neversayyes Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 witam mam problem z c++ otóż gdy użyje np takiego kodu:ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, LC_TEXT("Własnie kupiłeś %s"), item->GetName()); to nie wyświetla mi w informacji na czacie poprawnie polskich znaków które są w cudzysłowie i wartości item->GetName np zamiast hełm +4 daje He(chinski znaczek)m +4 ....czym jest to spowodowane?Raczej nie ustawieniami Visual Studio lub NotePad ++ Odnośnik do komentarza
Predoria Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 locale_string.txt ziomek po stronie serwera Odnośnik do komentarza
neversayyes Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 locale_string.txt ziomek po stronie serwera locale_string.txt ziomek po stronie serwera czyli do locale string powinienem coś takiego dopisac: "Własnie kupiłeś %s"; "Własnie kupiłeś %s"; ? Odnośnik do komentarza
Predoria Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 locale_string.txt ziomek po stronie serwera locale_string.txt ziomek po stronie serwera czyli do locale string powinienem coś takiego dopisac: "Własnie kupiłeś %s"; "Własnie kupiłeś %s"; ? w czasie pisania tego posta mogłeś to 2x sprawdzić czy zadziała w taki sposób :P Odnośnik do komentarza
VioletMiszcz Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 locale_string.txt ziomek po stronie serwera locale_string.txt ziomek po stronie serwera czyli do locale string powinienem coś takiego dopisac: "Własnie kupiłeś %s"; "Własnie kupiłeś %s"; ? Nie, w locale_string.txt musisz zmienić "(chiński znak)" na "Ł" w nazwie itemu. USŁGI IPS Odnośnik do komentarza
ρσєτα Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, LC_TEXT("wlasnie kupiles %s"), item->GetName()); "wlasnie kupiles %s"; "Własnie kupiłeś %s"; Tak ma być, bez polskich znaków. Zamiast pytać tutaj o każdą rzecz za ten czas byś to sprawdził 20 razy. Odnośnik do komentarza
neversayyes Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, LC_TEXT("wlasnie kupiles %s"), item->GetName()); "wlasnie kupiles %s"; "Własnie kupiłeś %s"; Tak ma być, bez polskich znaków. Zamiast pytać tutaj o każdą rzecz za ten czas byś to sprawdził 20 razy. wlasnie nie do konca mój vps, zanim go zastopuje zresetuje ( bo nie wyłącza wszystkich procesów ) zanim go odpalę to mija 10 minut a żeby wczytało mi locale string musze zresetować serwer... pewnie wina mojego source czyli moja no ale staram się jakoś temu zaradzać, cały czas się i c++ i pythona uczę a największy problem sprawia mi zrozumienie w jaki sposób serwer komunikuje się z systemem i klientem... Odnośnik do komentarza
NoName#2 Opublikowano 22 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, LC_TEXT("wlasnie kupiles %s"), item->GetName()); "wlasnie kupiles %s"; "Własnie kupiłeś %s"; Tak ma być, bez polskich znaków. Zamiast pytać tutaj o każdą rzecz za ten czas byś to sprawdził 20 razy. wlasnie nie do konca mój vps, zanim go zastopuje zresetuje ( bo nie wyłącza wszystkich procesów ) zanim go odpalę to mija 10 minut a żeby wczytało mi locale string musze zresetować serwer... pewnie wina mojego source czyli moja no ale staram się jakoś temu zaradzać, cały czas się i c++ i pythona uczę a największy problem sprawia mi zrozumienie w jaki sposób serwer komunikuje się z systemem i klientem... a jak zamykasz procesy? Użyj killall nazwa_procesu jeśli coś Ci się nie zamyka, a nie resetuj maszyny. Odnośnik do komentarza
neversayyes Opublikowano 22 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, LC_TEXT("wlasnie kupiles %s"), item->GetName()); "wlasnie kupiles %s"; "Własnie kupiłeś %s"; Tak ma być, bez polskich znaków. Zamiast pytać tutaj o każdą rzecz za ten czas byś to sprawdził 20 razy. wlasnie nie do konca mój vps, zanim go zastopuje zresetuje ( bo nie wyłącza wszystkich procesów ) zanim go odpalę to mija 10 minut a żeby wczytało mi locale string musze zresetować serwer... pewnie wina mojego source czyli moja no ale staram się jakoś temu zaradzać, cały czas się i c++ i pythona uczę a największy problem sprawia mi zrozumienie w jaki sposób serwer komunikuje się z systemem i klientem... a jak zamykasz procesy? Użyj killall nazwa_procesu jeśli coś Ci się nie zamyka, a nie resetuj maszyny. ogolnie procesy zamykały mi sie po wpisaniu /stop ale bede uzywał juz komendy kill Odnośnik do komentarza
NoName#2 Opublikowano 22 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 ogolnie procesy zamykały mi sie po wpisaniu /stop ale bede uzywał juz komendy kill Plik stop to jest skrypt napisany przez Ciebie lub kogoś, a nie plik systemowy, który zawsze na freebsd jest. Poprzez użycie /stop uruchamiasz ten skrypt. Otwórz go i sprawdz co zawiera. Powinines znaleźć gdzieś słówko "kill", gdyż ktoś dawniej zrobił zamykanie poprzez "kill" a pozniej ludzie kopiowali Oryginalnie kill służy, aby wysłać sygnał do procesu. A to co ja Ci doradziłem, że używaj "killall nazwa" (domyślnie wtedy będzie sygnał SIGTERM, który zamyka proces), ponieważ to wysyła Ci do wszystkich procesów sygnał. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.