Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Sterowniki do grafiki nie chcą się zainstalować [WIN 10]

NotFrozeN

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Za każdym razem  gdy chcę zainstalować sterowniki do karty graficznej pisze "Niepowodzenie". Restart nie pomaga. Screen w załączniku.

Daję plusy za pomoc.

post-1528648-0-36113000-1487619800_thumb.png

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A zainstalowałeś sterowniki integry albo wyłączyłeś integrę ? 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Wykrywa mi 2 karty w menedzerze urządzeń wyłączyłem integre w tym menedzerze, i gdy chce zainstalować stery do właściwej karty to jest niepowodzenie i nagle ta karta znika i ani do panelu nvidia nie mogę wejść ani msi afterburner nie wykrywa żadnej karty. Po restarcie karta znów jest wykrywana a po niepowodzeniu instalacji sterów znów znika, tak jakby jej w kompie nie było no ale przecież biorę obraz z tej karty

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Po co wyłączałeś integrę, jest chyba po to by zainstalować do niej sterowniki  a nie narzekać że grafika nie chce się zainstalować. 

Opublikowano

GT 630, sterowniki chce do dedykowanej a nie integry, nawet przed wyłączeniem integry tez nie chciało zainstalować.

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Rozpierdalasz człowieku, skoro jest integra to MASZ ZAINSTALOWAĆ DO NIEJ STEROWNIKI. 

To że ty chcesz po swojemu mało kogo obchodzi, sam stwarzasz sobie problemy zamiast zrobić jak należy instalację sterowników.  

Praktycznie zawsze instaluje sie najpierw sterowniki katy zintegrowanej więc nie instalujesz wcale sterowników do Nvidii bo tej katy nie ma w systemie dla instalki Nvidii. 

Przynajmniej coś zrobiłeś dobrze i podłączyłeś monitor do Nvidii  ? 

Opublikowano

Uspokoj się amebo umysłowa. Zawsze instalowalem sterowniki od razu do nvidii i nir było żadnego problemu. To ze ty się nie znasz i nie potrafisz rozwiązać problemu nie znaczy ze musisz pisać bez sensowne posty. Proponuje warna dla tego niewyzytego nastolatka

@EDIT: Z tego co widzę masz bardzo złą reputację na forum, nie dziwię się.

Opublikowano

Uspokoj się amebo umysłowa. Zawsze instalowalem sterowniki od razu do nvidii i nir było żadnego problemu. To ze ty się nie znasz i nie potrafisz rozwiązać problemu nie znaczy ze musisz pisać bez sensowne posty. Proponuje warna dla tego niewyzytego nastolatka

Przecież się ciebie zapytał - podłączyłeś monitor w ogóle do karty dedykowanej?

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Przecież się ciebie zapytał - podłączyłeś monitor w ogóle do karty dedykowanej?

Tak, podłączyłem.

Opublikowano

Zainstalowałeś w końcu sterowniki do karty zintegrowanej ?   Bez nich płyt anie będzie właściwie czytała drugiej karty.

Opublikowano

Ech, uwaga nadchodzę @Ktosiu i zapewne zaraz dojebią warnami xD

A więc tak sterowniki w tym wypadku trzeba było zainstalować przez menedżera urządzeń.

A Wy pytacie się takie głupie pytania i dajecie głupie rozwiązania które pochodzą z teorii a nie z praktyki.  

Po co wyłączałeś integrę, jest chyba po to by zainstalować do niej sterowniki  a nie narzekać że grafika nie chce się zainstalować. 

Pierdolisz bezsensu, co ma sterownik dedykowany do integry gościu -,- 

Zainstalowałeś w końcu sterowniki do karty zintegrowanej ?   Bez nich płyt anie będzie właściwie czytała drugiej karty.

Nie bo nie trzeba było, może mieć nawet ją wyłączoną.

Info do każdych osób, którzy mają rangi "Zaufana Osoba":
Jeśli chcecie pomagać, to najważniejsza jest teoria z praktyką a nie j****a sama teoria.

Problem został rozwiązany.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

Ktosiu twoje amatorskie porady nie robią nic innego, jak tylko wkurzają ludzi.

Dopiero @kamil2321 mi właściwie pomógł, i za to mu dziękuję. A tobie Ktosiu radzę się ogarnąć i być milszym dla innych, bo może się nieszczęśliwie zdarzyć, że wkurzysz kogoś tak, że będzie wstanie Cię znaleźć i porządnie przekopać.

Pozdrawiam.

Opublikowano

To w czym widziałeś problem zainstalować najpierw sterowniki do integry skoro były potrzebne po to by zainstalowało drugą dedykowaną kartę grafiki ? Potem mogłeś sobie kartę wyłączyć kiedy nie jest używana. 

Nie sprawdziłeś to takie pieprzenie zostaw dla siebie bo na głupka i ignoranta  to sam wyszedłeś za takie podejście do rozwiązania problemu, nie zrobiłeś po prostu tego co rozwiązywało problem i jeszcze marudzisz.  

@kamil2321  w niczym nie pomógł podał tylko inny sposób instalacji sterowników niekoniecznie właściwy.  Późniejsze problemy zgłaszaj sobie do niego.

Sterowniki integry zainstalowane wcześniej uaktywniają dostęp instalatora Nvidii czy Radeona do karty dedykowanej.   Bez tych sterowników instalator rozpoznaje tylko kartę Nvidii ale nie instaluje się nie mając dostępu do ID karty. 

@kamil2321  przestań pisać głupoty, bo wychwalaniem siebie pod niebiosa nie zrobiłeś sobie na forum popularności, nie masz podstawowego pojęcia praktycznie w niczym i ta twoja praktyka w naprawach sprzętu aż śmieszy do łez. 

Opublikowano

To w czym widziałeś problem zainstalować najpierw sterowniki do integry skoro były potrzebne po to by zainstalowało drugą dedykowaną kartę grafiki ? Potem mogłeś sobie kartę wyłączyć kiedy nie jest używana. 

Nie sprawdziłeś to takie pieprzenie zostaw dla siebie bo na głupka i ignoranta  to sam wyszedłeś za takie podejście do rozwiązania problemu, nie zrobiłeś po prostu tego co rozwiązywało problem i jeszcze marudzisz.  

@kamil2321  w niczym nie pomógł podał tylko inny sposób instalacji sterowników niekoniecznie właściwy.  Późniejsze problemy zgłaszaj sobie do niego.

Sterowniki integry zainstalowane wcześniej uaktywniają dostęp instalatora Nvidii czy Radeona do karty dedykowanej.   Bez tych sterowników instalator rozpoznaje tylko kartę Nvidii ale nie instaluje się nie mając dostępu do ID karty. 

@kamil2321  przestań pisać głupoty, bo wychwalaniem siebie pod niebiosa nie zrobiłeś sobie na forum popularności, nie masz podstawowego pojęcia praktycznie w niczym i ta twoja praktyka w naprawach sprzętu aż śmieszy do łez. 

Ech ja pierd.... człowieku stery integry domyslnie nawet system windows ma jpdr... weź proszę schowaj się... ponadto miał zainstalowany najnowszy sterownik od integry!! ile razy mam pisać że integra nie ma nic do pomyślnej instalacji karty dedykowanej .. praktyka mowię Ci człowieku praktyka.. teorie znasz i barwa dla Ciebie ale 0 praktyki co stanowi 50% Twojego myślenia dobrego a 50% złego, 100% daje teoria + praktyka pamiętaj.

Co do późniejszych problemów, wyprzedziłem już te problemy i będzie wiedział co zrobić ;) 

@Ktosiu Nie wychwalam się, po prostu oferuje najszybsze analizy i naprawy dot. windowsów jak i linuxów i unixów, nie na paradę praktykuję z teorią by nie dzielić się z najnowszymi odkryciami :P Nie chce popularności, chcę tylko by takie osoby jak Ty i inne którzy mnie warnują z tego działu zrozumiały że jest osoba która praktykuje i chce pomóc a ponadto daję gwarancję że nic nie rozwali się ani nic. Praktyka w naprawie sprzętu mam sporą jak i konfigurację i rozwiązywanie problemów no ale Ty Ktosiu znasz mnie lepiej i wiesz co w rzeczywistości robię.. :D może napiszesz mi jeszcze CV? ;)

Opublikowano

Na razie to co robisz to puszysz sie i ślinisz na myśl o swojej wspaniałości. 

Niczego nie oferujesz, podajesz tylko  inną metodę niż ja, napierdalając przy okazji że wszyscy inni się mylą i tylko taki guru jak ty ma rację.

Nie wiesz czy działa bo nie sprawdziłeś,  jakie masz podstawy tak twierdzić że jest zła? ŻADNE  nie sprawdziłeś sam praktycznie.

Znam obydwie metody i każda jest dobra, na jednym sprzęcie działa pierwsza na drugim twoja, na innym obydwie albo wcale nie działają, więc gdzie ty tu widzisz problem poza sobą ?   

Opublikowano

Na razie to co robisz to puszysz sie i ślinisz na myśl o swojej wspaniałości. 

Niczego nie oferujesz, podajesz tylko  inną metodę niż ja, napierdalając przy okazji że wszyscy inni się mylą i tylko taki guru jak ty ma rację.

Nie wiesz czy działa bo nie sprawdziłeś,  jakie masz podstawy tak twierdzić że jest zła? ŻADNE  nie sprawdziłeś sam praktycznie.

Znam obydwie metody i każda jest dobra, na jednym sprzęcie działa pierwsza na drugim twoja, na innym obydwie albo wcale nie działają, więc gdzie ty tu widzisz problem poza sobą ?   

Ech no tak nie napisałem wcześniej.. 

Podaję inną metodę która działa a nie wymyślam takie cuda jak Ty tu w tym temacie i jeszcze tak niemile pisząc.. zobacz coś Ty za głupoty tu wypisywał.. o integrze i o uj wie o czym..

Wiem że działa bo mu robiłem to przez TeamViewera cwaniaczku. Nie uważam siebie za guru, ale wobec Ciebie to tak bo praktykuję wiele lat z każdym systemem a Ty wtedy szukałeś sposobów nauki.  

W roku 2009 eksperci do spraw zabezpieczeń pisali że nie da się wyróżnić jakiegoś imienia z podanymi losowymi liczbami, więc udowodniłem im że może w teorii się nie da ale w praktyce się da, wspominałem o lukach, które im udowodniłem i normalnie jak widziałem ich zachowanie podobne do Ciebie to pokazałem że da się i od 2009 zaistniałem globalnie na całym świecie przez ich głupotę i chciwość i wiedząc że praktyka jak się nie łączy z teorią to guzik z tego. Zobaczyli że jednak muszą odpuścić i poprawić ale im powiedziałem że od tej pory nigdy przez 10 dekad sieciowych nie zniknę z globalnej wyszukiwarki oraz jest tam tylko to co ja udostępnie a nie inny frajer. Osiągnąłem więcej niż Ty i fakt, przed Tobą będę wspominał że mogę być guru bo wyprzedzam technologię od Ciebie ale nie od innych.

Można w sumie zamknąć temat bo spam się tylko robi -.-

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...