Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Samochód do 15k max

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam w planach kupić jakiś samochód do 15k. 
Jest opcja aby nabyć coś do 10k w fajnym stanie, w serii i zamontować gazik, gaz niezbędny bo będę robił dużo km. 
Lub coś z gazem do 15k. 

Wymagania : 
- nie zwieśniaczone
- dosyć zrywne
- miłe dla oka

- najlepiej : Honda (Civic VII - Accord VI) Audi A4.
- klima, wspomaganie, grzane lusterka (grzane fotele, niekoniecznie ale fajnie jakby były) ogólnie jakieś bogatsze wypos.

a nie wersja bieda, korbotronik etc :D
- minimum 2000r

- pojemność min 1.8 max 2.0
- najlepiej coupe/sedan. 

Obserwuje ogłoszenia od 2 miesięcy i niestety nie ma nic co przykuło by moją uwage. 
Jaram się Hondą od młodzieńczych lat, i szczerze powiedziawszy mam chęć na Civica 7 gen Coupe, albo jakiegoś

japończyka. Chętnie posłucham waszych opinii.

Ogólnie chciałbym jakieś fajne, zadziorne autko, które nie kosztuje fortune, i nie jebie się jak Sasha Grey. 
Rozważe wszystkie propozycję, oprócz : Tico, Seicento, Wieś Wagen 3 itp :) 

Dzięki ! 

Opublikowano

Ford Focus Mk2

fajny, podoba mi się, lecz nie na moją kieszeń, nie zmieszczę się w budżecie z gazem, diesel odpada, a sama benzyna mnie zniszczy przy ilości km jakiej będę pokonywał. 

Opublikowano

Mazda 323f z silnikiem 1.6 - pare lat temu ojciec miał, żadnych problemów świetne i "zrywne auto" jak na 1.6 

Coś droższego i bardziej cenionego - mercedes c klasy od rocznika 2001 do 2003 dostaniesz coś ciekawego za jakieś 13 tysiecy ;)

Ewentualnie wieśwagena z niezawodnym silnikiem 1.9 - ale jak wyżej tego nie chcesz :D

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

Accord VI gen Okejka

Civic VII jedynie sport jakoś wygląda jednak 2 rodzaje silników które średnio znoszą gaz, 1,4 i 1,6 (przypadłość modeli to padające łożyska w skrzyni biegów, koszt ok 1tysiaka więc to najbardziej do sprawdzenia) gdybyś brał "tajpa" :D to nie byłoby problemów bo tam całkowicie jest inna skrzynia, ciężko znaleźć w dobrym stanie 1,6 v tec a jak są to się rozchodzą w kilka godzin.

A4 bym sobie odpuścił, jak Cie nie stać na bene a co dopiero na utrzymanie

Nie myślałeś jeszcze o Preludzie ?

Nie jeździmy rocznikiem, też kwestia czy chcesz auto wygodne czy "szportowe"

21f0dgn.jpg

Opublikowano

Mam na sprzedaż  BMW e36 1.6.

Nie mogę wstawić zdj. Admin niech najwyżej doda kod.

https://zapodaj.net/dbda660e04269.jpg.html#code

Daj linka do ogłoszenia, albo napisz mi na Pw co w tej buni jest od A do Z. Łącznie z wadami :)

Accord VI gen Okejka

Civic VII jedynie sport jakoś wygląda jednak 2 rodzaje silników które średnio znoszą gaz, 1,4 i 1,6 (przypadłość modeli to padające łożyska w skrzyni biegów, koszt ok 1tysiaka więc to najbardziej do sprawdzenia) gdybyś brał "tajpa" :D to nie byłoby problemów bo tam całkowicie jest inna skrzynia, ciężko znaleźć w dobrym stanie 1,6 v tec a jak są to się rozchodzą w kilka godzin.

A4 bym sobie odpuścił, jak Cie nie stać na bene a co dopiero na utrzymanie

Nie myślałeś jeszcze o Preludzie ?

Nie jeździmy rocznikiem, też kwestia czy chcesz auto wygodne czy "szportowe"

Głoszą mity o Audi że utrzymanie drogie, bo wielowachacz, amelinum, itp itd. 

Powiem Ci że A4 B5 przedlift 1.8T nie do zajebania silniki, jeśli dba się o nie (bardzo dobrze znoszą gaz, pod warunkiem że to dobra instalacja i montowana przez jakiegoś ogarniętego człowieka, co ma smykałkę do instalacji gaztlenku)  

Każde auto ma jakieś wady. Aczkolwiek o preludzie myślałem od najmłodszych lat, uwielbiam ten egzemplarz, ale niestety w Polsce o fajną pralkę,

bardzo ale to bardzo trudno, jeśli już to albo zarżnięte (ukryte wady) albo zjada ich rdza, niestety nie najlepsza blacha jest w Hondach z tych roczników. 

Ogólnie to chciałbym nabyć coś do 15-16k max, i najlepiej w gazie, ponieważ nie oszukujmy się ale 2 razy tańsza jazda. A sporo się poruszam samochodem.

Jeśli chodzi o Coupe, to Preluda zupełnie by mi wystarczyła V gen, ale cieżko o egzemplarz nie zjedzony przez rudą, a jak już to w strasznie dużych pieniądzach, moim zdaniem nie wartujących tyle. Myślałem przez pewien czas o Vectrze B, w wersji Irmscher, polift. Ale rdza mnie odstrasza :D

Podsumowując, obojętnie czy sportowe czy sedanik, zależy mi na ładnej linni nadwozia, żeby nie było brzydkie jak multipla, 

i nie było też jakieś mega stare, i miało jakieś w miarę wyposażenie, a nie korbotronik i cały pakiet biedy (bez klimy, abs, itd) :D

Czekam na jakieś propozycje, i wasze doświadczenia, bo śledząc ogłoszenia od kilku miesiecy niestety nie ma nic godnego uwagi, 

i powoli mam mętlik w głowie jakie auto kupić.. 

Rocznik minimum 1999 (no chyba że jakaś perełka się trafi typu Civic 6 gen w najbogatszej wersji, to może być ciut starsze)

Minimum 100-115 kucyka 

Gaz mile widziany. 

Pomocnik
Opublikowano

- nie zwieśniaczone

Wybierze jedno...

Ja jeżdżę skromnym E39 540i, do 15k dasz radę wyłapać w miarę zadbany model 530d, 193 konie, 2.9 litra, spalanie w trasie poniżej 6 litrów, w mieście poniżej 10, dobry oszczędny motor diesla, a auto ma tysiące opcji i każda sztuka na allegro/otomoto jest dosłownie inna. :) Osobiście polecam wersję kombi, bardziej użytkowna od sedana, mój ma już grubo ponad 500k przebiegu, dosłownie sztuka nie do zajechania. ;) Awarie w zadbanej sztuce zdarzają się niezmiernie rzadko...

Opublikowano

- nie zwieśniaczone

Wybierze jedno...

Ja jeżdżę skromnym E39 540i, do 15k dasz radę wyłapać w miarę zadbany model 530d, 193 konie, 2.9 litra, spalanie w trasie poniżej 6 litrów, w mieście poniżej 10, dobry oszczędny motor diesla, a auto ma tysiące opcji i każda sztuka na allegro/otomoto jest dosłownie inna. :) Osobiście polecam wersję kombi, bardziej użytkowna od sedana, mój ma już grubo ponad 500k przebiegu, dosłownie sztuka nie do zajechania. ;) Awarie w zadbanej sztuce zdarzają się niezmiernie rzadko...

nie ma opcji na żadne e39, tym bardziej w kombi :D 

Kumpel ma, kupił w bardzo dobrym stanie, a utrzymanie tego stanu kosztuje. 

Odpada. 

Znalazłem fajną A4 z 2000r. 

Ale martwi mnie w jaim stanie jest Turbo, Silnik, sprzęgiełko, skrzynia, i przedewszystkim zawiesina przednia. 

Opublikowano

Taka a4 z 2000 myślisz że mało kosztuje w sensie o utrzymanie? Ubezpieczenie zostało podniesione o 110% i w ogóle, już lepiej zrobić na na np niemieckich blachach i płacić tylko te 150 euro(6 stow) niż w polsce

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Taka a4 z 2000 myślisz że mało kosztuje w sensie o utrzymanie? Ubezpieczenie zostało podniesione o 110% i w ogóle, już lepiej zrobić na na np niemieckich blachach i płacić tylko te 150 euro(6 stow) niż w polsce

To co proponujesz kolego? :)

Pomocnik
Opublikowano

VW Passat W8 w highlinie, myślę, że nie było by problemu znaleźć jakiegoś pełnoletniego ;)

Taa... W8 15 litrów na 100 km/h, a takie E39 2.9l nie dosyć że wyższa liga, to spalanie często idzie wyrobić poniżej 6 litrów ropy, a po chipie jeszcze mniej i jaka moc. :) No i silniki diesla w e39 są nie do zajechania, a takie w8? Pierwszy raz słyszę o tym motorze. :)

Opublikowano

Może Mazda 626? 2.0 136 koni, miałem dość ładny egzemplarz ok. rok temu, dobrze znosiła instalacje gazową, jak przebolejesz jej dyskusyjny wygląd, to naprawdę wdzięczne autko. No i od uja części (zamienniki dobrej jakości) :D

Opublikowano

Może Mazda 626? 2.0 136 koni, miałem dość ładny egzemplarz ok. rok temu, dobrze znosiła instalacje gazową, jak przebolejesz jej dyskusyjny wygląd, to naprawdę wdzięczne autko. No i od uja części (zamienniki dobrej jakości) :D

Fajnie się prowadzi ten samochód, ale niestety kompletnie mi się nie podoba, nawet na siłę bym jej nie kupił :p 

Pozostaje czekać, może pojawi się coś ciekawego w ogłoszeniach, bo póki co to bieda...

Pomocnik
Opublikowano

diesel kategorycznie odpada panowie, tylko i wyłącznie coś z gaztlenkiem. 

No to szykuj się na wysokie ceny ekspleatacji auta. :P Tylko diesel potrafi przejechać bez większej awarii dużo, dużo kilometrów. :) Mam znajomego co ma 525d i wyrobił 800k, da się? Da się. Na allegro co drugi ma więcej niż 500k, po prostu ludzie kręcą, bo nikt nie kupi.

Opublikowano

No to szykuj się na wysokie ceny ekspleatacji auta. :P Tylko diesel potrafi przejechać bez większej awarii dużo, dużo kilometrów. :) Mam znajomego co ma 525d i wyrobił 800k, da się? Da się. Na allegro co drugi ma więcej niż 500k, po prostu ludzie kręcą, bo nikt nie kupi.

Miałem już nie jedno auto czy to benzyna czy to gaz, jakoś z krzesła nie spadłem jak przyszło mi je "utrzymywać" :D 

Interesuje mnie tylko LPG

Pomocnik
Opublikowano

Miałem już nie jedno auto czy to benzyna czy to gaz, jakoś z krzesła nie spadłem jak przyszło mi je "utrzymywać" :D 

Interesuje mnie tylko LPG

No to prawda, ale taka beemka z 2.5 lub 2.9 nie jest dużym wyzwaniem finansowym, no chyba że mówimy o częściach z ASO to wtedy za głupi zderzak przyjdzie nam zapłacić 6k, w takim razie polecam W124, do tej kwoty kupisz zadbany egzemplarz, a autko nie do zajechania ( ALE TYLKO BENZYNIAKI ) diesle w124 to dramat, taki motorek >100 koni wystarczy, nie kupuj tylko 75 koni bo to również jest dramat, ten czołg nie ma prawa nawet ruszyć z takim marnym motorkiem, ale kupując w124 masz pewność że autko posłuży aż do znudzenia.

Opublikowano

Mazda 323f z silnikiem 1.6 - pare lat temu ojciec miał, żadnych problemów świetne i "zrywne auto" jak na 1.6 

Coś droższego i bardziej cenionego - mercedes c klasy od rocznika 2001 do 2003 dostaniesz coś ciekawego za jakieś 13 tysiecy ;)

Ewentualnie wieśwagena z niezawodnym silnikiem 1.9 - ale jak wyżej tego nie chcesz :D

Od razu niech sobie kupi karnet do blacharza, widziałeś kiedyś jak to rdza wpi**dala? W203 tylko poliftowe. Ale to nie ten budżet.

Zależy jaki ;) To już nie czasy W123 300D, żeby licznik bez remontu silnika dwa razy przekręcić. Silniki BMW ogólnie na bardzo duży +, diesle w większości też, ale nie generalizowałbym, że tylko diesel przejedzie sporo bez remontu. Patrz na np. M54 BMW, pancerne. A potem popatrz na 2.0TDI na pompowtryskiwczach VW :).

No to prawda, ale taka beemka z 2.5 lub 2.9 nie jest dużym wyzwaniem finansowym, no chyba że mówimy o częściach z ASO to wtedy za głupi zderzak przyjdzie nam zapłacić 6k, w takim razie polecam W124, do tej kwoty kupisz zadbany egzemplarz, a autko nie do zajechania ( ALE TYLKO BENZYNIAKI ) diesle w124 to dramat, taki motorek >100 koni wystarczy, nie kupuj tylko 75 koni bo to również jest dramat, ten czołg nie ma prawa nawet ruszyć z takim marnym motorkiem, ale kupując w124 masz pewność że autko posłuży aż do znudzenia.

Utrzymanie to nie tylko części i tankowanie. Jeśli autor jest osobą młodą, to zabije go ubezpieczenie, które ostatnio poszło bardzo w górę. Jeśli nie jest młodym kierowcą, to ubezpieczenie auta z dużym silnikiem to i tak sporo pieniędzy. Nie wiem po co te podwyżki... Chcieli zarobić więcej? To zarobią, jak wszyscy młodzi zamiast rejestrować na siebie i próbować łapać zniżki, będą rejestrować na ojców, dziadków, bo 4000zł rocznie ubezpieczenie za starego szrota dla młodego kierowcy to kpina. Właśnie z ciekawości sprawdziłem, podając takie przeciętne dane. 2 lata prawko, 20 lat, corsa z 99roku z silnikiem 1.2. Ciężko poniżej 3000zł ofertę znaleźć. Śmieszne. 

A co do samego tematu - ciekawym samochodem jest Lexus IS200. 2.0 R6 trochę pali, ale w gazie będzie do przeżycia. RWD, fajne autko, dobrze wyposażone. Albo E46, też RWD, za 15 tyś znajdziesz już coś wartego uwagi. Części do tego nie są drogie, fajnie jadą, RWD, czyli dużo przyjemniejsze prowadzenie (kto nie jeździł nie zrozumie), do tego pancerne rzędowe 6. Warto się zastanowić nad 2.5 170KM. Może i tankowanie wyjdzie Ci drożej i ubezpieczenie, ale nie będziesz pakował pieniędzy w części, bo to pancerne jednostki. 

Wszyscy się chwalą, to i ja się pochwalę:

PC:
  CPU: 
Intel Core i7 6700K @ 4.5GHz
  COOLER: SilentiumPC Fortis 3 v2
  MOBO: MSI Z170A-G43 Plus
  RAM: 2x8GB HyperX Fury Black 2400MHz CL15
  GPU: Palit nVidia GeForce GTX1070 JetStream @ 2012MHz/4004MHz
  AUDIO: AIM SC808
  SSD: Goodram Iridium Pro 240GB
  HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB 
  PSU: SilentiumPC Enduro FM1 550W
  CASE: SilentiumPC Pax M70 Pure Black v2

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450
  Audio: Technics SA-AX540 + Altus 110 (modyfikowane) + Superlux HD681EVO + Brainwavz M1
  Klawiatura: SPC Gear GK530 RGB Kalih Brown
  Mysz: A4Tech Bloody Blazing A90
  Podkładka: A4Tech Bloody B-081 
  Gamepad: Microsoft Xbox One Wireless Controller + Asus BT400
  Drukarka: Brother MFC-7460DN
  Kamerka: Logitech C270

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230
  CPU: Intel Core i5 3210M @ 2,5GHz
  GPU: Intel HD4000
  RAM: 2x4GB Samsung 1600MHz
  SSD: Samsung PM830 128GB
  SCREEN: 1366x768 IPS, matowy
  3G: Ericsson H5321 gw
  BATTERY: Lenovo 9 Cell Extended Life Battery 44++

Opublikowano

Jak już sobie ustaliłeś samochód jaki chcesz kupić, to po co ten temat? Nikt przecież nie będzie szukał za Ciebie samochodu na aukcjach internetowych. 

Ja tak jak Ci goście w Zakupie kontrolowanym, polecę Ci coś całkiem innego. 

Seat Leon 1M FR ( 1.9 TDI 150 KM ), tak diesel. Według mnie fajny wygląd jak na tą budę, silnik dosłownie PANCERNY. Po wirusie ( mapa, chip tuning ) 180 KM, idzie już coś wyprzedzić itd.

Sam takiego kiedyś posiadałem. Tutaj foto mojego byłego samochodu. 

f1d0c8ba9e970d2emed.jpg

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

Bmw dostaniesz do 15k ale ulepa, i w dodatku zmęczonego po wcześniejszym upalaniu gumy na poczet Karyny..

Nikomu nie każe szukać mi samochodu, powiedziałem jaki segment mnie interesuje, i żeby ktoś przedstawił swoje doświadczenie z danym samochodem, może mi coś akurat podpasuje, ale już znalazł się jakiś pacjent co spina sromy ;)

@rafix151

Myślałem właśnie nad e46 - e36 (bogatszej wersji) coupe/sedan właśnie z R6. 
Auto będzie właśnie w papierach na osobę z full zniżkami, więc może nie tak straszne byłoby ubezpieczenie.
Tak jak mówię chłopaki, opcji jest wiele, ale znaleźć np w.w bunie w dobrym stanie do 15k z gazem to jest k***a dramat..

Zastanawiam się czy nie lepiej zapakować się w trasę, i sciągnąć coś od niemca, nie "Mirka handlarza" tylko od niemca spod domu ;)

Opublikowano

@Przepraszam

Niemiec spod domu też tanio nie odda. Są to już samochody wiekowe, nie możesz nawet liczyć na to, że kupisz perełkę - nikt idealnie sprawnego auta nie sprzedaje. Ale do E46 części są tanie, bardzo tanie, a samochód z racji wzdłużnie zamontowanego silnika jest prosty w serwisowaniu. Jak nie R6 to jest jeszcze N42B20 - R4 2.0 143km. Z doświadczenia wiem, że to trwała, ekonomiczna i całkiem żwawa jednostka. Na powszechnie znany problem brania oleju wystarczy wymienić uszczelniacze zaworów. Części w śmiesznych cenach. Skrzynie można do tego sprawną za 100zł kupić ;) 

Wszyscy się chwalą, to i ja się pochwalę:

PC:
  CPU: 
Intel Core i7 6700K @ 4.5GHz
  COOLER: SilentiumPC Fortis 3 v2
  MOBO: MSI Z170A-G43 Plus
  RAM: 2x8GB HyperX Fury Black 2400MHz CL15
  GPU: Palit nVidia GeForce GTX1070 JetStream @ 2012MHz/4004MHz
  AUDIO: AIM SC808
  SSD: Goodram Iridium Pro 240GB
  HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB 
  PSU: SilentiumPC Enduro FM1 550W
  CASE: SilentiumPC Pax M70 Pure Black v2

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450
  Audio: Technics SA-AX540 + Altus 110 (modyfikowane) + Superlux HD681EVO + Brainwavz M1
  Klawiatura: SPC Gear GK530 RGB Kalih Brown
  Mysz: A4Tech Bloody Blazing A90
  Podkładka: A4Tech Bloody B-081 
  Gamepad: Microsoft Xbox One Wireless Controller + Asus BT400
  Drukarka: Brother MFC-7460DN
  Kamerka: Logitech C270

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230
  CPU: Intel Core i5 3210M @ 2,5GHz
  GPU: Intel HD4000
  RAM: 2x4GB Samsung 1600MHz
  SSD: Samsung PM830 128GB
  SCREEN: 1366x768 IPS, matowy
  3G: Ericsson H5321 gw
  BATTERY: Lenovo 9 Cell Extended Life Battery 44++

Opublikowano

Bmw dostaniesz do 15k ale ulepa, i w dodatku zmęczonego po wcześniejszym upalaniu gumy na poczet Karyny..

Nikomu nie każe szukać mi samochodu, powiedziałem jaki segment mnie interesuje, i żeby ktoś przedstawił swoje doświadczenie z danym samochodem, może mi coś akurat podpasuje, ale już znalazł się jakiś pacjent co spina sromy ;)

@rafix151

Myślałem właśnie nad e46 - e36 (bogatszej wersji) coupe/sedan właśnie z R6. 

Auto będzie właśnie w papierach na osobę z full zniżkami, więc może nie tak straszne byłoby ubezpieczenie.

Tak jak mówię chłopaki, opcji jest wiele, ale znaleźć np w.w bunie w dobrym stanie do 15k z gazem to jest k***a dramat..

Zastanawiam się czy nie lepiej zapakować się w trasę, i sciągnąć coś od niemca, nie "Mirka handlarza" tylko od niemca spod domu ;)

Sam się tak określiłeś -.-

" Szukam samochodu.... najlepiej Honda Civic VII - Accord VI / Audi A4 "

Pisząc coś takiego, odebrałem to w taki sposób, że szukasz ww. samochodów i jesteś na kupnie -.-

Więc za nim od razu zaczynać od jakiś " gimbusowskich " odzywek, zastanów się nad tym co napisałeś. 

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...