jimmyblack Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Witam Czy możecie mi polecić program do obróbki video? Potrzebuję głównie opcji cięcia filmu, sklejania, dodania wejściówki oraz wrzucenia muzyczki w tło, oddzielania audio od video. Zależy mi na prostocie obsługi, abym nie musiał spędzać dodatkowo dużo czasu na nauce obsługi narzędzia. Czy możecie polecić mi jakieś konkretne utwory nadające się do wrzucenia w tło? Z pewnością szukam czegoś na licencji CC lub z domeny publicznej. Znalazłem bazy takiej muzyki, jednak po dwóch godzinach bezowocnego przesłuchiwania jestem troszkę zrezygnowany. Czy audio po uploadzie traci na jakości? Jak dobrać odpowiednią głośność materiału? Pozdrawiam Jimmy Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeLajt Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Programy : Sony Vegas / Camtasia Muzyka : YT : NCS Widzimy się na 1.9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheUnbridle Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Z takich prostych programów to Camtasia (ma dużo gotowych szablonów, wstawek etc.) której sama używałam, ale przerzuciłam się na bardziej zaawansowany - Vegas Pro 13 (fajny program, dużo opcji). Wiem, że jeszcze jest Black Magic Fusion 8Odnośnie muzyki sama korzystam z tego -> https://www.youtube.com/user/NoCopyrightSounds/featured oraz tego -> https://www.youtube.com/channel/UCht8qITGkBvXKsR1Byln-wAIm lepsza jakość filmiku tym lepszy dźwięk. Dla przykładu odpal sobie jakiś filmik z muzyką w 144p a 360p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diuq Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Wygodniejsze dla mnie od Vegasa jest Premiere od Adobe. Jak nie dodajesz fajerwerków to jest to chyba bardziej przystępny program (wygodniejszy w cięciu klipów i możesz dowolnie modyfikować osobne ścieżki bez ruszania głównej osi)A z muzyką jest taki problem, że teraz mogą być, powiedzmy wolne od praw i można ich używać bez problemu. Ale z czasem wszystko może się zmienić i mogą ci owe filmy z taką muzyką poblokować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
9Jarek9 Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Co do muzyki to polecam napisać do różnych mniej znanych twórców i poprosić o zgodę na użycie ich muzyki w filmach. Jest to korzyść dla obu stron - ty masz film z fajną muzyką, a zespół ma szansę na zdobycie nowych słuchaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Supreme Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Programy: - Camtasia - bardzo prosty, lecz posiada mało funkcji. - Adobe Premiere Pro - prostszy od sony vegasa, bardziej skomplikowany od Camtasii, posiada sporo ciekawych funkcji. Ja używam utworów tych panów: https://www.youtube.com/channel/UCjMZjGhrFq_4llVS_x2XJ_w/videos Wyrazili zgodę na używanie ich muzyki do niekomercyjnych projektów i filmów, ale należy wpisać ich do opisu, jako twórców tej muzyki Ja osobiście nie słyszę różnicy w jakości audio po zrenderowaniu. Jeżeli muzyka to tylko tło puszczone po cichu w tle, to zapewne różnica będzie niewykrywalna. Co do głośności materiału, to musisz próbować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmyblack Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Prosiłbym jeszcze o rady z dopasowaniem głośności. Dla mnie jest to coś strasznie wkurzającego, gdy zdarza się video strasznie odbiegające głośnością od innych. Muzykę już znalazłem dzięki TheUnbridle Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheUnbridle Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Prosiłbym jeszcze o rady z dopasowaniem głośności. Dla mnie jest to coś strasznie wkurzającego, gdy zdarza się video strasznie odbiegające głośnością od innych. Muzykę już znalazłem dzięki TheUnbridle Cieszę się, że pomogłam Co do dopasowywania - ja robiłam metodą prób i błędów D: porównywałam swój film z filmem innego przykładowego twórcy Znalazłam jeszcze taki oto artykuł -> http://www.efix.pl/archiwum-efix/tutoriale/42.html może to ci pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.