Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z monitorem na Full HD

Sauron3d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Od jakichś 8 godzin mam problem co do zoomowania oraz odpalania filmów w full Hd na youtube. A więc mam monitor Samsung SyncMaster SA 300. Posiadam go ok. 5 lat i do tej pory nie było z nim zadnych problemow. Jest to monitor 60Hz, lecz ja go zoverclokowałem do 77 (Byla to najwyzsza mozliwa opcja). Gralem na tak zoverclokowanym monitorze przez conajmniej rok i nic sie nie działo. Mialem kartę graficzną nvidia, lecz wczoraj kupilem komputer z kartą AMD. Przez wczorajszy caly wieczor i dzisiejszy caly poranek nic sie nie dzialo lecz nagle po wlaczeniu zooma do broni (awp scout auto) jest szansa 1/5 ze monitor sie wylaczy a dioda zacznie mrygac. Tak samo w filmach na youtube 1/5 szansy ze przy wlaczeniu fullscreena wydarzy sie to samo czyli monitor zgasnie na 5 sekund a dioda zacznie mrygać. Dodam ze w cs ten problem występuje TYLKO na rozdzielczości FULL HD. Moja karta graficzna: RX 470 4GB

A program jakim zoverclokowalem monitor to: custom resolution utility. Proszę o szybką pomoc

Opublikowano

Udało mi się rozwiązać ten problem! Overclockowałem mój monitor przez funkcję - LCD standard, ktora nie byla przystosowana do tak wysokich czestotliwosci odswiezania. Wystarczyło zamienić LCD standard na LCD native - ktora jest przystosowana do wyższych częstotliwości odświeżania :D /close

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...