Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Monitor do laptopa

NaNaTraTra

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jest sens pracować na laptopie i na monitorze podłączonym do laptopa? Może on generować jakieś większe obciążenie?

Laptop:

8GB RAM

KARTA GRAF 2GB NVIDIA 920M

i5 5200

Oraz jaki polecacie monitor i czy taki byłby dobry? Cena do 500zł.

Monitor AOC 21.5" LED i2276Vwm

Arkadia - Serwer inny niż wszystkie! Przekonaj się, dlaczego gra z nami jest wyjątkowa!

http://www.mpcforum.pl/topic/1521386-arkadia/

Sam postawisz sobie cuboida! Możesz handlować z innymi graczami! Bez pay2win! Kontakt z administracją w każdej chwili! Drop z rud! Bez ułatwień!

Opublikowano

Czy jest sens pracować na laptopie i na monitorze podłączonym do laptopa? Może on generować jakieś większe obciążenie?

Laptop:

8GB RAM

KARTA GRAF 2GB NVIDIA 920M

i5 5200

Oraz jaki polecacie monitor i czy taki byłby dobry? Cena do 500zł.

Monitor AOC 21.5" LED i2276Vwm

Podłącz i zobacz jak będzie ci się pracowało. Skąd mamy wiedzieć jakie ty będziesz miał odczucia z tego? Dodatkowy monitor ZAWSZE będzie generować dodatkowe obciążenie, bo w końcu coś musi wygenerować obraz na tym monitorze.

Ta, będzie ok.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Nie będzie generował obciążenia jeśli chodzi o wydajność grafiki. 

Systemy od Windows 7 w górę mają już wbudowaną obsługę która działa cały czas, użytkownik tylko uaktywnia pulpit. 

Tak jest przy  jednej karcie graficznej, system używa dodatkowe pulpity którego GUI praktycznie nie wpływa na wydajność. Nie ma znaczenia co wyświetlane jest na monitorach, obciążenie jest identyczne jak to samo wyświetlone na jednym. 

Przy wielu kartach graficznych każda grafika obciąża tylko system zajmując sie obróbką grafiki na swoim pulpicie. 

Od wyświetlania jest układ multiplexera który   tylko do tego służy, jak nie ma innych wyjść używanych to nie działa, jeśli działa to tylko nieznacznie zwiększa sie temperatura grafiki.

Przy grach na wielu monitorach wzrasta wysoko obciążenie ale to nie wina monitora tylko zwiększenia rozdzielczości gry . 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Pannyy ja źle mnie rozumiecie. ten monitor który napisałem to jest monitor który chce kupić i pytam Was jeszcze o inne ciekawe modele godne polecenia do 500zł.

Arkadia - Serwer inny niż wszystkie! Przekonaj się, dlaczego gra z nami jest wyjątkowa!

Sam postawisz sobie cuboida! Możesz handlować z innymi graczami! Bez pay2win! Kontakt z administracją w każdej chwili! Drop z rud! Bez ułatwień!

Opublikowano

Pannyy ja źle mnie rozumiecie. ten monitor który napisałem to jest monitor który chce kupić i pytam Was jeszcze o inne ciekawe modele godne polecenia do 500zł.

Przeczytać treść swojego topic'u.

Mam ten monitor, ale z matrycą 23 cale. Bardzo dobrze mi się na nim pracuje. Mogę go polecić.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Do laptopa podłączysz każdy monitor/TV i żebyś się nie zdziwił że możesz mieć nawet gorszą jakość niż obraz na tym monitorze z komputera bo to normalne.  

Wybieraj na zasadzie to co sie podoba albo jaki ma obraz , polecam na bieżąco oglądać bo kupno przez internet to często porażka. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Tak czytam teraz swoje wypowiedzi i nie wiem gdzie byłem myślami podczas pisania tych głupot.

A czy wy moglibyście polecić jaki monitor?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...