Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś dostałem licencje non-profit do serwera ts i od momentu wgrania jej na serwer co ok 2 godziny serwer się wyłącza i już nie włącza. Wie ktoś jaka może być przyczyna tego?

Specjalista
Opublikowano

Nie masz przypadkiem portu 2008 zablokowanego? Sprawdź też w logach co się ciekawego pojawiło.

Jestem na 90% pewny, że masz problem z połączeniem się z accounting.teamspeak.com

Opublikowano

Nie masz przypadkiem portu 2008 zablokowanego? Sprawdź też w logach co się ciekawego pojawiło.

Jestem na 90% pewny, że masz problem z połączeniem się z accounting.teamspeak.com

I taki error w logach:   |   |TS3ANetwork::Connect failed error: 111

2017-02-16 15:53:29.989861|ERROR   |              |   |Unable to connect to primary address, trying secondary
2017-02-16 15:53:29.989939|ERROR   |              |   |TS3ANetwork::Connect failed error: 111
2017-02-16 15:53:29.989981|ERROR   |Accounting    |   |Could not connect to accounting server after multiple attempts, shutting down server
Specjalista
Opublikowano

Czyli jednak miałem racje. Zmieniałeś coś w iptables? Blokowałeś gdzieś porty? Jeśli nie wiesz o co chodzi spytaj się hostingu swojego czy oni mają u siebie zablokowany port.

Opublikowano

Czyli jednak miałem racje. Zmieniałeś coś w iptables? Blokowałeś gdzieś porty? Jeśli nie wiesz o co chodzi spytaj się hostingu swojego czy oni mają u siebie zablokowany port.

Nie wiem czy to coś pomoże ale jakiś czas temu miałem wgraną licencje crack'a i może to ona coś pomieszała? Był tam wgrywany anty crash

Opublikowano

Jeśli miałeś cracka a dostałeś licke od ts i podmieniłeś 1 plik no to się bd gryzły. Wgraj nowe pliki czyste bez cracka i wgraj licke i napisz co dalej 

oDYVDfv.gif
Opublikowano

To musisz mieć coś poblokowane

Raczej odblokowałem te porty :) Użyłem komend:

sudo iptables -A INPUT -s 0/0 -p tcp --dport 2008 -j ACCEPT
sudo iptables -A INPUT -s 0/0 -p udp --dport 2008 -j ACCEPT

Jeśli miałeś cracka a dostałeś licke od ts i podmieniłeś 1 plik no to się bd gryzły. Wgraj nowe pliki czyste bez cracka i wgraj licke i napisz co dalej 

Raczej nie bo od nowa wgrałem ts i powrzucałem tylko kanały i permisje :)

Opublikowano

Jednak nie pomogło gdy sprawdzam port 2008 wyskakuje takie coś: 

2008/tcp closed conf

Zna ktoś może komendę jakąś na odblokowanie tego portu?
Opublikowano

Tutaj raczej musisz pisać do hostingu swojego.

Możesz też spróbowac uzyć tego:

iptables -F

Ok dzięki. Napisałem do hostingu raczej pomogą :) Temat chyba do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...