Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Grupa Unity!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szukamy (ja i mój kolega) do Stworzenia gry 2D platformówki, konkretnie szukam grafika i kogoś kto dobrze zna C# i Unity... (Tylko by to nie był ktoś Super Omega Dobry który zrobi wszystko za nas my też chcemy się czegoś nauczyć).

Opublikowano

Tutaj nikogo takiego raczej nie znajdziecie xD 

Cytat

“Nie wierzcie w jakiekolwiek przekazy tylko dlatego, że przez długi czas obowiązywały w wielu krajach. Nie wierzcie w coś tylko dlatego, że wielu ludzi od dawna to powtarza. Nie akceptujcie niczego tylko z tego powodu, że popiera to swym autorytetem jakiś mędrzec albo kapłan, lub że jest zapisane w jakimś świętym piśmie. Nie wierzcie w coś tylko dlatego że brzmi prawdopodobnie. Nie wierzcie w wizje lub wyobrażenia, które uważacie za zesłane przez boga. Miejcie zaufanie do tego, co uznaliście za prawdziwe po długim sprawdzaniu; do tego co przynosi pożytek wam i innym."

- Budda, Kalama Sutra

Opublikowano

Podaj więcej informacji. Na jaką platformę będzie ta gra. Na czym ma polegać, jaka tematyka itd. W ciemno raczej zgłoszenia nikt nie wyśle.

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

Oni mają za zadanie się uczyć od kogoś kto im te grę będzie robić :P...

do takiej gry pobierz sobie Unreal Engine i tam sie pobaw...

wystarczy ci minimum nauki w Blenderze / Wingsie ( dużo łatwiejszy do ogarnięcia )

i stworzysz sobie pseudo platformówkę 2D ( 3D ) na silniku Unreal...

jak nie chcesz silnika to powiem ci że wszystko czego ci potrzeba znajdziesz w -> #include <windows.h>

możesz tam stworzyć sobie gre 2D taką jaką tylko będziesz chciał...

ale tam wymagane będzie coś więcej niż używanie myszki do klikania w przygotowane opcje ( jak w przypadku Unreala )

ja osobiście was nie będę uczyć ;x.... mimo że już od 3 lat planuje stworzenie kanału na Polskim YT z... lepszą nauką programowania...

to niestety za mało czasu na coś takiego ;-;

lel ale mam czas aby pisać na tym kiepskim forum :P...

jak chcesz z*******y poradnik... to zapraszam na kanał Chilli-ego ;x... 

ale wymaga to znajomości języka angielskiego i nieco... myślenia....

prosze jego kanał -> https://www.youtube.com/user/ChiliTomatoNoodle

ale jeśli jesteś ameba ( czy jak to się tam mówi ) to możesz iść na "Pasja Informatyki"

perfekcyjny kanał już w polskim wykonaniu który pokaże że możesz coś umieć i dalej nic nie umieć ^_^

jak ja polskiego :P niczego się tam sensownego nie nauczysz ale przynajmniej będzie po polsku ^_^

ofc. jak czegoś nie rozumiesz z poradników to nie moj problem xD

sam nie oglądałem ale wiem mniej więcej o czym to jest ;x... i wydaje mi się że obydwa są prowadzone od podstaw...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...