Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi na singlu

R3public

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam dosyć dobry komputer i gra chodzi mi płynnie w 60FPS'ach, jednak mam dziwny problem.

Graliście kiedyś na jakimś zlagowanym serwerze Minecrafta, gdzie po rozwaleniu klocka trzeba było czekać kilka sekund aż zniknie?

Otóż takie lagi mam na singlu, tak, jakbym grał na jakimś zlagowanym serwerze.

Nie mam żadnych modyfikacji, ustawienia nawet sprawdzałem na minimalnych i dalej to samo.

­

Opublikowano

Dopisuje się. Od niedawna mój problem jest taki że gdy uderzę moba obrażenia zadaje po sekundzie a odrzut moba zanim "podskoczy" i spadnie na ziemię trwa około 4 sekund tak samo przy wyrzucaniu itemów na ziemię zanim możliwe będzie ich zebranie muszę czekać około 5 sekund. Gram na czysto bez modów itp. do tego próbowałem ustawień graficznych najniższych co nic nie zmienia. FPS średnio po 60 i dzieje się to tylko na singlu.

Opublikowano

Wgrajcie sobie Optifine i ustawcie sobie na jak najlepszą wydajność to też zacznie wam dokładniej łączyć itemy itp oraz wyłączy zbędne rzeczy by osiągnąć większą płynność. 

Tutaj jakiś poradnik jak to zrobić. 

Tu możecie pobrać. 

https://optifine.net/downloads

Może coś pomoże, ewentualnie w ustawieniach klienta ustawcie więcej ramu na grę. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...