Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Launcher nie uruchamia gry

niewie8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Ostatnio mam problem z launcherem (Shiginima i normalnym), gdyż nie uruchamiają one gry. Gdy klikam "play" okienko obu na chwilę się zamyka, obok myszki pojawia się kółko oznaczające ładowanie, a pochwili launcher Shiginima uruchamia się znowu na oknie konsoli. Launcher normalny wywala error.

Próbowałem już reinstal javy (pobrałem 7 i 8 - dla obu nic), nowe sterowniki karty graficznej, update OpenGL i reinstal Minecrafta - nic nie pomogło.

Link do loga z gry : http://pastebin.com/GQ83dKxd

Jeśli potrzebne to działam na lapku z i7, geforcem 840M i Win 10 64-bit.

Opublikowano

Zainstaluj starsze sterowniki kart graficznej, najnowsze nie współdziałają z minecraftem.

Przecież zainstalował..

@niewie8

Jaki masz Launcher?

Masz Premium?

Wgrywałeś jakieś mody czy jakieś inne śmieci do Minecraft?

2LaT.gif

Opublikowano

Próbowałem już nowe sterowniki karty graficznej.

Zainstaluj starsze sterowniki kart graficznej, najnowsze nie współdziałają z minecraftem.

Przecież zainstalował..

Gdzie napisał że zainstalował STARSZE sterowniki? Ja tego nie widzę nigdzie, a jestem w 90% przekonany że to wina właśnie najnowszysch sterowników NVidi, które są jakąś kpiną :v

Opublikowano

I nic mu to nie da, starsze do nowszego Minecraft? 

..................................................................................................

.............

https://www.reddit.com/r/Minecraft/comments/5q05wu/psa_latest_nvidia_gpu_driver_crashes_minecraft/?st=iz8qb2pg&sh=7a46bf4a

Zachęcam do lekturki, możesz ewentualnie wytłumaczyć jak odinstalować 3D vision, bo ja nie mam zamiaru, jeżeli wystarczy zainstalować starszy sterownik.

Na przyszłość zalecam nie wypowiadać się bez wiedzy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...