znaków. Zamiast pytać tutaj o każdą rzecz za ten czas byś to sprawdził 20 razy.

 

wlasnie nie do konca mój vps, zanim go zastopuje zresetuje ( bo nie wyłącza wszystkich procesów ) zanim go odpalę to mija 10 minut a żeby wczytało mi locale string musze zresetować serwer...

pewnie wina mojego source czyli moja no ale staram się jakoś temu zaradzać, cały czas się i c++ i pythona uczę a największy problem sprawia mi zrozumienie w jaki sposób serwer komunikuje się z systemem i klientem...

 

a jak zamykasz procesy?

Użyj killall nazwa_procesu jeśli coś Ci się nie zamyka, a nie resetuj maszyny.

Odnośnik do komentarza

 

 

ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, LC_TEXT("wlasnie kupiles %s"), item->GetName());
"wlasnie kupiles %s";
"Własnie kupiłeś %s"; 

Tak ma być, bez polskich znaków. Zamiast pytać tutaj o każdą rzecz za ten czas byś to sprawdził 20 razy.

 

wlasnie nie do konca mój vps, zanim go zastopuje zresetuje ( bo nie wyłącza wszystkich procesów ) zanim go odpalę to mija 10 minut a żeby wczytało mi locale string musze zresetować serwer...

pewnie wina mojego source czyli moja no ale staram się jakoś temu zaradzać, cały czas się i c++ i pythona uczę a największy problem sprawia mi zrozumienie w jaki sposób serwer komunikuje się z systemem i klientem...

 

a jak zamykasz procesy?

Użyj killall nazwa_procesu jeśli coś Ci się nie zamyka, a nie resetuj maszyny.

 

ogolnie procesy zamykały mi sie po wpisaniu /stop 

ale bede uzywał juz komendy kill

Odnośnik do komentarza

ogolnie procesy zamykały mi sie po wpisaniu /stop 

ale bede uzywał juz komendy kill

Plik stop to jest skrypt napisany przez Ciebie lub kogoś, a nie plik systemowy, który zawsze na freebsd jest.

Poprzez użycie /stop uruchamiasz ten skrypt. Otwórz go i sprawdz co zawiera. Powinines znaleźć gdzieś słówko "kill", gdyż ktoś dawniej zrobił zamykanie poprzez "kill" a pozniej ludzie

kopiowali xD Oryginalnie kill służy, aby wysłać sygnał do procesu.

 

A to co ja Ci doradziłem, że używaj "killall nazwa" (domyślnie wtedy będzie sygnał SIGTERM, który zamyka proces), ponieważ to wysyła Ci do wszystkich procesów sygnał.

Odnośnik do komentarza

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

  • Ostatnio przeglądający forum Problem z c++   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...