Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki mam użyć program do nagrywania Minecraft w 120 fps?

_Majky217

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc, chce nagrywac filmiki z minecrafta w 120 fps'ach i w rozdzielczosci minimum. hd (1280x720) aby nie tracić na fps'ach w grze.

Warto by było gdyby program był na tej samej podstawie co NVIDIA ShadowPlay ponieważ ten program na oko niczego nie zabiera ale nagrywa tylko w 30 fpsach i 60 więc prosze o wskazanie mi jakiegos dobrego programu :)

Opublikowano

Po co chcesz nagrywać w 120FPS?

Pewnie twój monitor ma 60hz i nie będziesz widział różnicy. + YT obsługuję tylko 60FPS

1149730ee7ddaf7UVMV7ZB.gif

Opublikowano

W 120 fpsach jest wieksza plynnosc, zobacz sobie ten filmik:

120 fps: https://www.youtube.com/watch?v=hK6t1qip1RI&t=6s

60 fps: https://www.youtube.com/watch?v=aBNJTgo81Y4

prosze nie sprzeciwiaj mi się bo każdy kto renderuje filmiki z minecrafta czy innych gier zgodzi się że jak renderujesz filmy które mają 120 fps są 2 razy płynniejsze.. a jak sam skrót fps (frames per second) wkazuje mam 2 razy więcej klatek na sekunde

Opublikowano

Lel... Fraps ? :D...

niby da się mu ustawić w ilu FPS ma nagrywać... ale nawet nie jestem pewien czy to w ogole działa ;x...

od tak dodali opcje aby sobie po prostu byla ^_^ nie no moze dziala... chcesz to sprawdz ;x...

Opublikowano

Testowałem już FRAPS, ACTION, OBS (nie umiem dobrze ustawic) i NVIDIA SHADOWPLAY i najlepszy byl shadowplay ale scinalo mi czasami na nagraniu a chce aby bylo idealnie..

fraps i action mi laguja na nagraniu i to strasznie

Opublikowano

Mam wszystkie ustawienia na minimum... wylaczynie vsynca nic mi nie daje.. zawsze gram na optifine wiec mam wiecej fps'ow a kiedy wchodze w normalna wersje to mam o wiele mniej.

PS. daje ustawienia jak by ktos znalazl program pod moj komputer

Karta graficzna: GeForce GTX 750 Ti
Procesor: AMD A10-6790K APU with Radeon HD Graphics
Pamięć: 4 GB RAM (użyteczne 3.95 GB RAM)
Bieżąca rozdzielczość: 1920 x 1080, 60Hz
System operacyjny: Microsoft Windows 7 Professional
Opublikowano

Na tym kompie raczej nie pójdzie nagrywać 120 fps, ale mogę się mylić. Piszesz że masz monitor 60Hz więc i tak nie zauważysz różnicy. Ci co piszą, że różnica jest, mają zapewne monitory 120Hz lub 144Hz.

Opublikowano

Co do programu to OBS. Łatwo się go konfiguruje można robić filmy o małej wadze i dobrej jakości :).

Do twojego kompa nie dziw się, że tak słabo Ci działa podczas nagrywania te APU to syf jako procesor, a ram 4 GB for rly? 8 GB to takie minimum do nagrywania i grania, a o karcie już nie wspomne. Jak masz trochę kasy to zapraszam do działu "elektornika- sprzęt kupno" zapewne coś fajnego Ci się złoży. Nawet tanim kosztem można zrobić dobry pc :)

Mój komputer:

CPU: i5-750 3.2 GHz OC GPU: GB GTX 1060 3 GB RAM: 4 x GR1333D364L9/2G
MOBO: GA-P55A-UD3 HDD: STM3500630AS SSD : SiliconPower A55 256GB PSUSupremo FM2 Gold 750W

CASE: SPC RG1

Opublikowano

Na tym kompie raczej nie pójdzie nagrywać 120 fps, ale mogę się mylić. Piszesz że masz monitor 60Hz więc i tak nie zauważysz różnicy. Ci co piszą, że różnica jest, mają zapewne monitory 120Hz lub 144Hz.

Nie wiem czy zrozumiałes ale pisałem że sam to widze..

120 fps: https://www.youtube.com/watch?v=Rx9Q2JiS2qE

60 fps: https://www.youtube.com/watch?v=z85lSe-tYXI

Serio nie piszcie mi tych komentarzy!!! Nikt mnie nie przekona bo już rok mam stycznosc z tymi tematami ale nie wiem jak ogarnac se do tego komputer! A pozatym nikt mi nie pisze tylko przez rok to zauwazyłem jak wygląda!!! Mam dosc tych komentarzy wiec prosze mi ich nawet nie pisac! :(

Co do programu to OBS. Łatwo się go konfiguruje można robić filmy o małej wadze i dobrej jakości :).

Do twojego kompa nie dziw się, że tak słabo Ci działa podczas nagrywania te APU to syf jako procesor, a ram 4 GB for rly? 8 GB to takie minimum do nagrywania i grania, a o karcie już nie wspomne. Jak masz trochę kasy to zapraszam do działu "elektornika- sprzęt kupno" zapewne coś fajnego Ci się złoży. Nawet tanim kosztem można zrobić dobry pc :)

Planuje kupić i5-4690k 3.5GHZ bo zauwazylem ze te radeony to jest jeden wielki S**T.. będe miał również 12GB ram

czyli podsumowując będę miał:

Procesor : i5-4690k

Karta grafiki : MSI Gtx 750ti 2GB

RAM: 12GB

Opublikowano

Radeon=karta

Procki=amd

Co do tego twojego pomysłu jak chcesz nagrywać renderowac itp. To najlepiej sprawdzila by sie i7 (zalezy jaliej generacji bo tak z miare dobrej to koszt ok 600zl a z lepszej 1k). 12gb nie radze lepiej kupic 16 w 2 kosciach po 8 lub 1x 16(niektórzy też kupują 4x4gb). Jak bedziesz chcial kupować to naprawde zapraszam na dział elektronika sprzęt kupno czekamy :)

Mój komputer:

CPU: i5-750 3.2 GHz OC GPU: GB GTX 1060 3 GB RAM: 4 x GR1333D364L9/2G
MOBO: GA-P55A-UD3 HDD: STM3500630AS SSD : SiliconPower A55 256GB PSUSupremo FM2 Gold 750W

CASE: SPC RG1

Opublikowano

Nie wiem czy zrozumiałes ale pisałem że sam to widze..

120 fps: https://www.youtube.com/watch?v=Rx9Q2JiS2qE

60 fps: https://www.youtube.com/watch?v=z85lSe-tYXI

Serio nie piszcie mi tych komentarzy!!! Nikt mnie nie przekona bo już rok mam stycznosc z tymi tematami ale nie wiem jak ogarnac se do tego komputer! A pozatym nikt mi nie pisze tylko przez rok to zauwazyłem jak wygląda!!! Mam dosc tych komentarzy wiec prosze mi ich nawet nie pisac! :(

Planuje kupić i5-4690k 3.5GHZ bo zauwazylem ze te radeony to jest jeden wielki S**T.. będe miał również 12GB ram

czyli podsumowując będę miał:

Procesor : i5-4690k

Karta grafiki : MSI Gtx 750ti 2GB

RAM: 12GB

TY K***A JESTEŚ SZIT RADEON JEST K***A OD 100% LEPSZY OD 1050 I 1060 TO NWM O CZYM GADASZ

Opublikowano

Dzieciaczku może sugerujesz się benchmarkiem albo słowami tatusia lub nazwą karty ale to nie o to chodzi.. 

Moge ci to zaprezentować w taki sposób że benchmarki są tak jakby ustawione aby radeony były jak na najwyzszym poziomie a ostatnio jak zamienilem karte od radeona za 1000zł na gtx 750ti wydajnosc wzrosla mi 3x razy bardziej

Opublikowano

Dzieciaczku może sugerujesz się benchmarkiem albo słowami tatusia lub nazwą karty ale to nie o to chodzi.. 

Moge ci to zaprezentować w taki sposób że benchmarki są tak jakby ustawione aby radeony były jak na najwyzszym poziomie a ostatnio jak zamienilem karte od radeona za 1000zł na gtx 750ti wydajnosc wzrosla mi 3x razy bardziej

??? Masz APU od AMD, a od bardzo dawna wiadomo że te się krztuszą przy karcie od AMD, więc stąd skok wydajności ;) Przy procesorze Intela, Radeon jest lepszy pod względem wydajności w szczególności jeżeli chodzi o kartę na lata, bo Nvidia lubi psuć wydajność w sterownikach, w przeciwieństwie do AMD ;)

A co do @topic, to tak jak ktoś wyżej pisał OBS, ale nie na obecnym sprzęcie ;)

Opublikowano

XDDDDDDDDDDDD Większej głupoty nie przeczytałem :v Ściemniasz synku, mój rx470 8gb wpieprza tą twoją 750ti na wszelkie możliwe sposoby. Druga sprawa - RAM nie dodaje Ci wydajności. Wracając do tych złych i strasznie słabych Radeonów - do 1500zł karty AMD biją na głowę wszystko od Nvidii (Fury vs 1060 6gb). Aktualnie masz Procesor: AMD A10-6790K APU with Radeon™ HD Graphics i dziwisz się że na integrze nie możesz nagrywać? Proszę Cie, ogarnij się i wróć do szkoły bo ciut niedoinformowany jesteś. Co do nagrywania polecam Radeon ReLive.

serwer_ourmc.gif

Opublikowano

Mam wszystkie ustawienia na minimum... wylaczynie vsynca nic mi nie daje.. zawsze gram na optifine wiec mam wiecej fps'ow a kiedy wchodze w normalna wersje to mam o wiele mniej.

Napisałem WŁĄCZ  vsync

1149730ee7ddaf7UVMV7ZB.gif

Opublikowano

Napisałem WŁĄCZ  vsync

Włączenie VSynca powoduje ograniczenie do 60 fpsów, lol.

Po co nagrywać w 120 fps. Mimo że jest widoczna może jakaś tam różnica, to jak dla mnie taka zbyt duża płynność wygląda źle - większą liczbę klatek stosujemy przy slow motion, a nie normalnie.

Generalnie najlepszym programem był zawsze Action i jego też polecam.

5465845486.png

Opublikowano

XDDDDDDDDDDDD Większej głupoty nie przeczytałem :v Ściemniasz synku, mój rx470 8gb wpieprza tą twoją 750ti na wszelkie możliwe sposoby. Druga sprawa - RAM nie dodaje Ci wydajności. Wracając do tych złych i strasznie słabych Radeonów - do 1500zł karty AMD biją na głowę wszystko od Nvidii (Fury vs 1060 6gb). Aktualnie masz Procesor: AMD A10-6790K APU with Radeon™ HD Graphics i dziwisz się że na integrze nie możesz nagrywać? Proszę Cie, ogarnij się i wróć do szkoły bo ciut niedoinformowany jesteś. Co do nagrywania polecam Radeon ReLive.

ja p******e, co za z*****a społecznosć. Nie rozumiesz ze pisałem w temacie ze NVIDIA ShadowPlay nie zabiera mi ani jednego fps'a, przynajmniej wo gólę tego nie widzę na własne oko, ale oczywiscie musisz napisać jakims zalosnym tekstem spermochlascie zaj*bany..

Action polecam do tego.

Mi action zabiera pełno fps, z 400 spada mi do 40-70 z naglymi spadkami.. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeśli gra ci ścina przy nagrywaniu to tylko lepszy komp, ale jeśli nie ma lagów w grze a przy odtwarzaniu są to każdy tak chyba ma (wyrenderuj w 60kl./s i sprawdź czy są lagi).

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Osobiście Nagrywam w 120fps'ach i robie to za pomocą Actiona, kupiłem, korzystam, polecam :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...