Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do gier za 100 zł ?

garguleczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, za 100 zł okazyjnie zakupiłem całą skrzynkę  :D a w niej

Procesor Core2Duo E8400 3GHz

4x1GB ram =4GB DDR2 800MHz Patriot z radiatorami

Płyta główna acera, która niestety obsługuje tylko do 4gb

Windows 10

Nie mam grafiki i tu sie tyczy pytanie do takiej konfiguracji do 150 zł używka jaka ?

Czy ten sprzet na tej konfiguracji da rade pograć dla rozrywki nie profesjonalnie ale w komfortowych nie nerwowych warunkach mam na mysli klatkowania gry, oczywiscie na minimum nie zadne full hd itd

min.

wot

wot blitz

lol

metin2

world of warships

hots

smite

cs go

czyli gry nie tak bardzo wymagajace

Uwazam ze za takie pieniadze zakupiony zestaw z obudowa i zasilaczem 450w to okazja

od razu pisze 150 zl to maks co moge dac na karte nie stac mnie na to by odlozyc, poskladac, dolozyc ani kupowac nowe, stac mnie bylo tylko na to skorzystalem z okazji i chcial bym sie pocieszyc prosze o pomoc szczera a nie kpine i drwine z braku finansow a chec uratowania czegos na co mnie po prostu jeszcze stac

Opublikowano

Strata czasu i pieniędzy dla takiego "gówna"

Lepiej zainwestować w coś co ma jakikolwiek sens. Niestety to co podałeś wyżej nie ma sensu.

Opublikowano

@Mesharsky Osoby kompletnie nieznające się nie powinny się angażować w takie tematy, Twoja wiedza zapewne jest jak moja na temat baletu, zerowa.

Co do takiego komputera, nie jest on czymś dobrym; to jest pewne, ale da się jakoś pograć, możesz mieć problemy w grach typu csgo, reszta gier powinna śmigać na niskich ustawieniach.

Karta graficzna do 150zł, hmm, polecał bym coś z serii Radeona 4k pod płytę acera, pamięta jednak, kupowanie używek, to gra w loterię :)

http://allegro.pl/listing?string=radeon%2048xx&bmatch=base-relevance-floki-5-uni-1-1-1025

undefined-Imgur-ezgif.com-resize.gif

i do graphics design

Opublikowano

@Mesharsky Osoby kompletnie nieznające się nie powinny się angażować w takie tematy, Twoja wiedza zapewne jest jak moja na temat baletu, zerowa.

Co do takiego komputera, nie jest on czymś dobrym; to jest pewne, ale da się jakoś pograć, możesz mieć problemy w grasz typu csgo, reszta gier powinna śmigać na niskich ustawieniach.

Karta graficzna do 150zł, hmm, polecał bym coś z serii Radeona 4k pod płytę acera, pamięta jednak, kupowanie używek, to gra w loterię :)

http://allegro.pl/listing?string=radeon%2048xx&bmatch=base-relevance-floki-5-uni-1-1-1025

co? ma 150zl a ty mu polecasz stare, slabe radeony?

Od 150zł juz mozesz szukac HD 7770 1gb do 200zł, najwyzej dorzucisz 20-30zł i bez problemu. karta spokojnie daje rady w tych grach co podales.

zasilacz stawiam ze z czarnej listy patrząc po zestawie, najlepiej podaj marke, bo jak jakis syf to przynajmniej do wymiany na fortrona 350w 30zł.

Opublikowano

Co do takiego komputera, nie jest on czymś dobrym; to jest pewne, ale da się jakoś pograć, możesz mieć problemy w grasz typu csgo, reszta gier powinna śmigać na niskich ustawieniach.

co? ma 150zl a ty mu polecasz stare, slabe radeony?

Od 150zł juz mozesz szukac HD 7770 1gb do 200zł, najwyzej dorzucisz 20-30zł i bez problemu. karta spokojnie daje rady w tych grach co podales.

zasilacz stawiam ze z czarnej listy patrząc po zestawie, najlepiej podaj marke, bo jak jakis syf to przynajmniej do wymiany na fortrona 350w 30zł.

Po cenie zakładam że płyta nie jest jedną z nowszych, co może potem powodować problemy kompatybilności z nowszymi kartami, ponadto gdyby mógł, to by kupił za 200, powiedział 150 to 150. 

undefined-Imgur-ezgif.com-resize.gif

i do graphics design

Opublikowano

@ UP

W tym momencie to ty pokazujesz, że g****o znasz się na hardware. Płyta główna nie ma nic do gadania jeśli chodzi o kartę graficzną (oczywiście, jeśli posiada odpowiednie złącze, a slotów PCI-E nie posiadają tylko dinozaury). W tym budżecie jest GTX 460, który zamiata Radeon' z serii 4000 równo z ziemią.

A @Mesharsky - dobre powiedział. Autor niepotrzebnie kupował ten sprzęt, bo w LGA775 nie warto jest iść.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Może i racja że nie pomogłem autorowi tematu. Po prostu odradzam mu kombinowania i tyle. O mojej znajomości na temat komputerów nic wiesz więc twoja opinia mnie nie interesuje.

Odradzam mu kombinowania ponieważ nie opłacalne jest to. Lepiej uzbierać trochu więcej i sporządzić coś co będzie miało sens i będzie miało sens jakiejkolwiek rozbudowy.

Pozdrawiam

Opublikowano

Niezły procek dorwałeś ja miałem taki pc http://valid.x86.fr/z5u9rb kiepski e6600 gdyby dać dobre chłodzenie to 3ghz by miał :P

Co do karty bardzo polecam hd7770 miałem i dała rade nawet wieśka 3 na uber bez tress fx były spadki fps czasami ściny ale nie było źle kopara opada.

Cs go gdyby cpu miało te 3ghz to bez problemu 100fps może nawet więcej raz go podkreciłen a 3ghz ale szybko się gotował.

Ba wota na najwyższej grafie ok 50 fps z 3ghz obstawiam że ok 60 stałe będzie wot wykorzystuje głownie potencjał 1 rdzenia :)

Przydało by się płytę główną wymienić wsumie teraz nie są drogie a miał byś możliwość dodania ramu.

PSlqjGC.png

Opublikowano

Niezły procek dorwałeś ja miałem taki pc http://valid.x86.fr/z5u9rb kiepski e6600 gdyby dać dobre chłodzenie to 3ghz by miał :P

Co do karty bardzo polecam hd7770 miałem i dała rade nawet wieśka 3 na uber bez tress fx były spadki fps czasami ściny ale nie było źle kopara opada.

Cs go gdyby cpu miało te 3ghz to bez problemu 100fps może nawet więcej raz go podkreciłen a 3ghz ale szybko się gotował.

Ba wota na najwyższej grafie ok 50 fps z 3ghz obstawiam że ok 60 stałe będzie wot wykorzystuje głownie potencjał 1 rdzenia :)

Przydało by się płytę główną wymienić wsumie teraz nie są drogie a miał byś możliwość dodania ramu.

Powodzenia, jeżeli grałeś na HD7770 na Uber. Chyba na 1024x768 i tak z lagami.

Co do tematu- wiem trochę się powtarzam.

Oczywiście HD7770>GTX 460, ale dla ciebie, dla twojego budżetu GTX 460 będzie najlepszych pomysłem. W takie gry jak Metin czy lol powinno dobrze chodzić. Bardziej bałbym się o CPU.

Opublikowano

Oczywiście HD7770>GTX 460, ale dla ciebie, dla twojego budżetu GTX 460 będzie najlepszych pomysłem. W takie gry jak Metin czy lol powinno dobrze chodzić. Bardziej bałbym się o CPU.

na 1440x900 dało się grać

PSlqjGC.png

Opublikowano

Może i racja że nie pomogłem autorowi tematu. Po prostu odradzam mu kombinowania i tyle. O mojej znajomości na temat komputerów nic wiesz więc twoja opinia mnie nie interesuje.

Odradzam mu kombinowania ponieważ nie opłacalne jest to. Lepiej uzbierać trochu więcej i sporządzić coś co będzie miało sens i będzie miało sens jakiejkolwiek rozbudowy.

Pozdrawiam

"od razu pisze 150 zl to maks co moge dac na karte nie stac mnie na to by odlozyc, poskladac, dolozyc ani kupowac nowe, stac mnie bylo tylko na to skorzystalem z okazji i chcial bym sie pocieszyc prosze o pomoc szczera a nie kpine i drwine z braku finansow a chec uratowania czegos na co mnie po prostu jeszcze stac"

"Forget the 72 virgins. If I blow myself up in a crowded restaurant, I think I’m asking for a plate of these babies."

Opublikowano

na 1440x900 dało się grać

Przestań kity wciskać pc z najnowszych podzespołów do 2000 zł ma lekkie problemy w fhd na wysokich (nie uber) a ty o rozdzielczosc nizej i mówisz, że da się grać?

Co do karty radeon 7770 byłby okej sam do swojego e5300 chciałem kiedyś kupić, ale socket 775 to kupa i nie warto inwestować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...