Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gdzie moge kupic minecrafta i za ile?

marcin1809

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak jak w temacie chce kupic minecrafta a na allegro są po 30zl ale boje sie ze jakies gowno , chce zrobic wlasne  konto i miec pewnosc ze kupilem i nik mi tego nie zabierze konta po tygodniu czy cos takiego

Opublikowano

minecraft.net

Tak to nigdy nie masz pewności... możesz jedynie mieć takie POCZUCIE.

Opublikowano

Albo kup na giełdzie MPCForum. Ja kupiłem jakieś 2 lata temu i do tej pory nic a nic się z nim nie stało. 30 zł, zaoszczędzisz 70 zł i będziesz mieć to samo. Giełda MPC to nie to samo co Allegro ;)

Opublikowano

Na Allegro są konta dzielone. Tam nie otrzymujesz konta na własność. Mogą Ci zmienić hasło i nic nie zrobisz.

Możesz kupić na oficjalnej stronie za 100 zł

Ale możesz, jak wyżej wspomniano, poszukać na giełdzie. Na tym, bądź innych forach, gdzie rozmawiają o MC. Od 30 do 50 zł.

Tylko musisz dopilnować, żeby konto zostało przerzucone na Twojego meila - to podstawowy warunek. Kto ma meila z kontem mc, ten ma władzę nad kontem.

Ja zrobiłem trzy takie transakcje. Wszystkie udane. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tak jak mówią wszyscy wyżej najlepiej kupić od strony dewelopera, czyli ze strony minecraft.net.

Obecnie pełna wersja minecrafta kosztuje 100 złotych. Zakup gry od uwierzytelnionego źródła zapewni ci 100% bezpieczeństwo oraz wspiera twórców.

Zakupiona usługa jest powiązana z twoim adresem e-mail i masz pełen dostęp do niej oraz jesteś pewnien, że nikt nie jest w stanie pozbawić cię konta.

Kupowanie kont z Allegro lub też z innych mniej znanych źródeł skutkować może najzwyczajniej w świecie oszustwem lub też zakupem konta, które udostępniane jest setkom graczy. Najczęściej właściciele takich kont nie dają możliwości dostępu do skrzynki internetowej, więc nie jesteś w stanie zmienić wyglądu swojej postaci ani też zmienić hasła zabezpieczającego twoje konto. Na transakcje które odbywają się na innych stronach Mojang nie ma wpływu oraz nie bierze za nie odpowiedzialności.

Lepiej zapłacić trochę więcej niż kupić 50% czy 75% taniej i później żałować i płakać, że zostało się oszukanym.

Opublikowano

Miałem premke z allegro więc wiem xD Nie polecam, tera od stycznia mam z minecraft.net i tam można kupić. Oczywiście jest jeszcze giełda MPCforum.

Opublikowano

Wszędzie praktycznie :)

Na Allegro 

Minecraft.net

Zakaz roślinek napawa mnie śmiechem. Należałoby zaaresztować Pana Boga za umiejscowienie na ziemskim padole krzewów koki i konopi

Opublikowano

Minecraft.net

100 zł :)

Przynajmniej masz pewność, że jest na zawsze.

Kupując od kogoś zawsze możesz być oszukany i nagle premka przestanie działać.

banner.jpg

Opublikowano

Na allegro to różnie bywa. Trzeba dokładnie czytać opis.
Czasami możesz kupić tylko dane do konta współdzielonego, a czasami pełny kod, a czasami normalne konto z odpowiedziami na pytania itd, wtedy możesz zmienić to i tamto, nie wiem czy e-mail też.
Najlepiej na minecraft.net :)

bannergif.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...